Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi kéne ahhoz, hogy változni...

Mi kéne ahhoz, hogy változni tudjak? Igazából csak a gondolataim szeretném ki írni,de érdekelnek a ti tapasztalatok, tanácsotok.

Figyelt kérdés

Rengeteg embert eltaszítok magamtól. Sokszor rosszul bánok olyanokkal akikkel egyébként nem akarok. Akaratom kívül mindig megbántom a szeretteim pl. anyámat, barátaim

Sok gyűlölet és harag van bennem felhalmozva régebbről ami már a múlt, mégis nagyon befolyásol engem.

Sokszor úgy bánok másokkal,mint ahogy velem bántak anno, ami miatt ez a sok harag bennem van.

Mégis, akiket bántok,szeretnek.

Ha rosszul is esik nekik amiket néha mondok, ők mégis "maradnak" velem.

Talán megszokták,hogy ilyen vagyok és ez a baj.

Nem akarok "rossz" lenni. Szeretnék "békés" ember lenni. Gyűlölet,harag nélkül.

Hiába fogadom meg,hogy nem leszek többé szemét és csak jót fogok tenni másokért. Amikor oda kerül a sor, mégse vagyok képes be tartani és erre csak később eszmélek rá.

Szoktam segíteni, és sok jót teszek másokért, de e mellé mindig oda jön amikor valamiért egyszerűen rossz ember leszek. Én ezt nem akarom.

Próbálok találni egy hobbit,amiben "békére" lelek.

Magamban már megbocsajtottam azoknak akik miatt haragot érzek és gyűlöletet,de ez nem segített annyit mint kéne. Ugyan úgy harag van bennem.

Volt olyan akinek valaha sikerült megtalálni a "békét"

Lehet velem van a baj és ezen egyszerűen nem lehet segíteni,de én mégis remélem,hogy egyszer lehetek egy olyan ember akiről az ismerőseinek a "kedvesség" és "segítség" jut eszébe,nem pedig a harag meg a szemétség

tegnap 22:16
 1/5 anonim ***** válasza:
Mi az a harag ami onnan mélyről jön igazából kire vagy dühös?
tegnap 22:31
 2/5 anonim ***** válasza:
A gyerekkorodból jön a düh és most kamasz vagy?
tegnap 22:36
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez indulásnak nagyon jó, hogy ezt ki tudtad írni, megfogalmaztad a dolgokat. Gondold át, hogy hogyan tudnál még ezen változtatni. Van benne akarat a változásra, ez érződik. Tűzz ki célokat magadnak minden napra, tartsd is be. Ne ítélj elsőre, ne mondj véleményt hamar, gondolkozz, mielőtt mondanál valamit: kérj időt magadnak a válaszaid előtt.

A meditálás, a jóga, az autogén tréning jók erre. A naplóírás is jó: leírod a napjaidat (a fontosabb pontokat), időszakonként visszanézed és találsz benne összefüggéseket, rá tudsz jönni 1-2 problémára és a változás egy másik megközelítésének a lehetőségére.

tegnap 22:40
 4/5 A kérdező kommentje:

#1-Egészen pontosan nem tudom. Konkrét személy iránt már nem érzek haragot,inkább a "világra"

Úgymond mindenki iránt,de közben még nincs konkrét ember

#2- igen,17 éves vagyok,ezek a sérelmek meg gyerekkoromból erednek, leginkább 3-4 évről ezelőtt de a közelmúltban történt dolgok is vannak

#3-Gondoltam napló írásra,illetve még a túrázáshoz ami megtudna nyugtatni,sajnos arra kevés időm van és csak ritkán tudom csinálni

tegnap 23:04
 5/5 anonim ***** válasza:
76%

Megbocsátás nélkül nincs változás, úgyhogy azt a legjobban tetted, hogy másoknak megbocsátottál. Viszont ez annyiban hibászik, hogy magadnak is meg kell tudnod bocsátani, sőt elsősorban magadnak kell, ugyanis a harag, a gyűlölet, amit mások iránt érzel, benned vannak, azok a te érzéseid, azokat csak te tudod feloldani magadban. A megbocsátás tökéletes arra, hogy az ember megtisztítsa a lelkét az ilyesfajta érzésektől, és békére leljen.

Aztán pedig jön minden magától: kedvesség, segítségnyújtás, hobbi, amivel úszol a flow-ban...

tegnap 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!