Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan lehetnék képben a...

Hogyan lehetnék képben a magyarországi élettel/érezhetném jelen magam?

Figyelt kérdés
Angliai magyar vagyok. 18 éves korom óta minden évben megyek Budapestre, de ez az évi egy hét nagyon kevés. Úgy érzem rengeteg dologból kimaradtam azáltal, hogy nem élek ott.

nov. 8. 07:57
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
62%
Az ilyen embereknek nem való a kinti lét. Ha ott van az nem jó, ha itthon van, az nem jó. Sose lesz jó semmi. Örülj neki, hogy ott vagy és ne ácsingózz haza! Hidd el itt szrból van a kerítés. Örülj neki, hogy kinn lehetsz.
nov. 8. 08:44
 12/22 anonim ***** válasza:
50%

Nem lehet tudatosan felülírni, hogy hova húzzon az ember szíve. Én régebben mindig külföldre vágytam. Nem volt jó itthon, legalábbis úgy éltem meg. Kiköltöztem, jó volt a fizu, lettek barátaim, de kbszottuk vágytam haza. Haza is jöttem, azóta nagyon boldog vagyok itthon. Néha meg kell tapasztalni dolgokat, hogy tudjuk értékelni azt, amiben vagyunk.

nov. 8. 09:15
 13/22 anonim ***** válasza:
25%
Erről beszélek. Az ilyen embereknek semmi sem jó.
nov. 8. 09:37
 14/22 anonim ***** válasza:
#13 de pont arról pofázok, hogy nekem azóta nagyon is jó, mióta rájöttem, hogy nem olyan jó külföldön élni :D De ezt meg kellett tapasztalom ahhoz, hogy rájöjjek.
nov. 8. 09:55
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Ami itt folyik, az nekünk is egyre idegenebb.

Emberi vonalon, imitt-amott mutatkoznak csírái annak, hogy milyennek kellene lenni, egy normálisnak nevezhető életnek, de ezekre még nekünk is - helyben élőknek is - iszonyatosan munkás rátalálni.

Környezeti szempontból talán kicsivel még jobb a helyzet, mert még nem tudtak mindent a saját szájízük szerintire formálni a technokraták, de láthatóan nagyon igyekeznek. Tehát vannak még hegyeink, erdeink, vizeink, történelmi városrészeink, stb. Túrázóként bejárhatsz szép helyeket, még egy darabig.

Az, hogy milyen emberekbe fogsz botlani magyarországi látogatásod alkalmával, az teljesen kiszámíthatatlan. Sok idős fideszes komcsira készülhetsz, meg egy csomó szomorú, savanyú "uniszex" arcra. A magyar csajok és pasik már szinte semmiben sem különböznek a nyugati országokban található kortársaiktól (esetleg csak csóróbbak). Élelmiszerek terén ugyan az, mint a többi nyugati ország nagyáruházaiban.

Az olcsó piai itt is szar, sok esetben még a drága is. Természetes közegében kifejlődött tájfajta halból készült ételt pl, egyetlen vendéglátóhelyen sem fogsz tudni fogyasztani, mert az állampárt betiltotta az élővízi halászatot és csak a csókosok által megtermelte halastavi halat fogsz tudni fogyasztani. (Ha van "elvetemült" magyar horgász barátod, vagy Te profin tudsz pecázni, akkor esetleg még ehetsz finom ízű halat is idehaza.) Bolti zöldség, gyümölcs, minden ugyan olyan semmiízű, mint a többi EU-s országban.

Külföldiként szinte csak a természeti és egyes épített értékeink felfedezésének érdekében érdemes idelátogatni, a búvalbélelt emberek látványáért nem.

Van ~ 30 éve angliába költözött osztálytársam, jó ha 10 évente láthatjuk, mert vannak a világnak szebb, élhetőbb helyei is, mint ez az ország, úgyhogy inkább azok felé veszik az irányt.

nov. 8. 10:24
 16/22 anonim ***** válasza:
2 éve élek Ausztriában. Majd ha nyugdíjas leszek és kapom az osztrák nyugdíjat, akkor visszaköltözök a poszt-pedofidernyák országba.
nov. 8. 11:15
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Olvass helyi híreket, fórumozz, stb.
nov. 8. 13:10
 18/22 anonim ***** válasza:

Nagyon magányosnak érezheted magad.

Van kihez haza jönnöd?

Mitől érzed hogy kevés az az egy hét? Nyilván az amugy.

Ott kint nem teljes az életed?

nov. 8. 19:24
 19/22 anonim ***** válasza:
Azt ajánlom, ismerkedj meg egy magyar lánnyal, és ha úgy találod, hogy megfelelő, akár tudnátok együtt élni, költözz hozzá. Ha Angliában akarod folytatni mégis az életed, biztosan visszamehetsz, de előbb élj itt pár évig. A szüleid is ott élnek veled? Hogyan kerültél ki? - Én azt tenném, hogy mindig kinéznék egy-egy érdekes helyet Mo-on, és csak azt a részt látogatnám meg. Ha kérsz segítséget, írjál.
nov. 9. 18:12
 20/22 anonim ***** válasza:
Ha mai magyar pl értékes kultúrát szeretnél fogyasztani Budapesten (vagy vidéken), amikor itt tartózkodsz, akkor érdemes előzőleg tájékozódni. Fesztiválokon lehet jó magyar könnyűzenei együtteseket meghallgatni, azokra bulizni, akadnak még "sima" koncertek is, célirányosabb szórakozáshoz. Szándékosan nem írok konkrét eseményeket, mert nem ismerem a zenei ízlésedet. Van jó színház Budapesten. Augusztus 20-án kézműves vásár Budán. Tavasszal országos néptánctalálkozó a sportarénában. Szóval be lehet lőni úgy az idelátogatás időpontját, hogy kulturálódás szempontjából is jól tudd érezni magad a fővárosban. Azt, hogy Budapesten valahol van-e olyan hely, ahol éjjel-nappal, non-stop, pezsgő kulturális élet zajlik, azt nem tudom, talán valaki helyben élő majd segít.
nov. 10. 05:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!