Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Lehet, hogy hülye kérdés, de...

Lehet, hogy hülye kérdés, de csak en ítélem el a harcművészetet?, harmuveszeket,foleg, ha egy fiú üt meg egy lányt, bár én azert is elítélem, mert többször megutotek mar, ezért elítélem az erőszak minden formáját;

Figyelt kérdés

szept. 21. 11:38
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
3 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ezért ne eldöntendő kérdést fogalmazz meg. Mire vonatkozik a szavazás?

Igen: "egyetértek veled" -> elítélem én is

Nem: "nem csak te ítéled el" -> elítélem én is

Vagy ha már dupla kérdésbe burkoltad:

Igen: tényleg hülye kérdés

Nem: nem hülye kérdés

És még csak most jön a kérdés lényege. Az egész a harcművészetre vonatkozott, vagy téged azon kívül is megütöttek? Mert ha valaki fizikai sportokat végez, nyilván elkerülhetetlen hogy sérüléseket szerez. Ott viszont még az ütés alapú sportok sem a bántalmazásról szólnak, így nyilván akinek ez a hobbija az vállalja ezt a kockázatot is.

Ha te téged bántalmaztak már nem sport keretek között, miért kevered bele a harcművészetet ami nem az erőszakról szól?

szept. 21. 11:45
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem fogalmad sincs, hogy mi az, hogy harcművészet. Tessék, egy kis ismertető:

"Így harcművészetnek inkább azokat az ágakat és formákat nevezik, melyek mögött egy spirituális és/vagy szellemi rendszer is áll (például a harci kungfu egyes irányzatai, az aikidó, az iaido, a tajcsicsüan stb.), illetve amelyek nem a küzdést és az abban való győzedelmeskedést helyezik a fókuszba. Másképp megfogalmazva ez valódi művészet, a művész pedig az alkotást és az önmegvalósítást tartja művészete céljának. Versenyről itt is beszélhetünk, de az nem a ringben, hanem inkább az életben játszódik. Fontosabb a harcművészetben a kibontakozás és valamiféle magasabb rendű elvvel való harmónia kialakítása."

[link]

szept. 21. 11:46
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A harcművészet azért fejlődött ki ennyire mert főleg régen erre szükség volt, és ezért sok időt fordítottak rá. Pl újabb sportok lehet nem annyira kifinomultak mert újabbak, de a harcművészetben sok olyan dolog van amit érdemes megtanulni. Persze az hogy püföljék egymást az már nem olyan lényeges, max hogy meg tudja védeni magát.
szept. 21. 12:24
 4/10 anonim ***** válasza:

Ahogy a második válaszoló is mondta, szellemi/spirituális háttere van amit lehet tanulni.

Nem nem ítélem el.

Én azt ítélem el, ha valaki direkt más kárára, hogy fájdalmat okozzon neki, ok nélkül veti be ezt a harcművészetet. De van ennek pozitív oldala is, ugyanis ha hobbiként, sportként sokkal értelmesebb elfoglaltság, ha valaki ezt űzi, mint mondjuk a gépet nyomni otthon, de kinek mi a hobbija, de amúgy kinek mi.

Rengeteg remek film készült ezekből, amelyek szórakoztatóak.

Illetve, ha önvédelemről van szó, hogy az ember meg tudja magát védeni, arra viszont kiváló.

szept. 21. 12:58
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Csakhogy a harcművészetek nem az erőszakról szólnak. Olyan dolgot ítélsz el, amiről nem is tudsz semmit.
szept. 21. 13:32
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
A harcművészek nem vernek nőket csak úgy.
szept. 21. 21:13
 7/10 anonim ***** válasza:

Aikidoztam egy ideig. Nem hiszem, hogy Rambó (Rambina) lettem tőle, szerintem pont annyira tudnám megvédeni magam az utcán, mint az, aki hobbi szinten kézilabdázik, vagy eljár a terembe. Ezekben a sportokban szabályok vannak, a versenyeken nézik, hogy mennyire szabályosan csinálod a mozdulatokat, az Orczy téren este 11-kor senki nem pontozza, hogy honnan jött a bal horog, vagy milyen szögben állították a kést a combodba, szóval azzal a két alkalommal, mikor megpróbáltak kipakoltatni, én nem gondoltam, hogy nekem most meg kellene mérnem a tudásomat random retkekkel szemben, hanem a faék egyszerűségű tökönrúgom-elszaladok taktikát alkalmaztam, amire gyakorlatilag minden egészséges, ép, a nagyon szarnál kicsit jobb erőnléttel rendelkező ember képes.

Általában fiút fiúval, lányt lánnyal állítottak párba, és a kevés kivétel se arról szólt, hogy akkor a párba állított férfi-nő páros férfi tagja jól elgyepálja a nőt. Nem harcművészet, inkább küzdősport kategória a box, de ott még súlycsoportok is vannak, pont azért, hogy ne legyen egyenlőtlen a küzdelem.

Nőként mondom, hogy azzal a tudattal mentem edzésre, hogy igen, ha nem tudom kivédeni, akkor meg fognak ütni és rúgni is. Nagyon nem zavart. Más sportokban is meg lehet sérülni, eltalál a labda, neked megy akár véletlenül a csapattársad vagy az ellenfél, nézz bele valamelyik focimeccsbe, mennyire gyakori, hogy úgy viszik le a sportolót a pályáról, mert elrúgták a lábát, felbukott, stb.

szept. 22. 10:08
 8/10 A kérdező kommentje:
Hat akkor gondolom, teged az sem zavarna ha barki mas megverne de nem sportban.😆
szept. 22. 10:10
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Ne játszd már az ostobát. Teljesen más az, mikor a hobbid része, hogy lehet, hogy úgy homlokon rúgnak, hogy felreped a szemöldököd, meg az, mikor valaki ártó szándékkal, módszeresen összever. Az első esetben nem az volt a cél, hogy nekem egyáltalán sérülést vagy fájdalmat okozzanak, csak így sikerült, de egyébként a közeg bitonságos, pontosan tudom, hogy nem lesz nagy baj, ha mégis, akkor elsúsegélyben részesítenek vagy bevisznek a kórházba, jó helyen vagyok, jót akarnak nekem a körülöttem lévők.

A sporton kívüli erőszakról te valószínűleg többet tudsz, mint én, mert utoljára valamikor általános iskola alsó tagozatában verekedtem, felnőttként az ilyen helyzetekben csak egyszer rúgtam, hogy egérutat nyerjek, amíg elszaladok, pont azért, mert nem akartam egy rosszindulatú, tisztességtelen eszközöket simán bevető szar alakkal összeveretni magam.

Többen is leírtuk már neked, én már másodjára, hogy aki odamegy, az pontosan tudja, hogy meg fogják ütni. Ha téged ez zavar, akkor azt tudom tanácsolni, hogy te ne menj harcművészeteket gyakorolni, hanem járjál sakkozni, az is nagyon jó hobbi és úgy tud elverni az ellenfeled, hogy hozzád sem ér.

szept. 22. 10:23
 10/10 anonim ***** válasza:
7 Ja az a helyzet hogy az ilyenekből azért meg is akarnak élni a tanárok, van egy jó mozgás ami kialakul, aztán kialakítanak szabályokat, levédetik stb, hogy lehessen bizniszelni vele. Hát ez ilyen. De azért vannak benne jó dolgok.
szept. 22. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!