Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért csinálják ezt a kisboltb...

Miért csinálják ezt a kisboltban? Ilyen van máshol is?

Figyelt kérdés

Van egy nagyszerű választékkal rendelkező kisbolt, ahol olyan orbitálisan b@nkó eladók vannak, akikből árad az, hogy a f@sznak jöttél ide, te is csak a munkát adod nekünk, t@karodjál már kifelé.

Emiatt egyre kevesebbet járok oda, de a jó cuccaik miatt meg kellene, mert sok mindenük nincs máshol, amit szeretek, de végtelenül elkeserítő, amit művelnek.

Százszor láttam és hallottam már, hogy egymással vidáman elröhögnek (mind nő), de ha én kérdeznék valamit, akkor hűvösen, kimérten és a lehető leglerázósabban válaszolnak, s már beszéd közben sarkon fordulnak, nehogy kérdezzek még valamit.

Ugyanakkor állandóan beleállnak az arcomba a sorok között, nemrég nem bírtam tovább és rászóltam, hogy miért néz annyira engem? Nem csinálok semmi rosszat.

Nem válaszolt, nagy nehezen odébbment, de a másik sorban követett tovább. Még csak nem is álcázzák pakolással, nyíltan lesnek az ember arcába.

Egyszer fordult elő, hogy a szűk sorok közt guggolva fértem hozzá a legalsó polchoz és szokásomhoz híven sokáig válogattam guggolva.

Erre a pénztárnál hatan vártak, hogy most azonnal megnézzük a kamerát, mert én sokáig guggoltam és ki tudja, mit tettem el, legyek szíves kipakolni a táskámat. Mindezt a többi vásárló előtt. Akkor majdnem feljelentettem őket, de türtőztettem magam.

Normál ruházatú, 40 éves nő vagyok, még csak azt se lehet mondani, hogy valami lecsúszott alkesznek néznek.

De bőven ezt csinálják másokkal is, csak pl egy szegény néninél segítségnek álcázták, hogy mindenhová követte az egyik, ő meg szegény örült is neki, míg a másik belesett minden sorba közben, amerre a páros járt, tehát duplán lesték.

Annyira undorító, hogy viszolygok az egész bagázstól.

Mellette úgy szólnak az emberhez, olyan undorral, hogy tisztán érezni, nem képzelem, hogy mikor megy már ki innen a vásárló, s egyáltalán minek ment oda.

Tudom, én is minek megyek oda, hát menne a halál, ha nem kellene onnan egy-két dolog, ami csak ott van, de így is meggondolandó már.

Máshol is van ilyen? Miért csinálják?

ma 13:43
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem ez Mo.-n általános jelenség és nemcsak a (kis)boltokban, hanem szinte mindenhol. Nem igazán csipázza senki sem a másikat ebben az országban.
ma 13:46
 2/22 anonim ***** válasza:
47%
A vevők is kiszolgáltak érte hogy így viselkednek, és általánosítanak. Sok a lopás biztos
ma 13:57
 3/22 anonim ***** válasza:
81%

V3zetői attitűd.

Nálunk is van kisbolt este 8 ig 9 ig is nyitva ünnepeken is.

Oda mindenkit ugy vesz fel a főnök hogy mosolyogni udvariasnak lenni kötelező!

De amugyis jó csapat van,az elado csajnak néha ugyan oltogatják egymást de szinte már testvéri a kapocs köztük.

2 kisbolt megy mellegtuk állandoan tönkre. Ha vki meg is veszi pár honapig tud csak nyitva tartani. Totál monopolhelyzetbe kerültek így a környéken mindenki odajár este éjjel vagy mikor minden zarva is.

ma 14:00
 4/22 anonim ***** válasza:
43%
Engem rendszeresen követ a biztonsági őr drogériákban. Egyszer ruha boltban vettem egy kabátot, erre végigtapogatták az ujjait, hogy nem-e dugtam el benne másik ruhát. Nem, nem a csipogót keresték benne, mert mondták, hogy ez a protokoll, mert már máskor előfordult, hogy így vittek ki több ruhát. Az is rendszeres, hogy belenéznek a dobozba, ha pl égőt vagy wc deszkát veszek, hogy biztos az van-e a dobozba, ami a képen van, nem-e raktam bele egy drágább darabot. Egyszer olyan is volt, hogy bementem egy üzletbe, azt hiszem Euronics, hogy szeretnék egeret venni, erre flegmán visszakérdeztek, hogy aztán milyet, mezei egeret? Eddig nem csináltam semmit, de ha még egyszer ilyen előfordul, akkor inkább sarkon fordulok és nem vásárolok ott.
ma 14:00
 5/22 anonim ***** válasza:
69%
Vegyes. Ha Budapest, próbálj máshol hasonló kisboltot keresni, persze ahol udvariasabbak. Vagy írj be a panaszkönyvbe, hogy a tulaj értesüljön.
ma 14:01
 6/22 anonim ***** válasza:
Ja es "kiscsajokat" válogat *össze a főnök oda. Soha nem nyugger lassu reszmunkásokat vagy megkeseredett embereket.
ma 14:01
 7/22 A kérdező kommentje:

Hát az biztos, én is csak úgy lopni megyek minden hónapban. Mert otthagyok minimum 10 ezret, ha nem többet, ha már egyszer megyek, és azt az egy nyomorult 300 forintos sószórót tenném el, ami a legalsó polcon volt.

A büdös életben sem loptam el még egy gombostűt sem. Soha. Munkahelyen sem ügyeskedtem, ahogy mások szoktak. Az utolsó bugyim is ki van fizetve. De biztos lopok.

Az egyesnek viszont igaza van. Látom ezt az utálkozást, viszont nem tudom, hogy miért? A nyolvanas évek gyerekeként tudom, hogy ez nem olyan régen még nem így volt.

ma 14:02
 8/22 anonim ***** válasza:
3.voltam
ma 14:02
 9/22 anonim ***** válasza:
86%

En ha lenne boltom siman kivagnám a lassu pénztarosokat is meg a bunkókat is.

Soha nem az eladon tükrözödik egy üzlet hanem egy vezetőn.

ma 14:03
 10/22 A kérdező kommentje:
Bocs, a válaszom a kettesnek szólt, csak azóta érkezett több válasz. Köszi érte.
ma 14:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!