Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért csinálják ezt a kisboltb...

Miért csinálják ezt a kisboltban? Ilyen van máshol is?

Figyelt kérdés

Van egy nagyszerű választékkal rendelkező kisbolt, ahol olyan orbitálisan b@nkó eladók vannak, akikből árad az, hogy a f@sznak jöttél ide, te is csak a munkát adod nekünk, t@karodjál már kifelé.

Emiatt egyre kevesebbet járok oda, de a jó cuccaik miatt meg kellene, mert sok mindenük nincs máshol, amit szeretek, de végtelenül elkeserítő, amit művelnek.

Százszor láttam és hallottam már, hogy egymással vidáman elröhögnek (mind nő), de ha én kérdeznék valamit, akkor hűvösen, kimérten és a lehető leglerázósabban válaszolnak, s már beszéd közben sarkon fordulnak, nehogy kérdezzek még valamit.

Ugyanakkor állandóan beleállnak az arcomba a sorok között, nemrég nem bírtam tovább és rászóltam, hogy miért néz annyira engem? Nem csinálok semmi rosszat.

Nem válaszolt, nagy nehezen odébbment, de a másik sorban követett tovább. Még csak nem is álcázzák pakolással, nyíltan lesnek az ember arcába.

Egyszer fordult elő, hogy a szűk sorok közt guggolva fértem hozzá a legalsó polchoz és szokásomhoz híven sokáig válogattam guggolva.

Erre a pénztárnál hatan vártak, hogy most azonnal megnézzük a kamerát, mert én sokáig guggoltam és ki tudja, mit tettem el, legyek szíves kipakolni a táskámat. Mindezt a többi vásárló előtt. Akkor majdnem feljelentettem őket, de türtőztettem magam.

Normál ruházatú, 40 éves nő vagyok, még csak azt se lehet mondani, hogy valami lecsúszott alkesznek néznek.

De bőven ezt csinálják másokkal is, csak pl egy szegény néninél segítségnek álcázták, hogy mindenhová követte az egyik, ő meg szegény örült is neki, míg a másik belesett minden sorba közben, amerre a páros járt, tehát duplán lesték.

Annyira undorító, hogy viszolygok az egész bagázstól.

Mellette úgy szólnak az emberhez, olyan undorral, hogy tisztán érezni, nem képzelem, hogy mikor megy már ki innen a vásárló, s egyáltalán minek ment oda.

Tudom, én is minek megyek oda, hát menne a halál, ha nem kellene onnan egy-két dolog, ami csak ott van, de így is meggondolandó már.

Máshol is van ilyen? Miért csinálják?

jan. 11. 13:43
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
86%
Hát kiírhatod gyk-ra, lesz aki igazat ad, lesz aki dühöng, de ha minimális változásra is vágysz, akkor bizony vagy a panaszkönyvbe kellene írnod, vagy mondjuk a google értékelésbe. Abból talán, de csak talán még változás is lehet. Egyébként szerintem is a vezetőség a hunyó legtöbbször, emberhiány, túlterhelés, nem megfelelően megválogatott személyzet. Aztán ki vannak égve az alkalmazottak, azt meg a vevőkön vezetik le. Csakhogy a vevővel meg nem lehet így bánni, szóval jelezd. Bár van egy olyan érzésem hogy jó eséllyel marad minden, mert akik ott vannak, azok minimálbéren vannak, és kb örülnek hogy vannak egyáltalán annyiért bármilyen dolgozóik is. Meg feltételezem a vezetőség is szarik bele az egészbe, amíg viszonylag hozza a pénzt nekik a hely.
jan. 11. 14:05
 12/24 anonim ***** válasza:
86%
Ez jó ötlet, a kérdést akár egy az egyben be lehetne másolni a Google értékelésbe egy db csillaggal.
jan. 11. 14:12
 13/24 A kérdező kommentje:

Elég régen sz@rhatnak bele és/vagy senki sem írt még a panaszkönyvbe, mert hosszú évek óta ugyanaz a gárda.

Én is úgy voltam vele, hogy én sem akarom, hogy pár vadp@rasztnak miattam ne legyen kenyere, mert kirúgták őket a beírásom miatt, az azért bántott volna, akármekkora őstulok az összes.

