Az emberek hogy tudnak ügyfélkapu nélkül élni?
Tiktokon láttam pár videót, ahol arra figyelmeztettek, hogy el kell intézni az ügyfélkapu+-t vagy a dápot.
A hozzászólások 90%-a menőzés volt, hogy ő eddig se használta, sose volt ügyfélkapuja, ezután is meglesz nélküle.
Pedig sok mindenre jó. Pár példa, hogy legutóbb mire használtam: autót akarok venni és rendszám alapján lekérdezem őket. Tulajdoni lapot kértem le egy ingatlanról. Közműtérképet nézegettem. A NAV is írt nekem üzenetet, nem postázgat leveleket.
Milyen volt az életed ügyfélkapu előtt? Gondolom rémes.... Jaj.. Attól, hogy számodra elképzelhetetlen, teljesen jól élek ügyfélkapu nélkül.
Nincs autóm, nem is akarok venni. Van saját lakásom. NAV-val nem állok levelezésben.
Nem látom értelmét, hogy nyissak. Sőt, most az ügyfélkapusak rinyálnak és idegeskednek az újítás miatt, amíg én hátra dőlök és pihenek.
"Mi az a közmű térkép?"
Egy térkép, amin szerepelnek az ingatlanok, az utcák és csomó vonallal jelölik, hogy a gázvezeték vagy épp a telekommunikációs kábelek hol futnak. Nem is emiatt használtam, hanem mert a telkek helyrajzi számai is rajta vannak.
Kaptam egy levelet, hogy örököltem valami földet. Helyrajzi szám alapján megtaláltam a közműtérképen, hogy pontosan hol is van. Utána google műholdas kép alapján is megnéztem, láttam hogy senki se gondozza és full gazos az egész. A földhivatal oldalán lekértem a tulajdoni lapot, hogy tudjam ki a többi tulajdonos.
Ezekhez mind ügyfélkapu kell.
"Milyen volt az életed ügyfélkapu előtt?"
Ahogy elkezdtem a felnőtt életet és ügyeket kellett intézni azóta van (10+ éve). Szóval nem tudom milyen volt előtte, de pont azért csináltam meg, hogy ne kelljen okmányirodába meg hasonló helyekre járkálni. Sok mindent online lehet intézni.
Pedig jó ha van, most meg meg+ -oltam.
"Szólnak", ha lejár a jogosítványom, az autóm műszakija, ha NAV tárhelyemre SZJA éves elszámolás érkezett, ott van az orvoslátogatás, a receptek, a labor eredmény stb.
Amiért írtam: hétfőn este voltam háziorvosnál, megkaptam az orvosit a jogosítványhoz, megfelelő űrlapot kitöltve elküldtem, szerdán csengetett a postás, hozta a kész jogosítványt.
Persze enélkül is hozzájuthattam volna és akkor nem ülök legalább 10 percet a fenekemen, hanem helyette sétáltam volna az okmányirodába, igaz ott legalább 2*10 perc üldögélés lett volna. Na mindegy is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!