Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ez a kárpátaljai menekült...

Ez a kárpátaljai menekült kamu kéregető volt, vagy tényleg rászoruló lehetett?

Figyelt kérdés

A Népliget állomáson belül odajött hozzám egy menekült, magyar volt. Kezembe adott egy fotót a kislányáról, és volt rajta egy szöveg, miszerint beteg, gyógyszerre kell neki a pénz, stb. Ez január környékén volt, csak most kezdett a téma foglalkoztatni, ezért most kérdezem. Akkor még nem gondoltam bele, hogy biztos van olyan szervezet, ami a gyógyszerüket kifizeti, vagy legalább a receptet mutatta volna meg. Na de hagyjuk is ezt. Azzal a dumával nyűgözött le, hogy látja rajtam, hogy én milyen jószívű vagyok, ezért jött oda hozzám. Persze ott nem tűnt furcsának, hogy ő volt az első ember, aki ezt mondta rólam. Annyira benyaltam mindent, olyan nagy empátiát éreztem, hogy már majdnem én is elkezdtem könnyezni. Egy megtört férfi állt előttem, akit nagyon sajnáltam, persze lehet, hogy csak nagyon jól színészkedett?

Adtam neki egy ezrest. Ez számomra elképzelhetetlenül hatalmas összeg, ennyit az elmúlt 10 év során összesen nem adtam, mert nálam is megvan a helye minden fillérnek, és nem luxus dolgokra.

Persze megköszönte, de hálát nem igen véltem felfedezni a szemében. Full ugyanaz volt a csávó, mint Zelenszkij, talán még egy kicsit hasonlított is rá, nem lehet, hogy rokonok? :)

Miután odaadtam neki a pénzt, még vagy 10-15 percig rágta a fülemet, hogy a gyógyszer 4600 forint, neki sürgősen kell, ez nem elég rá, majd meguntam, és mondtam neki, hogy nem tudok többet adni. Azonnal le is lépett. Egyébként nem nagyon vannak hatással rám a kéregetők. Régen persze adtam volna mindenkinek, de apám lebeszélt róla, én pedig szégyelltem volna az ő pénzét elosztogatni. Ez a szokásom meg is maradt. Utólag belegondolva jól tettem, hogy nem adtam nekik, és menjenek is a πcsába azok, akik gyerekektől kéregetnek, akiknél van átlagban pár száz forint, majd biztos odaadják, hogy fél nap alatt elpöfögjenek egy doboz cigi árát, ami egy gyerek heti/havi zsebpénze. Nem tudom, hogy megy ez manapság, de én nem kaptam zsebpénzt, az ismerőseim se. Szóval ott akkor hatalmas hatással volt rám, de utólag belegondolva hatalmas bohócot csinált belőlem. Persze előadva a műsorát rettentően hiteles volt. Olyannyira, hogy még kételkedni is szégyelltem volna. Így utólag viszont feltűnt jó pár dolog, ami azért okot ad a kétkedésre. A legelső alkalommal, amikor károgott az ezres miatt, meg kellett volna mondanom neki, hogy akkor adja vissza a pénzt, ha nem elég, és húzzon innen.

Ti mit gondoltok erről? Én látom nagyon rosszul a dolgokat? Persze lehet, hogy tényleg rászoruló volt, de azt gondolom, hogy akik ilyen nagy hatással vannak a másikra, ennyire tudnak habizni, azok a legnagyobb manipulátor scammerek. Vagy legalább is a legnagyobb csalók mind így viselkednek, cselekszenek, ettől még persze az ilyen előadások között lehet igazi is, csak azt mondom, hogy amikor az ember a legjobban benyal valamit, és amikor a legeslegkevésbé számít átverésre, pont akkor csinálják belőle a legnagyobb madarat. Aki szerint igazi volt a műsor, és szabadkozást vár tőlem, annak üzenem, ne is számítson arra, hogy szégyenkezni fogok, vagy bocsánatot kérni ;)

nov. 9. 19:01
 1/4 anonim ***** válasza:
92%
Hogy tudsz egy közel egy éves egyértelmű átverésből egy ekkora kisregényt gyártani? Inkább olvass Tolsztojt, ha unatkozol.
nov. 9. 19:09
 2/4 A kérdező kommentje:
1.: Nem Tolsztojt olvasok, annál sokkal jobbat: [link] , és egy kicsit belemerültem a témába :DD
nov. 9. 19:11
 3/4 retektorta ***** válasza:
Röviden: ne adj pénzt senkinek. Hosszabban: amikor láthatóan nem munkaképtelen emberek koldulnak, az engem végtelenül felháborít. Takarodjon dolgozni.Beszélik, hogy ezeket importálják Erdélyből, Kárpátaljáról, és elveszik a pénzt, amit keresnek. Nem tudom igaz-e, eddig egyszer láttam hasonlót, amikor egy cigány csávó felügyelte a koldusokat.
nov. 9. 19:37
 4/4 A kérdező kommentje:

3.: A valódi koldusoknak nem volt valami közmunka program régebben?

Egyébként adnék pénzt hajléktalanoknak, ha tudnám hogy, piára, kajára költi. Igen, akkor is, ha piára. Aki hajléktalan, annak a számára csak részegen elviselhető az élet. Cigire nem! De így, hogy tudom, a maffia elveszi tőlük, semmi esetre sem!

nov. 9. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!