A nők miért helyezik magukat többször egy alsóbbrendű megvilágításba?
Én most egyáltalán nem leszólni vagy uszítani vagy bármi vitát kelteni szeretnék.
De én most is például néztem a Séfek Séfét, és abban a műsorban is mindig büszkén a mellüket ütlegelve húzzák ki magukat az utolsó játékban lévő női versenyzők, mondván hogy "ÉN VAGYOK A LEGJOBB NŐI VERSENYZŐ!!!!!" Sok nőnek egyenesen ez a célja a versenyen belül, ezt többször is hangoztatják. Eddig egy évadban sem hagyta ki a legjobb női versenyző hogy ezt szóvá tegye mint egy elért eredmény.
Nekem ez úgy tűnik mintha magukat egy "alsóbb kategóriába" sorolnák, és ebben az "alsó kategóriában" ők lennének az utoljára maradt legjobbak, tehát ez már egy győzelem. Szerintem ez butaság, magukat a többi játékoshoz kellene végig mérni, nem egymáshoz, egymással rivalizálni nőként...
Aztán eszembe jutott ma például a rózsaszín T betű amit ki szoktak tenni az autókra. Nyilván ha rosszul vezetek, mert tanuló vagyok, és a környezetem tudtára szeretném adni hogy vigyázzanak mert nem nagyok a legjobb az utakon, kiteszek egy "T" jelzést a kocsi hátuljára.
Viszont vannak akik rózsaszín "T"-t tesznek ki, ezzel jelezve, hogy nem elég hogy tanulók, azt is tudnod kell, hogy ők nők.
De miért is? Maga a "T" betű már azt jelzi hogy tanuló, kevésbé tapasztalt, esetleg ügyetlen a sofőr. Miért kell azt is tudnom, hogy mindemellett nő is? Van értelme? Mind a 2 jelzés figyelmeztet, ugyan arra. Szerintem egy ügyetlen férfi és egy ügyetlen nő egyaránt ügyetlenek, felesleges itt is ez a jelzés...
Ti tudtok még hasonló dolgokat? Ezzel a jelenséggel?
Ez miért lehet?
Komolyan semmi rossz szándék nincs bennem csak tényleg nem értem.
Szerintem ilyen tv-s versenyekben nincs ennek semmi negatív hangzása. Ha sok a női versenyző és egy férfi marad a végére, akkor meg ő a legjobb férfi versenyző.
A rózsaszín T meg inkább vicces reagálás arra a sztereotípiára, hogy a nők rosszabbul vezetnek. Vagy csak szimplán azért rózsaszín, mert a nők/lányok színe hagyományosan a rózsaszín, a fiúké a kék.
Nekem fura, hogy ebbe te rögtön ilyeneket látsz bele.
A T meg nemcsak azt jelezheti, hogy ügyetlen vagyok, hanem inkább azt, hogy tapasztalatlan, legyél velem türelmesebb. Azért eléggé jellemző, hogy sok olyan autós van, aki állandóan dudál, ordít, bemutat. És ez még a finomabb verzió, és nem büntetőfékezett, nem húzta rád a kormányt.
Kitalálom, van 1, vagy 2 öcséd, akiket napi szinten nézhettél idiótának.
Vagy valami teszetosza apád, aki papucsként viszonyul minden nőhöz....
Vagy túl sok disney, trónok harcát, meg egyéb baromságot néztél eddig, ahol a nők a végletekig vannak hypeolva.
A legtöbb nő azért helyezi magát, ahova, mert REÁLIS énképe, önértékelése van.
Ha te a versenytársadnak a férfiakat gondolod, sok jóra ne számíts az életben, de majd rájössz...
(A vérzőszájú 2-est ne vegyük figyelembe)
1-esnek válaszolok
Hát igen, ha utoljára maradna 1-1 nő még megértem, mert ha utoljára marad 1 férfi akkor megjegyzik, érthető...
De akkor szokták azt hajtani hogy "én leszek a legjobb női versenyző" amikor még javában bent van 5-6 nő :D
Ez ebben a durva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!