Hogy tegyek félre mégtöbb pénzt?
Hollandiában dolgozom fizetesem 2500 euro.
Lakhatás: havi 500 euro.
Közlekedés: Ingyenes a céges kocsihoz kaptam tankolokartyat es sajat celra is tudom hasznalni.
Kaja: Havi 200 euro. Igen ennyi nagyon jó akciók szoktak lenni a holland boltokba csak figyelni kell meg magadnak főzni es olcsobban kijossz mint Magyarorszagon. + munkahelyen minden nap gyümölcstál.
Szórakozás: Hetvegen heti 1x sörözök (berugok enyhén) a heti épp akciós sörből. Ez olyan havi szinten 40 euró. ha elmegyünk 1-2 x szórakozóhelyre is annyival több.
Étterem, kajarendelés: Heti 1x akkor is rendelek vagy beülök 1 pizzára. Heti szinten ez is kb 40.
Ruha: Arra nem költök fölöslegesen amíg otthon laktam anyám vett eleget.
Mobilnet,netflix,xbox elofizetes: Azt még szintén anyám fizeti de nem szól érte. (Van pénze elég nem okoz ez neki gondot)
Tisztálkodási eszközök: 0. Munkahelyről viszek zsebkendőt wc papírt, tusfürdőt fogkrémet másokét használom akikkel lakok ugyhogy ilyenekre nem kell költenem.
Havi szinten KB 1600-1700 euro takaritok meg ami forintba 670-720 ezer forint mozog.
6 hónapja dolgozok itt ezidő alatt 4,3 millio gyűlt össze. Én azonban a következő 6 honapba többet akarok összeszedni munkahelyváltás nélkül én itt akarok maradni megvagyok elégedve a munkámmal. Mit tanàcsoltok hogy tudjak még több pénzt megspórolni?
Elég könnyű. Zacskósleves pl itt 1 euró 4 Darab. És olyan amibe sok tészta van meg jó ízű.
Csinálok spagettit egy egész napos adag 500G tészta(85cent) szósz hozzá 1.2 euro. Hoppá 2 euroert egész napos adag spagetti.
Vagy rizs 1000g 2 euro az kb 2 napi adag ha csak azt eszed. Gyümölcs korlàtlan mondtam van munkahelyen. Fehérjebevitel meg 1Euro 45g feherje protein shakeital vagy yoghurt. És még sorolhatnám a példákat. Fagyasztott pizza 3DB akciósan 3 euro.
Szerintem nem tudsz ennél többet, mindened a minimumon van így is. Ez az 500 euros lakhatás is nagyon az alja. Szerintem innen csak úgy van feljebb, ha többet keresel. Ami meg függ a területedtől, hogy hogy lehetséges.
Meg ez az étkezés így azért nem valami fullos. Lehet csinálni egy darabig, de nem egészséges. Zöldségeket kellene enni. Meg ez a zacskós leves, meg mellé még spagetti is hát OK, de nah.
De amúgy gratula, nem rossz kezdés 18 évesen!
Óhh ember. Hát így már értem. Ezért nem jön ki nekem 200ból.
Adok egy kéretlen tanácsot neked, így közel 2x annyi idősen.
Ha megteheted( és igen meg) akkor ne a minőségi élelmiszeren spórolt.
Vegyél amit szeretnél, tanulj kicsit főzni és ne ilyen zacskós vackokat egyél.
Én is szoktam de nem ezzel lakok jól.
A rizst is szeretem de nem tudnék 2 napig csak rizst enni.
Jah meg ezt a munkahelyról csórni a dolgokat sem egy jó irány. Próbálj úgy viselkedni ami erősíti a bizalmat és nem így kijátssza a szabályokat.
Amit könnyen tudsz még csinálni, hogy valami kamatod legyen a megtakarításodra. bunq vagy traderepublic is fizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!