Kiszeretnék vándorolni az európai unióból. Európán kívül milyen országok jöhetnének számításba, ahol kb magyar élet színvonalon lehetne élni?
Pár hónapja már olvasgatok fórumokat, blogokat,nézek is a youtube-n blogokat.
Volt vállalkozásom itthon, eladtam, a kapott pénzből vándorolnék ki.Több magyar csoporttal is beszéltem már facebookon akik eu-n kíül élnek más más országokban,sokan ajánlották hogy keresek letelepedési ügyvédet, szinte minden országban van magyar kitelepült ügyvéd is, aki segít a vízum és letelepedési ügyekben.
Talán a volt szovjet utódállamok és dél-ázsiai régió nem jöhetne számításba,usa és kanada sem.
Ezeken kívül volt valaki más országokban akár turistaként akár pár évet ottélve, ami bejött és tetszett neki.
Szóval légyszíves ne a pénz részére térjetek ki, mert ez a része nekem megvan, ott is hasonló vállalkozással foglalkoznék mint itthon.De drága országba sem akarok menni, mert ott nyilván kevesebbet érne a pénzem, ami jelenleg van.Dél-Amerika,Közép-Amerika és talán Afrika fejlettebb országai jöhetnének számításba.
Azért ez nem annyira lineáris összefüggés, mint gondolod. Egy nagyjából európai szinten megélni akaró expat az ilyen félszegény országokban általában prémiumot fizet ezért a luxusért, a végösszeg így magasabb lehet annál, mint amiből elvoltál itthon. De ez persze függ attól, hogy itthon hogy éltél.
Mert a helyi szinten luxusnegyedben kényszerülsz lakást bérelni, ahol az amerikai pénztárcákra lesz beárazva minden, nem pedig a helyi középosztály lakbérét fejelik meg 30%-kal. Enni is a külföldiekre célzó helyekre fogsz járni, mert csak ott kapsz félig-meddig ismerős olasz vagy általánosan európai ételeket, és a helyi Culinarisban veheted négyszeres áron a nyugati élelmiszereket.
Szegény országokban élesebbek az egyenlőtlenségek, és te a gazdag oldalra teszed magad, a költségek is magasabbak.
Jó sok szuper helyet kizártál a feltételeiddel, szóval marad Latin-Amerikában Mexikó, Argentína, Kolumbia, Brazília. Afrika "afrikai" része felejtős, egyszerűen hosszú távon fárasztóak azok a kompromisszumok, amikre kényszerülsz, északon meg a mentalitás tud sok lenni. Tunézia azért egy talánt megérdemel.
Costa Rica mindig is drágább volt Magyarországnál, más helyeken meg erősen ajánlott nagyon beleásni magad abba, hogy melyik környéken milyen a bűnözés, mert olcsó húsnak híg a leve. A minden tekintetben kiváló környékeken meg nem élsz meg egy átlag felső-középosztálybeli magyar költségvetésből (max. $1500-at értve ez alatt).
Ha hajlandó vagy nem csak sokmilliós nagyvárosban élni, az sokat segít.
Ahol én jártam, azok közül Kolumbia természetileg és építészetileg tetszett, de a helyi ételek szörnyűek, ami nálam szempont. Mexikó jobb, viszont sok az amerikai nyugdíjas, így magyarországihoz hasonló büdzsével valószínűleg kis- és középvárosok jöhetnének csak szóba.
Argentínában és Brazíliában csak egyenként pár napot jártam és mindkettő óriási, így azokat nem tudom rendesen megítélni, de Buenos Aires egyértelműen az egyik legeurópaibb hangulatú nem európai város. Elképzelhető, hogy a folyamatos gazdasági válságaik miatt az működhessen neked is. Brazíliában a Sao Paulotól délre lévő, hivatalosan délinek mondott tagállamokban sok nác... akarom mondani európai bevándorló él elég jó szinten. Egy ismerősöm Santa Catarinában él egy kisvárosban és gyönyörű képeket mutatott, imádja.
Én biztos nem adnám a sorsom egy random idegen kezébe csak azért, mert ő egy előttem kitelepült magyar, de lehet csak a cinizmus beszél belőlem. Sok rémtörténetet hallottam erről, de persze nem ellenőriztem le őket. Ezzel persze nem azt mondom, hogy ügyvéd nem kell, csak ne hagyatkozz csak rá. Inkább ha leszűkítetted a listát, akár itt Magyarországon is érdemes keresni nálunk élő expatokat keresni abból az országból, ahova tervezel menni és egy kávé fölött kifaggatni őket, hogy szerintük mire figyelj, milyen oldalakon nézelődj, stb. Nekik se lehetőségük, se érdekük nincs pénzt kiszedni belőled, én az így szerzett infót én pártatlanabbnak tartom.
