Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha az ember társas lény, hogy...

Ha az ember társas lény, hogy lehetséges az hogy én egész életemben egyedül jól éreztem magam?

Figyelt kérdés

dec. 8. 12:00
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Introvertált vagy
dec. 8. 12:17
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem igaz, hogy az ember társas lény. Én introvertált vagyok, de nem tartom magamat százasnak, furcsa vagyok.. Az embereknek szüksége van a szeretetre, kitől kapja meg, ha nem a többi embertől?
dec. 8. 12:18
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem vagyunk egyformák, más igényekkel, más szükségletekkel.
dec. 8. 12:20
 4/16 anonim ***** válasza:
79%
Társadalom vagyunk, kivétel a remeték, azok kivonulnak belőle. Munkahelyen is emberek között vagy. Volt valami kísérlet is, azok a csecsemők, akik nem kaptak semmiféle szeretetet, gondoskodást, simogatást, ölelgetést, azok meghaltak..
dec. 8. 12:20
 5/16 anonim ***** válasza:
Ezt a kérdést már odaátról írtad?
dec. 8. 12:23
 6/16 anonim ***** válasza:
71%

Most az embert mint fogalmat ne vetítsd rá mindenkire. Vannak különböző felfogású emberek, egyébként hidd el, nem te vagy az egyetlen aki jobban szeret egyedül lenni. Nem vagyunk egyformák.

Ez olyan mintha azt mondanád, hogy az emberek szeretik a kutyákat. És ha valaki a macskákat szereti? Vagy a halakat? Hörcsögöt? Mindenki más.

dec. 8. 12:24
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Ez olyan, mintha azt kérdeznéd hogy "ha az ember szervezetének kellenek a rostok és fehérjék, akkor hogyhogy nekem jól esik, ha minden nap csak tortát eszek?"

Lehetünk akármennyire különbözőek, még így is vannak dolgok amik nem tesznek jót, akkor sem, ha amúgy jól esnek, és nem érezzük rögtön a negatív hatásukat.

dec. 8. 12:27
 8/16 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül párkapcsolot vagy nagy családot kell ez alatt érteni. Társas lény vagy már attól is hogy ezt a kérdést kiírtad, szükséged van az interakcióra más emberekkel.
dec. 8. 12:36
 9/16 anonim ***** válasza:
Nem vagyunk egyformák. Én is szeretek egyedül lenni egy ideig. Aztán már nem. 1 éve nők között dolgozom - én is nő vagyok - még mindig hihetetlen mennyit tudnak beszélni. 8 órában végig, aztán olyan is aki hatalmasakat hahotázik, de mennyit? Sokszor csak hüledezek. Tehát nagyon sokfélék vagyunk, nem lehet sablonban gondolkodni.
dec. 8. 12:41
 10/16 anonim ***** válasza:
85%

Alapból onnan indul a gond, hogy az emberek félreértelmezik a “társas lény” fogalmát.

Nem azt jelenti, hogy társfüggő lények lennénk és ne tudnánk magunkban létezni (persze tényleg vannak ilyen kapcsolatfüggő emberek, de egészséges lelkülettel és önbecsüléssel rendelkező emberek vígan elvannak magukban is), hanem azt jelenti, hogy TÁRSADALOMBAN élünk. Mint a hangyák meg a méhek, leosztjuk egymás között a feladatokat, szerepeket, pl. te villanyszerelő vagy én meg tervezőmérnök. De ennek semmi köze ahhoz, hogy szeretünk-e egyedül lenni vagy sem, az már introvertált-extrovertált kérdéskör.

dec. 8. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!