Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miert erzem azt hogy mintha...

Miert erzem azt hogy mintha nekem nem lenne jogom jobbá tenni az életemet?

Figyelt kérdés
jan. 5. 15:50
 1/10 A kérdező kommentje:
Lenne rá lehetoségem de mégse csinálom
jan. 5. 15:51
 2/10 anonim ***** válasza:
85%
Lusza vagy, és bebeszéled magadnak hogy "nincs hozzá jogod".
jan. 5. 15:55
 3/10 anonim ***** válasza:
*lusta
jan. 5. 15:55
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Újkeletű dolog ez, vagy már tart, mondjuk, évek óta? Rendben van az önértékelésed? Mondtak neked sértő dolgokat, amiken nem tudtad magad túltenni?
jan. 5. 16:18
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi lenne ez pontosan ? Ha valami amit meg tudnál venni akkor lehet úgy nőttél fel, hogy nincs elég pénzetek és ez megmaradt a vásárlási szokásodnál.
jan. 5. 16:21
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
keress fel orvost ö megmondja mit miért hogyan
jan. 5. 22:18
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
de valszeg mert túlélő uzemmodban vagy
jan. 5. 22:18
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Mert beletörődtél abba, amiben vagy jelenleg, mert kényelmes. Gondolkozz el ezen az idézeteken:

"A könnyebb utat akarod választani, mert félsz. Félsz, mert ha elbuksz, akkor nem tudsz mást hibáztatni. De hadd mondjak valamit: az élet ijesztő, szokj hozzá! Nincsenek varázsos megoldások, minden tőlünk függ, úgyhogy állj talpra, menj és tegyél érte valamit! (...) Az értékes dolgokat sohasem könnyű megszerezni."

"Figyeljen, egy módon mérheti a fejlődést, mint orvos, sőt mint ember is: hogy nem ismétli meg ugyanazt a hibát többször.";

"Mostanában sokat gondolkodtam a kockáztatásra... Minden arról szól, hogy túl kell lépni a félelmeiden, mert amikor kockáztatsz és mindegy, hogy mi lesz a végkifejlet, mindig örülni fogsz, hogy megtetted.".

Mind a "Dokik" sorozat idézete.

jan. 5. 23:07
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Tanult tehetetlenségnek nevezik ezt a jelenséget, fél siker, hogy felismerted.

Az a helyzet, amikor a sorozatos kondicionálás eredményeként megtanuljuk elfogadni a kellemetlen helyzeteket, és akkor sem kerüljük el, amikor erre lehetőségünk lenne.

Amatőrként pl. olyan okot tudok mondani, amikor egy gyerek úgy nő fel, hogy az anyja (családtagja) folyton kivesz a kezéből mindent: "Hagyd majd én, akkor gyorsabban/jobban elkészül", és végül a gyerek elhiszi, hogy nem tud semmit egyedül megcsinálni, önbizalom hiányos, esetleg depressziós lesz, külső szemlélő szerint lusta.

jan. 8. 10:02
 10/10 anonim ***** válasza:
Engem is a szüleim nem tartottak soha komoly embernek, meg nem volt szabad a nagyok dolgába belebeszélni. Elég komoly műszaki munkám van 25 éve, de nem vagyok alkalmas vezető beosztásúnak. Csak olyan témában vagyok hajlandó véleményt mondani, döntést hozni, amihez értek, amit tanultam, amit tapasztalatokkal tudok megtámogatni. Még mindig hallom: értesz hozzá? Ha nem, akkor meg minek okoskodsz bele? MA PEDIG CSAK EBBŐL A BELEOKOSKODÁSBÓL LEHET MEGÉLNI. Rajtam kívül mindenki mindenhez is ért.
jan. 8. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!