Szerintetek ki kellett volna segítenem?
Figyelt kérdés
Ma a boltban a pénztárnál állt előttem egy fiatal nő 2 gyerekkel és nem volt elég pénz a kártyáján hogy kifizesse amiket venni akart. Gondolkoztam hogy kisegítem mert csak pár ezer forintos tétel volt, de láttam hogy csomó felesleges dolgot vásárolt össze (pl. több doboz energiaital, csokik stb). Így végül csak pár dolgot vett, amire elég volt a pénze. Jól döntöttek vagy ki kellett volna segítenu hogy mindent meg tudjon venni?okt. 27. 11:56
1/11 anonim válasza:
Ilyen esetben én is úgy döntöttem volna mint te.
2/11 anonim válasza:
Energiaitalra, csokira nem segítek ki senkit, ha kenyér, hús meg hasonló értelmes étel lett volna a soron, akkor lehet segítettem volna. De így felesleges.
3/11 Katona Dius válasza:
Ahogy az előttem szólók.
Eleve nem vagy köteles kisegíteni egy idegent.
De ha azt látom, hogy csak szükséges élelmiszerek vannak a szalagon és nem tudja kifizetni, a lelkiismeretem lehet közbeszól és segítek neki.
De energiaital, csoki, nyimnyam... Nem szükségesek.
4/11 anonim válasza:
Én is így döntöttem volna. Ha értelmes dolgok, akkor talán igen. De a csoki, energiaital vásárlásában nem segítek én senkit.
5/11 anonim válasza:
Dehogy.
Fizettem már ki az előttem álló idős néninek a kenyerét - szerencsétlen még annyi pénzt sem tudott összeguberálni a kopott bukszájából -, de ilyesmikben nem lennék partner.
6/11 anonim válasza:
Jól döntöttél. Az "ilyen" totál nem tudja, mi a fontos az életében, valószínűleg nem is fogja sosem tudni...
7/11 Katona Dius válasza:
Amúgyis, ha hónap végén két gyerekkel, valószínűleg nem túl jól eleresztve (ha kifogyott a kártyája) neki fontosabb az energiaital, mint a normális kaja, akkor biztos nem segítenék neki.
8/11 anonim válasza:
Jól tetted.
Ezek nem alapélelmiszerek voltak.
Ráadásul iszonyatosan károsak!!
9/11 anonim válasza:
Mindenki addig nyújtózkodjon, amíg a takarója ér. A pénzt be kell osztani. Gyerek mellett főleg figyelni kell erre.
10/11 anonim válasza:
Nem segítettem volna én sem. Talán akkor, ha maximum egy kiló hús vagy ilyesmi van a szalagon, amúgy én sem vagyok annyira eleresztve, hogy csak úgy vadidegeneknek vásárolgassak, meg bármennyire is empátiahiányos lesz ez amit írok, de akinek nem telik egy kisebb vásárlásra, annak nem kellett volna gyereket vállalni, pláne nem többet. Mondanám, hogy talán rájön, hogy átgondolja az életét és valamin változtasson, de a vége úgyis az lesz, hogy majd Facebook csoportokban meg Tiktokon kunyerál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!