Vannak még igazán jó, a vásárlókért dolgozó, udvarias eladók manapság?
Sajnos pedig én ezt tapasztalom. Nyilván nem mindegy, hogy egy vidéki kisboltról beszélünk-e, ahol mindenki ismer mindenkit, vagy a Nyugati pályaudvar egy forgalmas üzletéről ezerszer több stresszel.
Én az utóbbiban voltam.
Azért a legtöbb vásárlót sem kell félteni!
Az eladó nem szolga!
A pénzedből nem ő él, hanem a főnöke. Az eladó csupán vegetál, azokból a morzsákból, ami a vásárlók pénzéből marad neki. Mivel több kereskedelmi egységben is dolgoztam tapasztalat, hogy a szintén nem kedves tulajdonosok még a váltópénzt is sajnálják, az a nevetséges 5-10.000 ft nem soká tart ki, gyakran megeshet, hogy tényleg nem tud visszaadni, ha nagy pénzzel fizetsz. A szerencsés az, ha van aszomszédban olyan hely, akik ilyenkor kisegítik és váltanak neki ha átszalad, de akkor meg ha egyedül van, ki fog tessékelni addig az üzletből és akkor azért fogsz hüppögni.
Ha meg több vásárlo is van, akkor nem fog rohangálni váltani.
Legutóbbi boltban, ahol dolgoztam, azért volt apró pénz, mert mi vittünk fel, több eladó volt és váltogattunk, ha tudtunk.
De még egyszer mondom: nem!! A mi dolgunk lenne kellő mennyiségű váltót hagyni hanem a tulajdonosé.
De hogy a gyakszi pont ide dobta be nekem a family frostos reklámot :D
A véleményem erről az egész eladós hisztériáról az, hogy ez van, ezt fizetik meg a multik. Ha meg ebből indulunk ki, akkor még túl kedves is az eladók 99%a.
Én sokszor találkozok kedves eladókkal. Van bunkó is, ilyenkor én is felbosszantom magam. De nem annyira gyakori mint régen.
"nekem kéne pénzt váltanom, mielőtt nála vásárolok?? Nem az eladó kötelessége gondoskodni váltópénzről minden nap? Hogy süllyedhetett idáig a kereskedelem???"
1. Igen, neked kell. Mert fejreállsz akkor se fogja tudni felváltani. Legközelebb a nagy pénzt szupermarketben válts fel.
2. Nem az eladó kötelesség hanem a tulajdonosé hogy gondoskodjon váltopénzről. Megvan hogy mennyit kell bennehagyni a kasszában záráskor. Se többet, se kevesebbet.
Tehát ha ha már előtted fizetett egy-két ember 10 ezressel fizetett, akkor valoszinű a tiédet tényleg nem tudják felváltani. Ez nem az eladó hibája hanem a tulajdonossé. (Ha kis üzlet akkor az övé se biztos, mert az előz napi bevételt nyilván nem fogja ott tárolni a kasszában)
A kiabálásra viszont nincs mentség, ebben igazad van. Egy sima nem tudom felváltani elég lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!