Én csak azt szeretném, hogy keményen rájuk legyen szólva, hogy változtassanak, hogy ezt így nem lehet, de ugyebár, ha beírok, már nincs ráhatásom, hogy mi lesz a következménye rájuk nézve.

A google értékelés jó ötlet, meg is nézem, hogy van-e oldaluk.

Azt vettem észre, hogy mindenki igyekszik minél gyorsabban kijutni a boltból, csendben és halkan. Kérdezni nem szabad, egy férfit előttem oltottak le jó hangosan, az le is tett mindent és kiment.

Azokra szállnak rá, akik lassan válogatnak, mint sajnos én, mert alapból lassú vagyok, meg megnézem az árakat is, meg szét akarnék nézni alaposan, ha havonta egyszer bemegyek.

A nénire is azért szálltak rá, mert bottal járt, nagyon lassú volt.

A gyorsakat vagy nem érik utol vagy azt gondolhatják, hogy nincs mit követni rajta, perceken belül úgyis kint lesz.

A lassúaknak meg lehet ez egy nyomásgyakorlás, hogy megunod-e már a követést és kimész végre.

jan. 11. 14:13
 14/24 anonim ***** válasza:
91%

Nálunk is hasonló volt a kisbolt, amíg az üzletvezető el nem tűnt onnan.

Én őt amúgyis ismerem, van baj a toronyban 😄

Az ő csodás ötletei voltak hogy követni kell a vásárlót, mert mindenki potenciális tolvaj, szórakoztatni kellett őt munkaidőben, mert ha nem pletykálkodtak vele a többiek, keresztbe tett nekik.

A főnöknek erről fogalma sem volt.

Egyébként meg egy ilyen kisboltba alig találni munkaerőt, mert sok munkaért keveset fizet, a java meg dolgozni sem akar,minek tenné, ha vihorászni is lehet napi 8órában,úgyse szól érte senki.

jan. 11. 14:20
 15/24 anonim ***** válasza:
A tulajdonos tudja ezt?
jan. 11. 14:29
 16/24 anonim ***** válasza:
71%
...."majdnem feljelentettem őket"...miért csak majdnem?
jan. 11. 14:30
 17/24 anonim ***** válasza:
50%

Kérdező, nem vagy véletlenül külsőleg teljesen vagy enyhén kicsit "sötét" bőrű és így negatív hatást váltasz ki belőlük?

Nem rosszból kérdezem.

jan. 11. 14:31
 18/24 anonim ***** válasza:
A ital és dohányboltunkban szerinten munkaköri követelmény a pofavágás és hogy nem szabad köszönni senkinek.
jan. 11. 14:32
 19/24 Katona Dius ***** válasza:
71%

Nálunk a Spar ilyen. Kettő van a városunkban, a "nagy" és a "kicsi".

A kicsi pont a munkahelyem mellett van, ott aranyosak, barátságosak, rendesek az eladók, szívesen is járok oda. Viszont itt kisebb a választék, illetve az olyan cuccok, amik nem fogyasztási cuccok (pl. háztartási kisgépek, eszközök - airfry, fülhallgató, stb) a kicsiben nincsenek. Így ha pl olyat akarok venni a Sparból, mert nagyon akciós, akkor át kell menni a nagyba. Na ott olyan a személyzet, hogy éppen utánad nem köpnek, hogy be merészelsz menni. A kasszánál is úgy dobálják a vásárolt termékeket, hogy volt, mikor eltörték a bögrét, amit venni akartam.

Pár éve volt, hogy JBL cuccokat lehetett venni pontgyűjtő ksifüzettel, vettünk kettőt a férjemmel. Az övé kb 1 hónap után megnyiffant, vittük vissza, hogy hibás a készülék. Hát még mi voltunk a szarszemetek, hogy ezzel most nekik pluszmunkát adunk, meg amúgy is, így jártunk. Fel kellett hívni az országos ügyfélszolgálatot (vagy mit), azok szóltak le nekik, hogy igenis kötelesek visszavenni és elküldeni bevizsgálásra a terméket 1 éven belül.

jan. 11. 14:34
 20/24 anonim ***** válasza:

19

Ez most kvázimentes volt. :D :)

jan. 11. 14:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!