Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Vodékről költöztek a fővárosba...

Vodékről költöztek a fővárosba és elszálltak, de miért?

Figyelt kérdés

Előre is leszögezem, hogy nem megbántani szeretnék senkit és akinek nem inge ne vegye magára.

Budapesti vagyok és egyetem után egy nagy multinál helyezkedtem el.

A csapat ahova kerültem véletlenül úgy van összeválogatva hogy a 30 emberből csak én és egy másik lány vagyunk budapestiek, a többiek kisebb, nagyobb falvakból, kisebb vidéki városokból származnak, vagy egyetem után vagy egyetem miatt költöztek ide.

Főleg fiatalok vagyunk olyan 70-80%-ban.

Konkrétan a legnagyobb részük mióta elkezdett itt dolgozni, hatalmas arcot növesztett, gonoszkodnak, rosszindulatúak, pletykások, lenézőek, csőlátásúak, korekesztőek és a folyosón konkrétan vonulnak és azt hiszik ők találták fel a spanyol viaszt.

Van pár aki utánam jött, az elején aranyosak voltak és szemmel láthatóan pár hét, hónap alatt óriási arcuk lett.

Egyetemen is tapasztaltam már ezt.

Pont ezért barátkoztam ott is főleg budapestiekkel mert ők nem ilyenek. Nem direkt, csak így utólag visszanézve pont ott is ők voltak a normálisak.

Nem értem miért van ez. És sokan még azt mondják a budapestiek a nagyképűek.:/ hát nagyon nem….pont fordítva.

Mi lehet ennek az oka? Ti is tapasztaltatok ilyet? Tényleg érdekel mert így eléggé toxikus bejárni oda mindennap.:/

25L

nov. 24. 11:16
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
En Budapestrol mentem a Debreceni Egyetemre, itt is ugyanilyenek. A helyiek kikozositik a "gyuttmenteket" es halozatot alkotnak. Debrecenben irodai munkaban is dolgoztam veluk, ahol nyiltan bunkoztak a pecsi kollegaimmal, es nekem is beszoltak, mielott leleptem.
nov. 24. 11:41
 2/10 anonim ***** válasza:
85%
Sokan nem tudják kezelni a megnövekedett anyagi, pozícionális tényezőket, amíg szembe nem találja egy nála "erősebb"...
nov. 24. 12:09
 3/10 A kérdező kommentje:

Engem tényleg csak az zavar, hogy elfelejtik honnan jöttek. Nem azért hogy lenézzek bárkit aki vidékről jött, mert egyáltalán nem vagyok olyan!

De attól minek kell elszállni hogy a fővárosba költöztek?:/

Mi a barátnőimmel itt születtünk,itt nőttünk fel és soha nem viselkednénk így.

nov. 24. 14:26
 4/10 A kérdező kommentje:
Csodálkoznak, ha az ember már előítéletes ezek után…
nov. 24. 14:26
 5/10 anonim ***** válasza:
85%

Kedves 25L,

félreérted a helyzetet. Akikről így írsz: "Konkrétan a legnagyobb részük mióta elkezdett itt dolgozni, hatalmas arcot növesztett, gonoszkodnak, rosszindulatúak, pletykások, lenézőek, csőlátásúak, korekesztőek és a folyosón konkrétan vonulnak és azt hiszik ők találták fel a spanyol viaszt." nos, ők odahaza, a múltban is pont ilyenek voltak, épp csak ott nem engedhették meg maguknak ezen tulajdonságaik felszínre hozását. Otthon nagyobb hasznuk származott a rejtőzködésből, a többiek felé eljátszott alkalmazkodásból. Az új körülmények közt nincs már rájuk ható kényszer, ami a mimikri további viselésére ösztönzi őket.

Mire alapozom ezt? Hát, néhány hónap alatt nem fejleszt ki az ember olyan tulajdonságokat, amik gyökeresen ellentétben állnak a személyiségeikkel.

Annyira toxikus bejárni oda, amennyire nem gyakorolsz valamilyen stresszoldó technikát, de ez rajtad múlik, nem a vidékieken.

nov. 24. 14:49
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez inkább a személyiségükből fakad. Egyáltalán nincs bennük empátia. Akkor is ilyenek lennének, ha tanyán élnének, tökmindegy.
nov. 24. 16:12
 7/10 anonim ***** válasza:
49%

Ez ilyen kérdező, a a vidéki ember magában hordozza a tipik kisember-komplexust.

Már vidéken élek, de 1000x megbántam, hogy idejöttem.

Gyakorlatilag nem kommunikálok senkivel, mert iszonyat módon idegesítenek.

És tényleg a rosszindulat, gonoszkodás megy.

Világ életemben olyan barátaim voltak, akik mára elég nagy emberek lettek.

Most meg.....körbe vagyok véve ilyen agyatlan, tájszólással hümmögő, komplexusos kreténekkel.

nov. 24. 19:37
 8/10 anonim ***** válasza:
80%
7 Én is ugyanezt tapasztaltam.
nov. 24. 20:29
 9/10 anonim ***** válasza:
65%
Én azért ilyen mértékben nem látom ezt, de azért jellemző pár vidékire, főleg azokra, akik faluról jöttek, hogy azt hiszik, csak azzal, hogy meghoztak egy olyan döntést, hogy felköltöznek Budapestre, ők már VALAKIK, és játsszák a nagyurat és a dámát, néha úgy is, hogy tényleg nem tettek le semmit az asztalra (max. annyit pl, hogy felvették őket egyetemre meg 1 év alatt nem buktak ki, de hát azt sokan tudják teljesíteni, mégsem lettek beképzeltek).
nov. 25. 18:06
 10/10 Senior Séf ***** válasza:
52%
Mert most már tudják, merre folyik a Lánchíd.
nov. 25. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!