Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek gáz otthagyni az...

Szerintetek gáz otthagyni az egyetemet egy más hivatásért, urambocsá egy szakmáért?

Figyelt kérdés
Nem írom most, hogy milyen szak, de amennyire stresszes, nehéz, a munkaerő piacon semmi megbecsültsége nem lesz, így nagyon gondolkozom a váltáson. Mindig is szerettem volna buszsofőr lenni. A napokban vezettem több ezer km-t, minden egyes pillanata feltöltött, nem az a stresszes lefáradás jött rám nap végére, mint az egyetemen. Azt nem mondom, hogy az egyetemet végleg hanyagolnám, de a jelenlegi szakomon semmi motivációm nincs, úgy érzem. De sokak szerint elrontanám a fiatalságomat.
okt. 30. 13:30
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Buszsofor lehetsz kesobb is egyetemet nehezebb ujrakezdeni. Ha nincs sok hatra en tuti befejeznem.
okt. 30. 13:41
 2/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem a fiatalságodat rontanád el, hanem a jövődet.

Ahogy az 1. írta, buszsorfőr bármikor lehetsz, akár egyetem mellett is. Amúgy annyira nem stressz mentes, csak még keveset csináltad.

Ha az a szak nem motivál, keress valami mást, de diplomázz le, hidd el később ez nagyon sokat fog jelenteni.

okt. 30. 13:45
 3/24 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem szerencsés vagy, hogy pont a buszsofőrség a vágyad, ami ma hiányszakma és jobban is fizet az átlagnál! Ha a német nyelvet is tudod/megtanulod, akkor külföldön is boldogulhatsz vele!

Szóval ezért szerintem nem gáz, de nagyon sokba kerül, van rá pénzed?

(Priviben írd már meg nekem, hogy melyik az a szak, ami ennyire nehéz ahhoz képest, hogy nem ad semmit.)

okt. 30. 13:47
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha már nincs sok hátra az egyetemből, én inkább befejezném.
okt. 30. 13:55
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
Direkt nem írod le a lényeget, de azért legyen válasz?
okt. 30. 13:59
 6/24 Kései Sirató ***** válasza:
49%

Nem mindegy, milyen szakon vagy, mert ha filozófia, vagy színháztörténet, akkor nem mondjuk, hogy mindenképp fejezd be.

Azt sem említed meg, hogy milyen szakmát szeretnél, mire jó ez a titkolózás egy anonim oldalon?

okt. 30. 14:04
 7/24 anonim ***** válasza:

Én befejezném, diplomával is el lehet menni buszt vezetni. Viszont később átnyergelhetsz valami diplomás pályára is. Ha már sok energiát belefeccöltél, akkor érdemes a diplomát megszerezni.

De arra készülj fel, hogy sokan még 20 év múlva is megkérdezik, hogy miért nem abban dolgozol? Engem pl. sokan vissza akarnának nyomkodni abba a szakmába, amit az első diplomámmal szereztem. Pedig én is menet közben jöttem anno rá, hogy nem azonosulok azzal a hivatással és szeretnék mást csinálni. El is mentem máshová dolgozni. Ennek ellenére állásinterjúkon is felmerült, hogy miért nem abban dolgozom, mint a diplomám? Ha épp nem volt munkám, az ismerősök szinte erővel nyomtak volna abba az irányba. Pedig én csak kevés embernek szeretem felfedni, hogy nem szeretnék abban dolgozni, pályát tévesztettem. Most is csak akkor mennék abba dolgozni, ha az éhhalál fenyegetne.

Sokszor nehéz korrigálni egy pályát.

Arra amúgy fel kell készülnöd, hogy a cégeknél furán fognak rád nézni, túlképzettnek minősítenek majd és nehezebb lesz elhelyezkedned. A kollegák egy része is irigy lehet. Ebben a munkakörben sok a bunkó ember is. Félreértés ne essék, becsülöm a munkájukat, de ettől még hallom, hogy sokuk állandóan káromkodik, meg hasonlók. A másik, hogy ha mégse jön be a vezetés, akkor később a diplomás szakmába a gyakorlat hiánya és a sofőrség vargabetűje után nehezebb lesz visszakerülni. Sok sznob HR-es mindenkit lenéz, aki kevésbé kvalifikált munkát is elvállalt diplomásként, egy lúzernek tartják.

okt. 31. 20:12
 8/24 A kérdező kommentje:
Bölcsész tanári amúgy. Én meg inkább műszaki beállítottságúnak érzem magam. Nem érzem magam annyira extrovertáltnak se, ami egy tanárihoz kell. Legalábbis borzalmasan lefáraszt minden velejáró, mint a szereplés, stb. Megcsinálom, ami lehet, néhol mondják is, hogy jó gondolataim vannak, de mégse érzem magaménak ezt az egészet. Elfáradtam kicsit.
okt. 31. 21:34
 9/24 anonim ***** válasza:
50%
Teljesen mindegy, mi, a lényeg, hogy nem érzed magadénak. A tanársághoz amúgy is jó, ha van egy elhivatottság, gyerekszeretet is. Ha valaki szereti a szaktárgyát, az kevés. A mai elnevelt kölkök mellett nem csoda, hogy nem szívesen tanítanál.
okt. 31. 21:44
 10/24 A kérdező kommentje:
Az egyetemről se szívesen mondanék le, úgy gondolom egy diploma nem árt. De egy műszaki irányhoz racionálisan nézve kevésnek gondolom magam, noha a megérzésem szerint meg abba az irányba kéne menni, mégha újból kéne a matekot is tanulni mondjuk. Furcsa ez az egész, az egyetem teljesen más hozzáállást hozott ki belőlem.
okt. 31. 21:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!