Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Rossz ember lennék emiatt?

Rossz ember lennék emiatt?

Figyelt kérdés

Volt 2 külön traumatikus eseményem fogyatékos emberekkel, azóta félek tőlük, és ha olyan helyen járok, ahol fogyatékos(akár szellemi, akár fizikai) emberrel találkozok(kivéve akik igényesnek mutatkoznak, pl kerekesszékesek, akik mentálisan ép elméjűek) mindig sunyiba kézfertőtlenítőzök, mert egyszerűen nem tudnám elviselni azt, hogy úgy nyúlnak akár a ruhákhoz, hogy utána megfogtam valamit.

1. Élmény: Apukám távoli rokonságában van egy mentális fogyatékos már 50 körüli férfi, 30 volt akkor, mikor én gyerek. Megijesztett, mert éppen a kedvenc babámmal fogadtam a vendégeket,(4 éves ha voltam) mikor meglátta elvette, és tépkedte a haját. Mellette még kommunikálni nem tudott, csak hümmögött és eléggé hangosan. Persze én sírtam, mert nem fogtam fel, hogy ő fogyatékos, és anyukám se kérte vissza a babámat tőle. Persze azt többet a kezembe nem vettem, mert összenyálazta, és büdös volt. Azóta tartok az autistáktól, és ha lehet kerülöm.

Másik alkalom az volt, hogy bekerültem a kórházba, már 16 voltam, meg kellet müttsenek vakbél gyulladásal. Mivel a seb begennyesedett, elhelyeztek más kórterembe sajnos. Ott volt egy tolószékes nő, aki multiplex szklerózissal küzdött. Szerencsétlent a férje úgy ápolta, hogy felfekvése volt, ami csontig hatolt, aminek olyan szaga volt, hogy majdnem elhánytam magam, mikor cserélték a kötözést. Azóta nagyjából a kerekesszékesek miatt is kialakult egy féle undorodás.

Normális az ilyen? Persze nem mutatom ki, és sajnálom az ilyen embereket, mert nem tehetnek róla.

tegnap 15:47
 1/9 anonim válasza:
100%
Nem vagy te rosszember csak megviselt téged.
tegnap 15:58
 2/9 anonim ***** válasza:
61%

Sajnos a PC világunkban még te vagy a hibás, ha nem nézed jó szemmel, hogy a nem normálisak (bocsánat) keverednek a normálisakkal. Pedig nem lenne szabad normális emberek közé vinni őket, ha egyszer ők nem azok. Bármennyire erőltetve van.

Szerintem ha a kecskegida bekerül a farkasok közé, vagy a fehér ruhákhoz bekerül egy piros, az sem normális. De az ember agya addig terjed, hogy állat-állat, ruha-ruha.

tegnap 16:03
 3/9 anonim ***** válasza:
0%

"De az ember agya addig terjed, hogy állat-állat, ruha-ruha."

A Te agyad meg addig terjedt, hogy embereket ruhához hasonlíts.

A sors meg tudna leckéztetni, hogy belásd, mekkora marhaságokat írsz, de remélem, nem így lesz.

tegnap 16:14
 4/9 anonim ***** válasza:
47%

2es.Ezt könnyű addig mondani míg nem lesz egy ismerősöd aki küzdeni fog valamivel. Esetleg gyereked..

Igen az embert megijeszti, mert nem sűrűn lát ilyet a mindennapokban. Az, hogy nem akarod őket közöségbe engedni azért van mert félsz és ez rendben van.

De nem mindenki olyan veszélyes, mint amit a félelem gondol veled. Csak meg kell tanulni kezelni másokat. Vagy ha nem is szeretnél ilyenek felé nyitni akkor se mondj ilyet. Mert ez attól még a családtagjának vagy esetleg annak a félnek fájdalmas lehet.

tegnap 21:01
 5/9 anonim ***** válasza:

Az hogy kérdezőnek beleégtek ezek az emlékek a fejébe érthető, az is hogy emiatt félsz tartasz tőlük.

De ha ezt felakarod dolgozni akkor tudnod kell, hogy ez csak két személy két történet/emlék nem húzható rá minden beteg vagy zavarral küzdő emberre.

tegnap 21:04
 6/9 A kérdező kommentje:
#5 persze, ezt tudom én is. De attól bennem van, és tartok tőlük. A sulinkban volt egy ateista csávó. Sajnáltam szegényt, akartam is neki segíteni mondjuk a táskáját vinni, mikor odamentünk az osztálytársammal, akkor inkább rábíztam ezt, mert nem tudtam, egyszerűen inkább elmentem volna tőle. Pedig neki csak fizikailag volt problémája, mert 10.es volt a fiú, mi akkor 12, és nagyon jól tanult.
tegnap 21:10
 7/9 A kérdező kommentje:
És haragudtam emiatt magamra, pedig én tényleg jó szándékkal lettem volna felé, nem úgy mint a nagymenő 11.esek akik kikacagták. Persze akkor nekik megmondtam, hogy lehet kacagni, csak ők sajnos agyilag vannak azon a szinten, mint az a gyerek fizikailag.
tegnap 21:12
 8/9 anonim ***** válasza:

A jó szándék meg volt, hogy akartál neki segíteni, csak megijedtél, de ellenben megvédted szóval. Nem baj ha még nem mersz közel mereszkedni hozzájuk az se baj ha nyitni sem nyitsz már az hogy figyelemmel fordulsz feléjük épp elég.

Nem kell mindenkinek nyitni beszélgetést kezdeményezni vagy segíteni elég ha elfogadjuk hogy ők is élnek ők is a társadalmunk tagja is és hogy ők masfajta nehézségekkel küzdenek.

tegnap 21:22
 9/9 A kérdező kommentje:

#8 persze, én még csodálom az ők kitartásukat, és az élni akarásukat. Sok emberben szerintem nincs annyi érték, mint bennük. Sok egészséges ember öngyilkos lesz/akár lenni, mert minden fele mondva csinált okuk van rá. Egyesek nyávognak, hogy minek születtek megy ők nem kérték hogy megszülessenek.

És itt vannak ők, akiknek tényleg lenne értelme nem szeretni az életét, de mégis küzdenek és nem adják fel olyan könnyen. (Persze vannak kivételek, mondjuk én nem hallottam róluk, de nagy a világ.)

tegnap 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!