Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Más is elfelejtett már kézzel...

Más is elfelejtett már kézzel írni?

Figyelt kérdés
Olyan régen írtam tollal, hogy nem tudok leírni már pár betűt, nem jut eszembe hogy kell. 36 vagyok, elmúlt 15 évben alig fogtam tollat.
nov. 16. 18:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
25%
Aláírni sem tudsz? 🤔
nov. 16. 18:45
 12/18 anonim ***** válasza:
28%
Nem, nem felejtettem el, de nem a klasszikus, tanult (írott) betűkkel írok, hanem nyomtatottakkal, amilyeneket ezen az oldalon is olvashattok.
nov. 16. 18:51
 13/18 anonim ***** válasza:
57%

Én 33 (lassan 34) vagyok. Nem felejtettem el, de most ha így belegondolok, 10-15+ éve én is már csak akkor írok kézzel, ha alá kell írnom valami dokumentumot. Se a munkám, se a hétköznapi életem nem követeli meg, hogy kézzel írjak akármit is.

Általánosban anno a tanáraim csodájára jártak, milyen szép kézírásom van. Felnőttként sajnos nagyon ronda lett, így eleve nem szívesen írok kézzel semmit sem.

nov. 16. 19:00
 14/18 anonim ***** válasza:
37%
Én sokszor írok kézzel mert jobban tudok gondolkodni ha ceruza van a kezemben, mintha billentyűzet. De például az írott nagybetűk közül lehet hogy nem menne mind egyből.
nov. 16. 19:02
 15/18 anonim ***** válasza:
46%
Nem.
nov. 16. 19:34
 16/18 anonim ***** válasza:
46%

Nyilván lehetséges, hogy az ember elfelejti azt, amit ritkán használ. Bár ezen a téren is azért árnyaltabb a kép. Nem mindegy, hogy azt a dolgot milyen életkorban tanulta meg az ember, mennyit használta, mennyiszer találkozott vele. Ha mondjuk megtanulsz 20 évesen, fél év alatt úgy, ahogy szuahéliül, majd utána 20 évig nem használja, nem is lát egyetlen szuahéli mondatot sem 20 éven át, garantáltal elfelejti.

De az, hogy amit 6-7 évesen elkezd tanulni az ember, majd 10-12 éven át, sőt, adott esetben még tovább is napi szinten használja, és ha utána aktívan nem is használja, de kizárt, hogy ne érintkezzen írott szöveggel, és emellett képes elfelejteni, az már elég problémás.

Az meg egy másik kérdés, hogy még a digitalizáció jelen szintjén is hátrányos tud lenni, ha valaki nem tud kézzel írni. Most komolyan, ha olyan élethelyzet adódik, hogy valamit fel kellene írni, és nincs kéznél a telefon, akkor megállt a tudomány?

nov. 16. 20:04
 17/18 anonim ***** válasza:
70%
Nem felejtettem el, és el sem tudom képzelni, hogy ne legyen meg ez a készségem
nov. 16. 20:46
 18/18 anonim ***** válasza:
70%
Én is alig írok már kézzel. Pár hónapja írtam elég sokat és azt vettem észre, hogy nem akar úgy mozogni a kezem, ahogy akarom. De elfelejteni nem felejtettem el.
nov. 16. 22:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!