Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Én mint eladó vagy a vásárlók...

Én mint eladó vagy a vásárlók voltak a hibásak?

Figyelt kérdés

Eladó vagyok egy kis vendéglőben/bolt. 8kor van a zárás. Két történet van, sajnos egymást követő nap.

Zárás előtt 3 perccel megjelent egy család, hogy készítsek nekik 4 db paninit. Megmondtam, hogy nem fogok hisz ez lenne kb 10-15 perc. És így már nem kötelességem zárás előtt ezt teljesíteni. Majd nekem ugrottak, hogy én milyen szemét egy ember vagyok és kutya kötelességem lenne hisz (akkor már eltelt 1perc) 58 van…igen 2 perc van még a munkaidődből. Mondtam, hogy nem fogom akkor sem….ez nem pár perces melo. Majd elmentek. És legalább 5 rossz értékelést kapott a munkahelyem, hogy mennyire szemetek itt az emberek, ők bejöttek 20perccel előbb és kiraktam őket….

A másik sztori pedig ma történt. Szintén 8ig voltunk. Többen voltak bent, zárás előtt lett szólva 10perccel, hogy nem sokára zárunk. Senkit sem érdekelt….5perc múlva újra szóltam. Egy ember mozdult meg, de ő is annyit mondott hogy itt már vásárolni sem lehet normálisan. Többen ugyanúgy nézegetődtek. Ültek tovább. Majd 59kor egy ember oda jött lekasszáztam és pont egész lett. A többi meg szépen jött sorban. Majd mondtam, hogy kassza zárás van….elkezdtek ordibálni velem, hogy én h*lye vagyok-e hogy nem látom, hogy ők bent vásárolni akarnak???

Mondtam, hogy törvényben van hogy zárás után nincs vásárlás. Hát ők ezt elmondják, hogy milyen ember vagyok, egy semmitérő, feljelentenek majd stb stb

nov. 22. 21:08
1 2 3
 1/28 A kérdező kommentje:
Vagy a másik, hogy két kiflit vesz és oda ad nekem egy 20ezrest. Mondom, hogy nem tudok ebből visszaadni, mert sajnos nincs úgy váltom. Majd rámordít, hogy akkor most mi lesz?! Ezt neked kell ám megoldani….
nov. 22. 21:14
 2/28 anonim ***** válasza:
89%

Te a körülmények áldozata vagy leginkább. A kérdés szövegéből ítélve viszont rosszul kommunikálsz. Ha az a törvény, hogy záráskor a kasszát is zárni kell, és nem lehet ezután nyugtát kiállítani, akkor ez a válasz. Nem azt mondod 50-kor, hogy te "nem csinálod meg, mert túl sokáig tart", hanem az a válasz, hogy a kasszát időben le kell zárni, és nem fér bele az időbe az elkészítés. A tahó is ebből fog érteni, nem azt látja hogy húzod a szádat valami miatt. Kisebb az esélye a rossz értékelésnek, mert a megfelelő válasszal nem magadra haragítod őket, hanem a 'rendszer' ilyen.

A pénzváltónak esetleg nyomtatnék egy MNB iránymutatást, és az orra alá dugnám, hogy ezzel mehet a ku (dolgára).

nov. 22. 21:43
 3/28 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azért azt ne várjuk már el hogy 2 perccel zárás előtt még egy 15 perces melót bevállal az ember

A másik meg hogy 20 ezressel akar fizetni 2 kifliért(nem mondom, velem is előfordult már hogy nem volt, csak egy tizesem) de nem borítom rá az alkalmazottra az asztalt mert nem tud visszaadni

nov. 22. 21:47
 4/28 anonim ***** válasza:
57%

Az elso esetnel te hibaztal. Ki kellett volna szolgalnod oket. Amikor hozzank jon be hasonlokeppen rendeles, mi sem orulunk, de teljesiteni kell, mert nyitvatartasi idoben adta te. Apam munkahelyen rendesen folyik az anyazas, amikor mar keszultek bezarni, ossze is pakoltak nagyvonalakban, erre nesze, bejon egy b.nagy rendeles. De akkor is kenytelenek megcsinalni. Meg kellett volna csinalnod nekik, ok elhuznak a francba, aztan masnap is oket szapulhatod.

