Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Milyen színvonalon/Hogyan él...

Milyen színvonalon/Hogyan él egy átlag magyar ember?

Figyelt kérdés

Tudom hogy az átlagfizetésbe beletartozik a sok oligarcha is.

De én nem rájuk vagyok kíváncsi hanem a valóságra

nov. 10. 19:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
35%
Átlag nincs!
nov. 10. 19:19
 2/13 anonim ***** válasza:
Nem lehet erre így konkrétan válaszolni, mivel rengeteg mindenen múlik: nagyon sok múlik az adott egyén igényétől, van-e hitele, van-e gyereke, férje, egyedül él szimplán, vagy gyerekével együtt, esetleg albérletben, vagy saját lakásban, van-e káros szenvedélye, van-e autója, háziállatja..stb..sőt, mennyit keres egy átlag magyar ember nettóban?
nov. 10. 19:19
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Egy biztos, nem a KSH szerint.
nov. 10. 20:31
 4/13 anonim ***** válasza:
77%

Az átlag magyar állandóan csak óbégat a másiknak, hogy: "Jaj, de rossz az élet", osztan mégis van sokaknak legújabb okosteló és tsi., mert "Az köll ma má'n".

Zavaros egy társadalom van nálunk. Sokaknak prioritás a fényűzés, mint a normális kaja megléte.

nov. 10. 20:54
 5/13 anonim ***** válasza:
Átlagnak a mediánt kellene nézni
nov. 10. 21:33
 6/13 anonim ***** válasza:

A nettó medián érték

341700 forintot ért el.

nov. 10. 21:36
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Az átlag fizetéstől fizetésig él.
tegnapelőtt 07:08
 8/13 anonim ***** válasza:

Most itt tényleg nem egyértelmű, hogy mit nevezünk átlagnak vagy mi az átlagos élet. Például legyen kocsija és más már átlag alatti?

Illetve még ha meg is tudok fizetni (autón kívül) viszonylag jó életet az igényeimnek nélkülözés nélkül, attól még szerintem valamennyire "panaszkodhatok" - reálisan. Mert attól még nem kell vaknak lenni és attól még mindenkinek romlott a pénze. Egy gazdag és híres IT-s v.sz.l. letojja, de a vakság nem lesz valóság.

tegnapelőtt 08:50
 9/13 anonim ***** válasza:

Amikor az átlagos valamit kell megfogalmazni, mindig vakarom a fejem, mert ez a kifejezés egyszerre túl specifikus és túl általános. Szerintem filozófia kérdése, hogy mit tekint valaki átlagosnak. Azt el tudom mondani, hogy én milyen általánosságokat látok.

Szerintem az átlagos magyar ember kb 35 éves korára saját ingatlant vásárol, saját autója szinte biztosan van, és évente egyszer nyaralni biztosan elmegy. E téren szerintem nincs különbség, hogy valaki nettó 300k-t, vagy 2m-t keres. A két fizetés között a döntési mozgástér jelenti a valódi különbséget, ha él vele a gazdája.

A nagyobb fizetés valódi jelentősége szerintem évtizedes távlatban tud jelentkezni, mert ha a milliós fizetésű ember ügyesen bánik a pénzével, akkor nyugdíjas korukra egészen drámai lesz a különbség az életszínvonalukban.

Ha ezt leszámítjuk, végső soron a nagyobb fizetés plusz kényelmet jelent. Kényelmesebb autó, kényelmesebb lakás, kevesebb várakozás az orvosnál, stb. Lényegi különbség nincs.

tegnapelőtt 13:10
 10/13 anonim ***** válasza:
K miert ezer
tegnapelőtt 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!