Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy fogadjam el, hogy valószí...

Hogy fogadjam el, hogy valószínűleg soha nem lesz gyerekem?

Figyelt kérdés

33 vagyok, most válunk a férjemmel. Bár szeretne ő is gyereket, de mindig azt mondta, hogy majd majd... A kifogás mindig a pénz volt, persze sosem tett azért, hogy több legyen, az én fizum meg ugye kiesik úgyis, ha otthon maradok a gyerekkel. Én már esküvő után (30 voltam akkor) elkezdtem volna próbálkozni, de ő nem. Ezért zárom most le vele, mert továbbra sem teremtette meg az anyagi körülményeket ahhoz, hogy felneveljük a tervezett kér gyereket. Én pedig nem akarok egyből beleugrani egy kapcsolatba valakivel, csak azért, hogy szüljek. Idő kell, amíg túllépek. Utána meg "illik" pár évet együtt lenni valakivel, mielőtt belevágunk, mert ki tudja, milyen ember, meg kell előtte ismerni. Aztán ki tudja, hogy összejön e hamar a baba. 40 évesen meg már nem akarok szülni, nem is biztos, hogy tudnék. Egyedülálló anyuka meg nem szeretnék lenni, akkor már inkább gyermek nélküli.

Hogy tudnám ezt a tényt feldolgozni? Illetve azt, hogy befuccsolt a házasságom. Nem ez volt a terv, elhihetitek...

tegnap 16:52
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
21%
#20 a lényeg szerinted az, hogy a férfi hadd vakargassa otthon a tökeit, amíg a nő dolgozik, eltartja, háztartást vezet és gyereket nevel. Felháborító, hogy épeszű nőnek ez nem kell.
ma 09:50
 22/30 anonim ***** válasza:
19%
Én is elhagytam volna. A mai kor férdijának már alig kell valamit csinálni, akkor legalább keressen normális pénzt. Én se szülnék csórónak.
ma 09:59
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

Kb ugyanezt írtam le, mint te, engem lepontoztak:)

Igen, még mindig vannak nők, akik azt hiszik a férfi dolga a nagy pénz megkeresése, ebben szocializálódtak.

Nem tudom, nekem fontosabb lenne egy társ, akire lehet számítani, mintsem az, hogy donor és pénzszivattyú legyen.

Nem csoda, hogy ennyi válás van, sok esetben a gyerekvállalás teszi tönkre a kapcsolatot, mert az egyik fél nem is igazán akarta ezt.

Nem mondom, a pasi is hibás, mert nem szabadna engedni a társadalmi nyomásnak.

Nem mindenkinek való a gyerek.

ma 11:26
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

22#

Ez csak látszólagos kényelem, valójában egyre többet

kell teperni. Olyan vackokért amire igazából semmi szükségünk. Hogy mire van igazából szüksége egy gyereknek? Megdöbbentően kevés. Az hogy milyen igényekkel jár az intézményesített társadalomban a fenevelése? Az már nagyon komplikált.

ma 12:13
 25/30 anonim ***** válasza:
33%
Aha, szóval a 200 ezres genetikai vizsgálat tök felesleges, mert ugye egy szegény család simán felnevel egy sérült gyereket, feleslegesek az oltások is darabonként 20-30 ezres költséggel. Oké, hogy nem kell ezer játék de messze nem az adja a kötségek nagy részét. Nagy felelőtlenség 550 nettóra gyereket vállalni.
ma 12:17
 26/30 anonim ***** válasza:
33%

Lehet, csak úgy fognak élni, mint a szomszédomék, hogy egész nap ordít a gyerekeivel, meg hát majd az állam ad neki a létminimumhoz hitelt, adókedvezményt.

Sok gyári proli már attól is elvan ájulva, hogy adókedvezménnyel megkap 400at.

Persze amikor 18 lesz a kölök, egyetemre nem fog menni, mert nem lesz mibű'.

A legtöbb ember nem tudatosan vállal gyereket, csak a létminimumig lát.

ma 12:38
 27/30 anonim ***** válasza:
75%

25#

És máris kilyukadunk oda, hogy még annyinak sem kéne születni, mint mostanság. Egyébként én is azt mondom nagyon gondolják meg az emberek.

ma 13:15
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
#21, mert ha a nő csinálja ugyanezt az nem probléma, mi? 😅 Igazi aranyásó vagy. Szégyellem mar lassan, hogy nő vagyok...
ma 13:24
 29/30 anonim ***** válasza:

Mondjuk nekem nőként megakadt a szemem a "nem teremTETTE" meg - Ő, a férjed! - a megfelelő körülményeket.

Mivan? Ja, hogy elvártad volna tőle, hogy menjen el még másodállásba és dolgozza ki a belét is? Jobban jár nélküled, ezt komolyan mondom.

ma 20:26
 30/30 anonim ***** válasza:
Elég, ha tanul valami értelmeset és nem éhbért keres. De el lehet tengődni 200 nettón is csak ne mellettem csinálja.
ma 21:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!