A masodik esemenynel tipikus magyar mentalitas. Masfelekeppen, de en is sokszor futok bele ilyen barmokba.

A vasarlok nem istenek, de kenytelenek vagyunk megadni annak udvarias latszatat, mert nagyuraknak szamitanak. Egy rossz ertekeles, akar hamis, akar igaz, rossz fenyt tud vetni, es ha te vagy ott, netan megtl te is iszod a levet. Olykor nyelni kell.

nov. 22. 21:49
 5/28 anonim ***** válasza:
100%

Határozottabban kell fellépni a vásárlókkal szemben. Nem bunkón de határozottan. Nem úgy megfogalmazni hogy esetleg ha úgy gondolja fáradjon a kasszához, hanem hogy érezze hogy nincs választása. Elnézést 10 perc múlva zárnom KELL, utána nem szolgálhatok ki senkit mert ez a törvény. Tapasztalatból mondom ha kicsi bizonytalanságot is kiszimatolnak, már véged van.

Második lépés nem szabad magadra venni, ezek még elég lightosak, majd megszokod és idővel a nagyja lepereg.

nov. 22. 21:53
 6/28 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy ezt kérdeztem. De valahogy az első esetet nagyon nem érzem fairnak…főleg, hogy pár perc volt csak zárás előtt. Egy normális ember ilyet nem csinál. Addig vagyunk nyitva, ha valami tovább tart azt már nem vagyok köteles vállalni. De ez az én gondolatmenetem.

Csak kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is😊🤗

nov. 22. 21:55
 7/28 A kérdező kommentje:

Voltak durvábbak is csak azok az előző munkahelyemen😅 megfenyegettek már, hogy megölnek stb stb😂

De igen az igaz, hogy talán nem vagyok a leghatározottabb ember😔

nov. 22. 21:57
 8/28 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy gondolom, hogy itt alapból nem a vásárlóval van a (legnagyobb) probléma, hogy odamegy zárás előtt pár perccel, hanem azzal, hogy a dolgozók munkaideje pl. 8 óra (ami a zárás), hanem fél 9-9-ig kéne fizetni. Így kéne felvenni, hogy ezzel tisztában legyen. Az más kérdés, hogy valóban bunkóság zárás előtt pár perccel bármit is kérni. Én élelmiszer kisboltban dolgoztam évekig, 8-ig voltunk nyitva, fél 8-kor már kezdtem takarítani, szétszedni a szeletelőgépet elmosni... és volt, hogy 5 perccel zárás előtt jött be 20 dkg parízerért... összeszereltem előtte a szeletelőt, mosolyogva, kedvesen, hogy semmi gond.. soha többet nem jött oda zárás előtt.. A vendéglátás-kereskedelem , bár sokan lenézik, nem olyan könnyű szakma, ha az ember azt szeretné ,hogy az működjön is. Esetedben 9-ig lenne a munkaidőd, ahol 8-kor bezársz (és akkor beleférnek az ilyen emberkék).
nov. 22. 22:20
 9/28 A kérdező kommentje:

22:20 irigylem a nyugodtságodat, hogy mosolyogva kiszolgáltad. Valahogy nekem ez nem megy már😔 elején kenyérre lehetett kenni olyan aranyos voltam, csak folyamat kaptam mindig a butábbnál butább vásárlókat. Igazából sok hasonló eset ért már, de csak most kívánkozott ki belőlem, hogy még is így ismeretlen emberek mit is gondolnak az ilyen helyzetekről.

Kezdem feladni ezt a munkát😔 múltkor is csak felakartam seperni gyorsan erre direkt belementek és mondták, hogy majd megcsinálom újra úgy is ez a feladatom.

nov. 22. 22:28
 10/28 anonim ***** válasza:
100%
Ki kéne irnotok hogy meddig veszel fel rendekesr, máshol is így van. Hiába 10ig vannak nyitva, rendelés leadás 9.
nov. 22. 22:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!