Szerintetek gáz otthagyni az egyetemet egy más hivatásért, urambocsá egy szakmáért?
Nem a fiatalságodat rontanád el, hanem a jövődet.
Ahogy az 1. írta, buszsorfőr bármikor lehetsz, akár egyetem mellett is. Amúgy annyira nem stressz mentes, csak még keveset csináltad.
Ha az a szak nem motivál, keress valami mást, de diplomázz le, hidd el később ez nagyon sokat fog jelenteni.
Szerintem szerencsés vagy, hogy pont a buszsofőrség a vágyad, ami ma hiányszakma és jobban is fizet az átlagnál! Ha a német nyelvet is tudod/megtanulod, akkor külföldön is boldogulhatsz vele!
Szóval ezért szerintem nem gáz, de nagyon sokba kerül, van rá pénzed?
(Priviben írd már meg nekem, hogy melyik az a szak, ami ennyire nehéz ahhoz képest, hogy nem ad semmit.)
Nem mindegy, milyen szakon vagy, mert ha filozófia, vagy színháztörténet, akkor nem mondjuk, hogy mindenképp fejezd be.
Azt sem említed meg, hogy milyen szakmát szeretnél, mire jó ez a titkolózás egy anonim oldalon?
Én befejezném, diplomával is el lehet menni buszt vezetni. Viszont később átnyergelhetsz valami diplomás pályára is. Ha már sok energiát belefeccöltél, akkor érdemes a diplomát megszerezni.
De arra készülj fel, hogy sokan még 20 év múlva is megkérdezik, hogy miért nem abban dolgozol? Engem pl. sokan vissza akarnának nyomkodni abba a szakmába, amit az első diplomámmal szereztem. Pedig én is menet közben jöttem anno rá, hogy nem azonosulok azzal a hivatással és szeretnék mást csinálni. El is mentem máshová dolgozni. Ennek ellenére állásinterjúkon is felmerült, hogy miért nem abban dolgozom, mint a diplomám? Ha épp nem volt munkám, az ismerősök szinte erővel nyomtak volna abba az irányba. Pedig én csak kevés embernek szeretem felfedni, hogy nem szeretnék abban dolgozni, pályát tévesztettem. Most is csak akkor mennék abba dolgozni, ha az éhhalál fenyegetne.
Sokszor nehéz korrigálni egy pályát.
Arra amúgy fel kell készülnöd, hogy a cégeknél furán fognak rád nézni, túlképzettnek minősítenek majd és nehezebb lesz elhelyezkedned. A kollegák egy része is irigy lehet. Ebben a munkakörben sok a bunkó ember is. Félreértés ne essék, becsülöm a munkájukat, de ettől még hallom, hogy sokuk állandóan káromkodik, meg hasonlók. A másik, hogy ha mégse jön be a vezetés, akkor később a diplomás szakmába a gyakorlat hiánya és a sofőrség vargabetűje után nehezebb lesz visszakerülni. Sok sznob HR-es mindenkit lenéz, aki kevésbé kvalifikált munkát is elvállalt diplomásként, egy lúzernek tartják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!