Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ki van még, akinek nagy...

Ki van még, akinek nagy valószínűséggel 2025-re gallyra megy az élete?📴

Figyelt kérdés

József Attila: REMÉNYTELENÜL

Lassan, tünődve

Az ember végül homokos,

szomorú, vizes síkra ér,

szétnéz merengve és okos

fejével biccent, nem remél.

Én is így próbálok csalás

nélkül szétnézni könnyedén.

Ezüstös fejszesuhanás

játszik a nyárfa levelén.

A semmi ágán ül szivem,

kis teste hangtalan vacog,

köréje gyűlnek szeliden

s nézik, nézik a csillagok.

Vas-színű égboltban...

Vas-színű égboltban forog

a lakkos, hűvös dinamó.

Óh, zajtalan csillagzatok!

Szikrát vet fogam közt a szó - -

Bennem a mult hull, mint a kő

az űrön által hangtalan.

Elleng a néma, kék idő.

Kard éle csillan: a hajam - -

Bajszom mint telt hernyó terül

elillant ízű számra szét.

Fáj a szívem, a szó kihül.

Dehát kinek is szólanék - -

1933. március

#élet #gallyra #2025-re #nagyvalószínűséggel
nov. 29. 11:35
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/117 anonim ***** válasza:
75%
Nekem kissé most ősszel ment gallyra, meghalt mind a két szülőm és Demoklész jött a kapcsolatomért is. Új életívem indul 25-ben. Viszont nem veszítettem el magamat és nem adtam fel a vágyaimat. Ha egyedül maradok, akkor egyedül is jól fogom érezni magamat!
nov. 29. 12:32
 22/117 A kérdező kommentje:

"Nemcsak én vagyok felelős a sorsomért. A beteg, rokkant emberek nevetséges fizetésekért nyomorognak hónapról hónapra. Ismerek olyat bőven, aki az évek során került ilyen helyzetbe. Pl. anputáció, inzulinos cukor, trauma. Én szerencsére képes vagyok dolgozni, de nem könnyíti meg a helyzetemet a Fidesz. A fizetésem 70 %-a adó, a boltokban rekorder áfa, a maradékot elviszi a szintén rekorder infláció."

Én is látom, tapasztalat!

A szerencsésebbek nyilván habkönnyű bölcsességeket puffogtatnak, de akinek folyamatos terrorban kellett felnőnie és SOHA nem találta a helyét a világban, miközben látja a sok mocskot, annak ez nem lesz elég!

Nem adom fel, persze!

Már csak az a kérdés, hogy az ember honnan szedje még a továbbiakhoz a PLUSZ erőt?!

Amikor az élet kizsigerelte, megnyomorította, és maga körül látja hogy minden rohad, mindenki simliskedik!

nov. 29. 12:35
 23/117 anonim ***** válasza:
33%
Nem az a kérdés. Ha a földön fetrengve hisztizel, akkor is az a válasz, hogy magadban kell megtalálnod az erőt.
nov. 29. 12:42
 24/117 A kérdező kommentje:

"Kérdező, te mit teszel azért, hogy kilábalj ebből a helyzetből? Miket tettél eddig? Mi a végzettséged? Mi az, ami érdekel téged és milyenek a képességeid?"

Folyamatosan kerestem az életem értelmét, próbálkoztam, küzdöttem hogy valami kis "otthont" szerezzek a külvilágban, nem nagyon sikerült!

Közben a saját testi-lelki problémáimmal is küzdöttem, többnyire egyedül!

Az utóbbi évben olyan jelek jönnek hogy már nem bírom, de ahhoz össze kéne szednem magam! Hogy?? Ez így is baromi SOK volt!

A végzettségemet nem szeretném leírni, olyan szakma ami államilag a béka segge alatt van!

A képességeimen szoktam gondolkodni, elég annyi hogy nagy a tudásvágyam (persze ami érdekel) és a kommunikáció!

De random kedvtelésekből nem lehet megélni, pláne ha senkit sem érdekel!

nov. 29. 12:42
 25/117 A kérdező kommentje:

Engem például érdekel az igazság, minden amiről lerántják a leplet!

Ez mindenki rémálma!

Hogyan adod el? Hogyan élsz meg belőle?! :D

VICC-kategória!

nov. 29. 12:47
 26/117 anonim ***** válasza:
31%

Csak általános lózungokat puffogtatsz itt. Konkrétumokra lettem volna kíváncsi, hogy jobban tudjak neked segíteni. Akkor jelentkezz egyetemre, főiskolára, ha nagy a tudásvágyad. Gondolom érettségiig csak eljutottál.

Ha érdekel a kommunikáció, akkor tessék: Kommunikáció és média szak, valamelyik főiskolán. Lehet kommunikátor, újságíró, bemondó..stb.. Vagy lehet értékesítő, ők is sokat kommunikálnak.

Ha van pénzed, keress fel egy pszichológust is.

nov. 29. 12:47
 27/117 A kérdező kommentje:

"Akkor jelentkezz egyetemre, főiskolára, ha nagy a tudásvágyad."

"Ha van pénzed, keress fel egy pszichológust is."

Szerinted miért tettem fel a kérdést?!

nov. 29. 12:50
 28/117 anonim ***** válasza:
63%

"Szerinted miért tettem fel a kérdést?!"

Hogy sajnáltasd magad, mivel látom egyik értelmes válasz se tetszik neked, amiben arra hívják fel a figyelmedet, hogy tenned kéne azért, hogy valamit is javuljon a helyzeted.

Ha valóban nagy a tudásvágyad, akkor keress tanfolyamokat, amiket el tudsz végezni, vagy fősuli.

nov. 29. 12:53
 29/117 anonim ***** válasza:
12%
Bakker menj el ételfutárnak és mellette tanulj. Ki az úristen ígérte neked, hogy az élet könnyű lesz?
nov. 29. 12:54
 30/117 A kérdező kommentje:

Nincs időm fölösleges köröket futni, az már megvolt! Energiám sincs rá!

Mindenki ez a KAPD ÖSSZE MAGAD! Persze a múltadat senki se látja!

nov. 29. 12:55
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!