Mit gondoltok, a mai Magyarországon mennyire fontos, mennyire van jelen a tekintélyelvűség?
Nagyon nagyra van ebben az országban sokmindenki magára, de nem lehet rájönni, hogy miért? Aztán ha gond van, akkor meg "Jaj, állambácsi, segítsél már meg, mert én megérdemlem, de a másik nem!" gondolkodás megy.
Önmaga tragikomédiája ez az ország.
Egyébként ez nagyon hülyén hangzik így utólag, de valamikor a 20-as éveim közepén jöttem rá, hogy nem mindenki olyan mint én, mert addig szentül hittem, hogy mindenkinek vannak gondolatai, ötletei és mindenki szeretne “főnök” lenni, csak nem mindenkinek megy, mert nyilván vannak dominánsabb emberek, nem lehet mindenki főnök és a többség csak elfogadja, ha épp neki nem jött össze, de igazából várják az alkalmat.
Aztán innen meg az életből mikor párszor téma volt jöttem rá, hogy az emberek nagy része valójában szarik mindenre, ők nem akarnak vezetni, se gondolkodni, ezáltal főnökök se lenni, több macerát látnak vele mint pozitívumot, és mindenki csak azt szeretné, hogy ő hátradőlhessen nyugiban és majd más intézi meg megmondja mit kell csinálni, és ez nekik bőven elég.
Volt egy 80as évekkbeli amerikai film egy ilyen kísérletről
De a címe nem jut eszembe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!