Kell valamennyire spórolnotok a megélhetésen ?
Nem igazán.
Nincs hitel, saját házban élünk, nem Gucciban járunk.
Szerintem nálunk ez a spórolás, hogy nem akarjuk mindenből a legdrágábbat, egy régi Suzukink van, amit megkívánunk, azt megvesszük.
Sokat nézem a Vintedet is, sok dolog van szinte teljesen újonnan a bolti ár töredékéért.
A cuccainkat úgysem temetik mellénk.
Belefér az étterem, a gyorskaja is, de főzni is tudok szinte mindig, amit megkívánunk.
Nincs gázunk, minden árammal megy, van egy klímánk, azzal is fűtünk.
Szerintem az, hogy nincs hitel, meg nem nagy ház, az nagyon sokat számít a mai árak mellett.
Annyira nem, de nyilván én sem designer ruhákba járok, de az mondjuk nem okoz gondot, ha eszembe jut, hogy kellene egy új nadrág, akkor elmenjek és 10-20 ezerért vegyek egyet.
Ételen sem kell spórolnom, mert eleve nem vagyok nagy étkű és a húst sem szeretem, eleve tök olcsón megúszom a heti vásárlásokat úgy, hogy azt veszem meg, amit szeretnék, pedig néha becsúszik egy lazac, garnéla, avokádó meg egyebek is. Nasit meg üdítőt pl ritkán veszek, nem szokott hiányozni, hogy mindig legyen itthon, hétvégére szoktam venni valamit.
Amúgy igen.
Én az innivalón pl. rengeteget spórolok, ami nem tudatos. Csak vizet iszom. Ezzel szemben a férjem szinte mindennap megiszik 2-3 xixo üdítőt, legyen mondjuk 600 Ft, az 18 ezer hónapban 😮
Egy normális gyümölcslé kb. 1000Ft
Sokan nem számolják ezeket az apróságokat.
Na most ha lepirosozod, akkor nem tuplázódott meg a feleségem fizetése? Akkor megelhétesi gondokkal fogunk küzdeni?
Ekkora szellemi teljesítmény...
Ezeknek európai béreket?
Nem.
Nincs autó, nincs hitel, nincs gyerek, nincs káros szenvedély (alkohol, cigi, kávé, energiaital). Nyilván párommal nem a legdrágább cuccokat, ételeket vesszük meg, ugyanakkor azért egészségtudatos életmódunk miatt odafigyelünk, hogy mit veszünk meg.
Mi is csak vizet iszunk, párom szűri is. Én van, hogy azért szénsavas ásványvizet is iszom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!