Mit tehetnék ha többéves lyukkal az önéletrajzban sehonnan sem hívnak vissza?
"Ha valaki depresszióban fetrengett évekig és gyakorlatilag semmit sem csinált, az mit írjon be?"
EÜ okok miatt munkaképtelen volt. Azt meg, hogy ez mt takar, még az orvos sem adhatja ki, és senkinek semmi köze hozzá.
#10, a külföldi munka azért necces, mert 3 hónapot meghaladó ott-tartózkodás esetén be kell jelentkezned a kinti hatóságoknál és le tudnak ellenőrizni.
Kérdező: szerintem felejtsd el a hagyományos álláskeresési csatornákat, és próbálj meg ismerősökön keresztül állást találni. Sajnos a nem hagyományos életrajz nagyon stigmatizálja az embert, mert nem veszik figyelembe a valós lehetőségeket az életkörülményekben.
Ha megszunt a ceg ahol 10 evig dolgoztal a kutya nem fogja felhivni
Vagy mondd azt hogy nem voltal bejelentve
Meg ha fel is hivjak
Aki ott dolgozik az se biztos hogy emlekezne rad
17: De neked nem lenne luk, hiszen kitanulnál egy új szakmát. Azt simán bele tudod írni.
(bocsánat, nem kötekedés, de szinte mindenhol úgy írtad, hogy -nák, ahol -nék lenne)
Egyszer volt egy egyéves lukam, szerencsére el tudtam helyezkedni, de ez 20 éve volt.
Azóta úgy alakult, hogy sokéves luk alakult ki. Pedig több diplomám van. Egy ideig dolgoztam feketén, évek óta egyáltalán nem. Én is attól félek, hogy a nagy kihagyás miatt nem vennének fel sehova. Olyan egészségem van, hogy fizikai munkára alkalmatlan vagyok. Szívesen alapítanék vállalkozést, de ahhoz egyrészt nagy kezdőtőke kellene, másrészt kis eséllyel jönne be. Pont az időskori tartalékomat buknám el. Én örököltem és emiatt kicsi az esély, hogy hajléktalanná váljak a jövőben, de sajnos nem zárható ki, ha nem sikerül jó befektetéseket csinálnom. Nem vagyok amúgy gazdag, nem keresek ezzel sokat. Alapszinten megélek. Az állásinterjúktól én is félek, mert egyrészt valószínűleg sok visszautasítást kell majd megélnem és fel kell majd fednem, hogy a vagyonomból élek, ami a főnökben és a leendő kollégáimban irigységet generálhat. Másrészt akár bűnözők is rám szállhatnak. Régen nem említettem a munkahelyeimen a vagyonomat, pont a fentiek elkerülése miatt, de most mr más a helyzet, mert sokéves kihagyás esetén valóban arra gyankodhatnának, hogy börtönben voltam, vagy prostituált voltam, vagy elmegyógyintézetben kezeltek, vagy csak komolyabban pszichés beteg vagyok. Fentebb említette valaki, hogy akkor mondja azt, hogy egészségi okokból munkaképtelen volt, de ezzel is maga alatt vágná a fát, mert ki akarna felvenni egy komolyan beteg embert?
Ez nekem is gond. Hazudni, bekamuzni munkahelyeket azért se lehet, mert bizony utánanéznek és nem leszek empatikusak, nem fogják beleképzelni magukat a helyzetedbe, hanem elkönyvelnek egy hazugnak és kirúgnak. Az emberek többsége alacsony empátiájú, valamint egy cég se jótékonysági intézmény.
Gondoltam arra is, hogy szerzek egy újabb diplomát, mert egy ingatlanom eladásával el tudnék valamit végezni. Jogi vagy orvosi egyetemre gondoltam. Viszont ahhoz az időskori biztonságomat kellene feláldozni. Ráadásul 55-60 évesen végeznék, ott szintén kapcsolatok nélkül elhelyezkedni nagyon nehéz lenne. Ott is bejönne, hogy a munkaerőpiac olyan idős pályakezdőkkel nem tud mit kezdeni. Én még szerencsés vagyok, mert beosztással el tudok éldegélni talán 100 éves koromig is, de sokaknak nincs meg ez a lehetőségük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!