Ha látok egy balesetet vagy ehhez hasonlót és kijönnek a tévések interjút készíteni, kérhetek tőlük pénzt?
Sokszor van a híradóban, hogy pl. leég egy ház vagy valakit kinyírtak és a tévések faggatják a szomszédokat információkért hogy mi is történt, azok miért nem kérnek valami pénzt cserébe a szereplésért?
Tévéseknek csomó pénzük van és a szegény emberek információjáért keresnek egy zsákkal.
10
Én a rendőrökhöz nem mennék oda és hja kérdőre vonnának, akkor csak általános infókat mondanék, mert megvárnám a tévéseket.
11
Nem, mert példának hoztam fel a kérdést és közben finomítottam rajta.
Kérhetsz pénzt, de nem fognak adni, hiszen mások ingyen is el tudják mondani ugyanazt a kettő mondatot. A szemükben te ezer forintot se érsz.
Ha te vagy az egyetlen szemtanúja egy bűncselekménynek és balesetnek, akkor viszont köteles vagy nyilatkozni a rendőrségnek, máskülönben ugyanis hátráltatod a nyomozást. Pénzt nem fogsz kapni, ellenben büntetést igen.
Régen azt hiszem volt valami olyasmi, hogy ha valamelyik bulvárlapnak küldtél fotót, amit lehoztak, akkor kaptál érte 10 000 forintot.
Azért nem működik, amit mondasz, mert 2024-ben lesz más is információkkal, és többnyire fotókkal, videókkal is. Jó eséllyel az a húú de érdekes fiktív felvétel más szemszögből felvéve már rég százezres nézettségnél járna TikTokon. A másik probléma, hogy bár nem médiamunkásként, hanem kutatás részeként készítettünk felmérést és interjúkat több országrészben, és általában az volt, hogy a kérdőívre annyira nem szívesen válaszoltak, még úgy sem, hogy én töltöm egy beszélgetés közben, viszont mikor előkerült a kamera, akkor megőrülés volt, mindenki szerepelni akart, meg hozták a gyereket, nagymamát, buksi is legyen benne, hiába mondtuk el nagyon tisztán és nagyon sokszor, hogy nem a tv-től vagyunk, csak egy összevágott videó lesz az interjúkból youtube-on.
Én is egy pici faluból származom, már egy ideje Budapesten élek, egy forgalmas csomópont mellett, ahol többször készítenek utca embere interjúkat. Egyszer pont megszólítottak, és pont nagyon jó napom volt, mondtam, hogy persze, szívesen elmondom, hogy nekem mit jelent augusztus 20 és hogy fogok ünnepelni. Teljesen általános, full unalmas dolgokat mondtam egy tescos szatyorral a kezemben, és nekem az sincs meg, hogy hol adták le, apámnak el van mentve a laptopján a 40 másodperces spot, mondta, hogy abban a pár napban még a szomszédos falvakból is mindenki felhívta, hogy látta-e, hogy a TÉVÉBEN szerepelt a gyerek! :D
Off topic, de ajánlom neked az Éjjeli féreg c. filmet, ha még nem láttad.
#12 kérdező, finomítottál rajta 😀 ez jó, elképzeltemm kimennek a tv-sek elkezded mondani a sztorit közbe mondod, várjanak, finomítok rajta :D:D:D
Határozottan megbízható interjú alany lennél 😆
Amúgy a leírt esetben e tv-nek való nyilatkozás önkéntes, tehát ezért nem jár pénz, ukyen egyszerű. A rendőrségnek infót adni pedig állampolgári kötelességed, ha hazudsz, vagy elhallgatsz valamit, azért pedig felelősségre vonható és büntethető vagy, ez így működik.
#14: csak nem a népszínház utcaira gondolsz?
Érdekes volt ez a kamera vs kérdőív dolog, köszi, hogy leírtad. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!