Terhesség alatt elszálltak a pajzsmirigy értékeim, árthat a babának?
Autoimmun pajzsmirigy alulműködésem van gyermekkorom óta. Most 9 hetes várandós vagyok, a várandósság előtt szinte tökéletes eredményem volt, viszont azóta nem tudja a doki beállítani az értékeimet és félek hogy baja lesz a babának :(
A terhesség előtt 125 Syntroxine-t szedtem. Amikor kiderült a várandósság, akkor a azonnal elmentem vérvételre és a következő eredményeim lettek : TSH 6,5. T4 10,9. T3 4,8. Ekkor a doki emelt a gyógyszeren és 150 Syntroxine-t szedtem.
A héten letelt az egy hónap és újra elmentem vérvételre és a következő eredményeim lettek:
TSH 6,1. T4 10,01. T3 3,95.
A doki megemelte a gyógyszerem 200 Syntroxine-ra, viszont azt mondta hogy lehet T4-T3 átalakítási zavarom van, ezért lehet kellene szednem T3-at, de Magyarországon terhesség alatt nem ajánlják. Fogok kérni másodvélemény egy másik dokitól, de nagyon beparáztam, nehogy baja legyen a babának hogy ennyire lecsökkent a T3 hormon a szervezetemben.
Járt már így valaki? Mitől csökkent ennyire a T3, amikor a TSH és a T4 szinte meg sem mozdult az emelt Syntroxine hatására?
Árthat a babának?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!