Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az emberek hogy tudnak ügyfélk...

Az emberek hogy tudnak ügyfélkapu nélkül élni?

Figyelt kérdés

Tiktokon láttam pár videót, ahol arra figyelmeztettek, hogy el kell intézni az ügyfélkapu+-t vagy a dápot.

A hozzászólások 90%-a menőzés volt, hogy ő eddig se használta, sose volt ügyfélkapuja, ezután is meglesz nélküle.

Pedig sok mindenre jó. Pár példa, hogy legutóbb mire használtam: autót akarok venni és rendszám alapján lekérdezem őket. Tulajdoni lapot kértem le egy ingatlanról. Közműtérképet nézegettem. A NAV is írt nekem üzenetet, nem postázgat leveleket.

ma 13:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
43%
Mi az a közmű térkép?
ma 13:26
 2/11 anonim ***** válasza:
79%
Jó dolog nekem van csak néha hülye vagyok hozzá. Pláne hogy most jött ez az ügyfélkapu+
ma 13:27
 3/11 anonim ***** válasza:
92%
dokumentum tár mekkora szemét már. mekkora nonszensz, hogy letörli a leveleket, ha nem nézni meg az ember annyi időn belül, amit ő elképzel.
ma 13:29
 4/11 anonim ***** válasza:
78%

Milyen volt az életed ügyfélkapu előtt? Gondolom rémes.... Jaj.. Attól, hogy számodra elképzelhetetlen, teljesen jól élek ügyfélkapu nélkül.

Nincs autóm, nem is akarok venni. Van saját lakásom. NAV-val nem állok levelezésben.

Nem látom értelmét, hogy nyissak. Sőt, most az ügyfélkapusak rinyálnak és idegeskednek az újítás miatt, amíg én hátra dőlök és pihenek.

ma 13:30
 5/11 A kérdező kommentje:

"Mi az a közmű térkép?"

Egy térkép, amin szerepelnek az ingatlanok, az utcák és csomó vonallal jelölik, hogy a gázvezeték vagy épp a telekommunikációs kábelek hol futnak. Nem is emiatt használtam, hanem mert a telkek helyrajzi számai is rajta vannak.

Kaptam egy levelet, hogy örököltem valami földet. Helyrajzi szám alapján megtaláltam a közműtérképen, hogy pontosan hol is van. Utána google műholdas kép alapján is megnéztem, láttam hogy senki se gondozza és full gazos az egész. A földhivatal oldalán lekértem a tulajdoni lapot, hogy tudjam ki a többi tulajdonos.

Ezekhez mind ügyfélkapu kell.

"Milyen volt az életed ügyfélkapu előtt?"

Ahogy elkezdtem a felnőtt életet és ügyeket kellett intézni azóta van (10+ éve). Szóval nem tudom milyen volt előtte, de pont azért csináltam meg, hogy ne kelljen okmányirodába meg hasonló helyekre járkálni. Sok mindent online lehet intézni.

ma 13:41
 6/11 anonim ***** válasza:
85%
#3 Pont ezen hőbörögtem ma, még jó hogy lementettem mindent. Ott akartam volna ma visszanézni egy fontos dolgot, de nem archiváltam le
ma 13:41
 7/11 anonim ***** válasza:
82%
Adóigazolást, járulékigazolást tudtam lekérni, nem kellett bemennem a NAV-hoz, az AVDH hiteles aláírást mindegyik szolgáltató elfogadja, nem kell postai úton levelezgetnem velük vagy az ügyfélszolgálaton várakozni (áram teljesítménybővítést elektronikusan 3 nap alatt intéztem el, szomszédom 1 hónapja vekeng rajta), EESZT-n minden orvosi leletem, receptem elérhető, nem kell otthon mappában tárolgatnom őket stb. Tudnék nélküle élni, de nekem megkönnyíti az életemet.
ma 14:03
 8/11 anonim ***** válasza:
72%

Pedig jó ha van, most meg meg+ -oltam.

"Szólnak", ha lejár a jogosítványom, az autóm műszakija, ha NAV tárhelyemre SZJA éves elszámolás érkezett, ott van az orvoslátogatás, a receptek, a labor eredmény stb.

Amiért írtam: hétfőn este voltam háziorvosnál, megkaptam az orvosit a jogosítványhoz, megfelelő űrlapot kitöltve elküldtem, szerdán csengetett a postás, hozta a kész jogosítványt.

Persze enélkül is hozzájuthattam volna és akkor nem ülök legalább 10 percet a fenekemen, hanem helyette sétáltam volna az okmányirodába, igaz ott legalább 2*10 perc üldögélés lett volna. Na mindegy is...

ma 14:10
 9/11 anonim ***** válasza:
72%
Regen persze hogy jol el lehetett lenni ugyfelkapu nelkul. Mivel az volt az alap hogy bementunk a hivatalba vagy telefonaltunk. Ma is lehet ezt, de minek. Allami adatbazisok, hivatali idopontfoglalas vagy ugyek elinditasa, eeszt, nav kapcsolat, kozmu (pl mvm online), elektronikus alairas stb. mint az ugyfelazonositas mogott van. A ketfaktoros cucc nem ujdonsag altalaban az ugyfeleknek, persze annak a hangjat hallani aki panaszkodik. Inkabb az volt a rohej hogy eddig csak egy jelszo kellett. A telefonos valtozat meg ugy nez ki, a jovo elvarasa, egyre inkabb (okos)telefonjuk van az atlagembereknek mint szamitogepuk, plusz sokkal rugalmasabb is zsebbol intezni valamit, mint iroasztal mogott.
ma 14:11
 10/11 anonim ***** válasza:
60%
Nekem 2006 óta van, használom is, bár sokszor elég szeszélyesen működik. Sajnos a váltás nem mindenkinek megy simán, én még nem csináltam meg, de muszáj lesz. 18 évet csak nem hagyok elveszni.
ma 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!