Nyilván van rengeteg normális magyar, csak figyelj, hogy az említett FB-csoportokban hogyan válaszolnak a kérdéseidre. Ha a 3. mondatban már terelnének az XY bevándorlási ügyvédhez és igazából elkerülik az őszinte válaszadást, az gyanús. Meg nézelődj a nem magyar expat-csoportokban is, azokból ezerszer annyit találni.
A dél-ázsiai régió alatt a brit definíciót érted (India, Pakisztán, Banglades), vagy az egész trópusi éghajlatú részt? Ha az utóbbi ok, akkor Thaiföld, Fülöp-szk, Vietnám, talán Malajzia is bőven szóbajöhet, de az drágább.
Ez azért baromira nem így megy, mint ahogy te akarod kérdező. Oké, eladtad a vállalkozásodat, van pénzed, de erre még nem fogsz vízumot kapni. Attól, mert van pénzed a bevándorlási ügyvédek nem fognak segíteni. Ők csak megkönnyítik neked, ha jogosult vagy a vízumra. Ez nem EU, hogy csak úgy költözök, ahogy akarok. Baromi sok bürokrácia van, hogy egyáltalán ki tudj jutni.
Meg milyen nyelven beszélsz? Nem beszélsz középszinten spanyolul vagy Brazília esetén portugálul akkor egész Dél-Amerikát lehúzhatod a listádról.
Ázsiai országok szintén kilőve, ha nem beszéled a nyelvüket. Az ilyen városi legendáknak ne dőlj be, hogy bőven elég az angol. Angol csak az angol anyanyelvű országokban elég meg, ha turistáskodni mész turista paradicsomokba. Még az olyan országok is megkövetelik a saját nyelvük ismeretét, ahol magasszinten beszélnek angolul.
Ennyi részletből nem tudunk segíteni neked.
Nagyon jol mehetett az a vallalkozas ha eladtad 🤣
Beszelsz spanyolul perfektul vagy brazil portugalul?
En 10 evet eltem Br ban allampolgar is vagyok.
Jartam szinte minden kozep es Del amerikai orszagnan turistakent
Most Mexikoba fogok kikoltozni 1 evre
Ha van kerdesed irj
Már írtam egy másik brazilos kérdés alá is, ahova most írtál.
Hogy gazdagon szeretnék kiköltözni.
Ezt a kérdést pedig én raktam ki, mivel szerettem volna ötleteket, tanácsokat kapni.
Ok. Es jartal mar ott? Vagy vadidegenek velemenye alapjan szeretnel Gazdagon kimenni?
Mit jelent a gazdag?
SP meg Rioba egy 'jo' kornyek 2 szobas lakas havi berlete fel milliotol indul a csillagos egig.
Olyan ami elkeritett condo ban van medence plusz melygarazs lehet 800-1m ft is.
Nálam azt jelentette, hogy itthon volt 20-25 alkalmazottam, rendesen kifizetve minden hónapban.
Melyik a legélhetőbb régió ott?
Manaus és az amazonas környéke milyen megélhetés szempontjából?
Amúgy igen, nem jártam még ott, de megtetszett az ország ahogy néztem róla videókat, beszámolókat.
Már eldöntöttem magamban, előtte még Argentínán is gondolkodtam.
Melyik a legélhetőbb régió ott?
Mindegyik elheto mivel elnek emberek mindegyikben. A legkevesbe durva meleg eghajlat az orszag deli es delkeleti reszen talalhato (minden ami SP es attol lentebb szub tropusi). Az eszaki regiok nagyon nagyon magas homersekletekkel es fullaszto paratartalommal vannak, europai veru embernek kellemetlen lesz . En 2 honapot turaztam Amazonas allamban kis falvakban de voltam Manausban is es felorankent kellett zuhanyoznom.
Manaus és az amazonas környéke milyen megélhetés szempontjából?
Megelhetes szempontjabol nem valami jo. Munkalehetosegek korlatozottak, fizetes meg brazil szinten is kicsi. De te irtad hogy tartalekkal rendelkezel tehat neked nem kell majd dolgoznod, valoszinuleg.
Manaus eleg draga mivel szinte mindent mas allamokbol importalnak. Az amazoniai talaj nem valami termo (yucca ,banan meg ananasz no leginkabb ott)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!