Szerintetek ez már klímahiszti részemről?
Az elmúlt években nagyon komolyra fogtam a környezettudatos életmódot. Semmi extra, próbálok tudatosan élni, minél kevesebb műanyagot termelni, szelektíven gyűjteni. Nem érdekel ha drága a fém vagy a fa, akkor sem veszek műanyagot ha van alternatíva.
Azt vettem észre, hogy egyre több vitám adódik ebből a környezetemben. Idén például kategorikusan kijelentettem, hogy nem vagyok hajlandó karácsonyfát venni, csak olyat, amit utána elültethetek, a műanyag fa szóba sem jöhet, hiába bírja évekig. A feleségem kiborult ezen, nem is lett idén fánk. Rászólok a szemetelőkre, vagy amikor látom, hogy pl elektronikai hulladékot dobálnak a kommunálisba, vagy törmeléket, emiatt rendszeresen össze kell szólalkoznom velük, pedig amúgy visszahúzódó típus vagyok. Nem vagyok önjelölt igazságosztó, de annyira felhúz amikor ilyesmit látok és kontroll nélkül a felszínre tör, mint a láva.
Legutóbb egy ismerős nevetett ki amikor kérdezte, hogy én mit csinálok a fáradt olajjal. Mondtam, hogy természetesen leadom a kijelölt pontokon, erre ő simán kiönteni, a természetbe.. mondanom sem kell, hogy elöntötte a vér az agyamat, és még ő sértődött meg, hogy ne akarjam neki megmondani.
Úgy érzem, hogy a környezetem emiatt gyerekesnek tart, aki egyszemélyes háborút vív, és ez annyira zavaró nekem, mert ők nem gondolnak a holnapra? Ész nélkül szülik a gyerekeket, de az nem számít, hol fognak felnőni?
Nem vagyok vérzöld, aki kérdés nélkül bárkire ráerőlteti az ideológiáit, de azt gondolom, ha mindig fejet hajtok és megalkuszok akkor 50-100 év múlva is ugyanitt fogunk tartani.
"A környezetünk nem fogja maga regenerációját elkezdeni, ahhoz sokkal több idő kellene."
Tévedsz, a környezet viszonylag gyorsan regenerálja magát, elég csak Csernobil mai állapotára tekinteni, pedig nem volt az olyan régen.
Kissé szélsőségesre vetted a formát. Ez így sokaknak éppenhogy nem követendő példa lesz, hanem inkább riasztó.
Valószínűleg sokkal több embert tudnál meggyőzni, ha nem volnának az ő szemükben ilyen "teljesíthetetlenül merev" elveid, hanem úgy volnál inkább vele, hogy "jut is, marad is".
Oké élj úgy ahogy akarsz
De a f.sznak szólsz bele más ember életébe? Mi közöd hozzá? És most akkor komolyan karácsony fátok se volt? Azért azt ugye megengeded a feleségednek hogy betétet/tampont használjon vagy abba is beleszólsz?
Tényleg nem volt fánk! :D Mivel az én lakásom és pénzem is, így ebbe van beleszólásom.
Az ismerősöm a környezetbe borította az olajat, amit ugye nem kell magyaráznom, hogy mennyire szennyező (inkább véges) a helyi élővilágra. Én is ebben a környezetben élek, így: igen, ebbe is van beleszólásom.
A lakhelyemhez közös konténerek tartoznak, amiért én szemétdíjat fizetek. Ezekbe hordják a nem oda illő szemetet, így a válaszom ismét: igen, ebbe is van beleszólásom.
Mit is akartál mondani?
Más ember életébe nincs beleszólásod. Ő is ugyan úgy ott él, fizeti a szemét díjat tehát nem is értem ez miért olyan nagy dolog mintha csak te csinálnád
Semmi közöd hozzá, attól nem lesz jobb a Föld hogy ba.szogatod azt a szerencsétlent csak mert nem úgy él ahogy azt te akarod
Csak ennyit akartam mondani de szerintem feleslegesen mert úgy sem fogod fel
Akkor még egyszer, mert a fröcsögéstől már nem látsz tisztán.
Olyan veszélyes hulladékokért szólok, amit nem, hogy nem szabad, de szigorúan tilos. Ez nem mások életébe "beleszólás", hanem felhívás. Ezért én fel is jelenthetném az illetőt. Érted már a különbséget?
Az olajos sztori ugyanez. Ez tilos, törvénybe ütköző, ráadásul ahogy korábban írtam, rendkívüli pusztítást végez a helyi ökoszisztémában.
Feleslegesen jöttél ide személyeskedni. Jól esett?
De most attól hogy belekotyogsz jobb lesz? Ugyan úgy ki fogja dobni pont leszarja mit magyarázol neki. De most már én is nagyon be vagy zsongva
Csak szegény feleséged sajnálom ezért nem volt karácsony fátok biztos boldog volt😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!