Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Környezettudatosan élsz a...

Környezettudatosan élsz a mindennapokban?

Figyelt kérdés

ma 12:27
A kérdező szavazást indított:
Igen, igyekszem minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyni.
Semleges számomra.
Nem, sőt… legyen minél nagyobb az a lábnyom.
19 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Próbálkozom, aztán van amikor sikerül van amikor nem
ma 12:34
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Részben. Jellemzően nem veszek felesleges dolgokat, de sok pet palackos vízet iszom. Régebben szelektíven gyűjtöttem, most visszaváltom. Dízel autóm van..., de legalább egészen "új".
ma 12:39
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Azt mondanám, vannak olyan magatartásaim, amik környezettudatosnak mondhatók, de én ezeknek a többségét nem környezettudatossági szempontból teszem, mert megmondom őszintén, ez a téma engem nem izgat. De nekem pl. anyagilag, praktikussági szempontból, kényelmi szempontból vagy bármilyen más szempontból jobban megéri tömegközlekedést használni autó helyett, vagy visszaváltani a palackokat, vagy esetek kb 90%-ában turizni ahelyett, hogy új ruhát vennék magamnak, vagy a jó állapotú felesleges cuccokat kidobás helyett eladományozom, ill hogy amit lehet, megvarratok ha van rajta egy kisebb hiba vagy kifogyok belőle. Azok a dolgok, amiket kifejezetten környezettudatossági szempontból hagytam el az életemből, azok a műanyag szívószálak és az egyszerhasználatos arcmaszkok. Néha szoktam venni ilyen-olyan képesítéssel ellátott öko ez meg az cuccot, de nem amiatt, hogy öko, hanem mert tetszett a termék.
ma 12:40
 4/5 anonim ***** válasza:
51%

Az az igazság, hogy dühít, de nem azért mert elsőre hinnéd.

Mióta rájöttem, hogy ez az egész ökolábnyom dolog azért lett kitalálva, hogy eltereljék a figyelmet a nagy cégek tevékenységéről, és az egyszeri emberek feje felett tötjenek pálcát.

Ez nem egy individuális probléma, hanem globális, és pár multinacionális cég okozza.

Van az a pár hatalmas cég, akik a 60as évek óta etetik propagandával a népet, és röhögnek a markukba, hogy mi azon civakodunk, hogy Béla hány percig hagyta nyitva a csapot fogmosás közben.

Közben meg ők büntetlen szennyeznek percek alatt annyit, amit te egy egész élet alatt is képtelen lennél.

Sokkal inkább arra kéne öszpontosítani, hogy a Shell, az Esso, az Amazon vezetését és tulajdonosait elítéljék és meg is büntessék az emberiség ellenes tetteik miatt. Ez sokkal többet érne, mint minden almacsutkát komposztálni, meg azon remegni, hogy bio-e a kenyér amit a minimálbéres fizudból vettél.

ma 12:47
 5/5 anonim ***** válasza:
83%
igen, bár nem 100%-ban. Engem úgy neveltek, hogy ha valamit megkívánok, csak akkor vegyem meg, ha meg is eszem. Így igyekszem erre törekedni, hogy a lehető legkevesebbet dobjak ki. Ruhákból, sem vásárlok annyit, de tudom, hogy minden egyes darabot, úgy veszek meg, hogy azt igenis hordani fogom,de leszoktam már az állandó vásárlásról mert káros. Ha valami már nem jó rám, kezd tönkremenni vagy nem tetszik, szeretet szolgálatba adom be. Soha nem rendelek sem temuról sem amazon meg ilyenekről, mert impulzusvásárlás, nagyon károsnak tartom, a sok felesleges olcsó cuccot megvenni. Külön gyűjtöm a szemetet. Ha nem szükséges, akkor akkor kerülöm a műanyag zacskót pl piacon. Ami nem romlandó, és mégis lejárt, azt nem dobom ki, pl kávé, fűszerek, cukor, liszt. Műanyag tégelyes dobozokban amiben régen krém volt vagy vitamin szoktam tartani dolgokat.
ma 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!