Hogy tegyek félre mégtöbb pénzt?
Hollandiában dolgozom fizetesem 2500 euro.
Lakhatás: havi 500 euro.
Közlekedés: Ingyenes a céges kocsihoz kaptam tankolokartyat es sajat celra is tudom hasznalni.
Kaja: Havi 200 euro. Igen ennyi nagyon jó akciók szoktak lenni a holland boltokba csak figyelni kell meg magadnak főzni es olcsobban kijossz mint Magyarorszagon. + munkahelyen minden nap gyümölcstál.
Szórakozás: Hetvegen heti 1x sörözök (berugok enyhén) a heti épp akciós sörből. Ez olyan havi szinten 40 euró. ha elmegyünk 1-2 x szórakozóhelyre is annyival több.
Étterem, kajarendelés: Heti 1x akkor is rendelek vagy beülök 1 pizzára. Heti szinten ez is kb 40.
Ruha: Arra nem költök fölöslegesen amíg otthon laktam anyám vett eleget.
Mobilnet,netflix,xbox elofizetes: Azt még szintén anyám fizeti de nem szól érte. (Van pénze elég nem okoz ez neki gondot)
Tisztálkodási eszközök: 0. Munkahelyről viszek zsebkendőt wc papírt, tusfürdőt fogkrémet másokét használom akikkel lakok ugyhogy ilyenekre nem kell költenem.
Havi szinten KB 1600-1700 euro takaritok meg ami forintba 670-720 ezer forint mozog.
6 hónapja dolgozok itt ezidő alatt 4,3 millio gyűlt össze. Én azonban a következő 6 honapba többet akarok összeszedni munkahelyváltás nélkül én itt akarok maradni megvagyok elégedve a munkámmal. Mit tanàcsoltok hogy tudjak még több pénzt megspórolni?
Jelöljük meg a C választ Vágó úr !
#26 jól csinálod valahol el kell kezdeni! Csak tudd, hogy kis változtatásokkal sokkal többet is kereshetsz. Csak csinálod kell napról napra, oda figyelni részletekre.
Az a gond, hogyha te nem csinálod akkor 10 év múlva is ugyanebben a szituban leszel. Mert senki nem fog jobb ajánlatokat tenni, mert ki vagy szolgáltatva, ha nem tudsz egyedül is munkát keresni. Szóval ha nem tudsz valami nyelvet, meg nincsenek élő kapcsolataid.
Ha mást nem duo lingot told napi szinten meg hasonló appokat, szokj rá a tanulásra. Simán meg lehet csinálni, legyenek hosszú távú céljaid hova akarsz eljutni öt év múlva. És napi szinten tegyél extra kis lépéseket.
Jobban jársz, ha még több költség csökkentés helyett inkább a bevételeid növelésével próbálkozol.
Olvass utána a pénzügyi tudatosságnak! Elég komoly szakirodalma van, kiszámoló és egy csomó másik oldal is rengeteg hasznos tanácsot oszt meg. A spórolásra is rengeteg féle módszer és lehetőség van (pl. biztos, hogy szükséges minden héten berúgni, vagy csak megszokásból költesz rá akkor is, ha se szükséged rá, se haszna nincsen?)
Viszont lefaragni csak onnan lehet, ahol van még felesleg. Spórással, költségcsökkentéssel növelni a megtakarítást csak egy alsó határig lehet. Egy bizonyos szint alá menni már nem tudsz. Minél takarékosabb, spórolósabb az életed már eleve is, annál kevésbé vannak további lehetőségek, ahol még találhatsz valami lefaragható dolgot.
Te meg már így is az etikus költségcsökkentés határain mozogsz azzal, hogy mások fogkrémét, zsebkendőjét, wcpapírját, netflix és egyéb előfizetéseit használod.
Étkezésben is az egészségesség határain mozogsz, így a lefaragásra már nem nagyon marad lehetőség.
Annak viszont nincsenek korlátai, hogy mennyi pénzt lehet keresni. Érdemesebb ezt az irányt maximalizálni. Szerezz piacképes tudást, építs kapcsolatokat, keress és teremts helyzeti előnyöket, amiket ki tudsz használni, hogy jobb fizetést kaphass, így a munkaidőd minél jobban megtérüljön.
A pénzed befektetése és kamatoztatása is egy fontos és jó lehetőség, de ez is csak egy határig jelent lehetőségeket. Kellően hosszú idő alatt a kevés pénzed is sokszorosára dagasztja a kamatos kamat. Viszont minél több pénzt tudsz félretenni és kamatoztatni, annál nagyobb mértékű lehet a vagyonod gyarapodása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!