Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek mi lehet az oka...

Szerintetek mi lehet az oka annak hogyha valakire ráírok este akkor kb. fél nap után válaszol valamikor éjjel?

Figyelt kérdés
okt. 23. 01:20
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
86%
Semmi? Ninca oka. Ilyen az, ha írogatsz. Akkor kapsz választ, amikor a másik ráér, vag kedvet kap. Ha fontos, akkor legközelebb hívd fel valami alkalmas időpontban, napközben.
okt. 23. 10:18
 12/23 anonim ***** válasza:
82%

Nálam düh miatt is előfordult ilyen. Hazudott valaki, aztán később rám írt, mintha mi sem történt volna, hogy mi újság + smiley. Nem esett jól. Elolvastam még este az üzenetet, de csak éjjel válaszoltam, mikor már lecsillapodtam. Így szűkszavú semleges válasz volt, nem bántottam, nem ugrottam neki.

Egyébként normál esetben semmi rosszat nem látok abban, ha valaki „ötletszerűen” ír, örülök, hogy eszébe jutok, nem veszem piszkálásnak és nem várakoztatom nagyképűen direkt csak azért, hogy lássa, hogy nekem nem kutya kötelességem azonnal válaszolni. Ha meg dolgom van, írok később.

okt. 23. 10:43
 13/23 anonim ***** válasza:
47%

Egyetértek 10-zel.

Egyre több ilyen kérdést látok itt.

Egyébként nagyon fárasztó tud az is lenni, ha valaki folyamatosan irogat, és nem hagy élni. Volt ilyennel dolgom, hogy kb behisztizett, hogyha nem válaszoltam, vagy mást csináltam, amin megint behisztizett, hogy miért titok. Nem voltunk olyan jóban, ahogy elképzelte, és eltudom dönteni kivel mit akarok megosztani, mennyit akarok beszélni. Ez persze nem tetszett neki, szerinte ilyen egy barátság, szerintem nem. De ez egy extrém eset volt, pszichológiai könyvet lehetett volna írni róla.

Eltértem nagyon a témától. Attól még, hogy 0-24-es netes elérhetőségünk van, ne feltételezzük, hogy mindenkinek mindig van kedve velünk beszélgetni. Vagy kötelessége lenne. Mindenki akkor ír vissza amikor akar. (Vagy nem ír vissza)

De mondjuk az okát ő tudja, tőle kéne megkérdezned.

okt. 23. 14:06
 14/23 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem nincs abban semmi különös, ha késő este a kötelező körök után ül le valaki az üzenetekkel foglalkozni.

#13 Sose értettem, hogy ha valaki nem akarja tartani a kapcsolatot egy adott személlyel, akkor miért nem tudja kerek perec megmondani neki és lezárni. Utána tiltsa le, vagy ne válaszoljon egyáltalán, hiszen már elmondta, hogy ne keresse. Minek a rinya, meg az áldozat szerep? A másikkal szemben is az a tisztességes, ha elmondom, hogy ennyi volt. Nekem a képmutatókból van elegem, akiknek ego-boost, hogy valaki ír nekik, nem állítják le, aztán folyamatosan hisztiznek, hogy nekik derogál válaszolni. Zárja le akkor és ne hisztikézzen.

okt. 23. 14:32
 15/23 anonim ***** válasza:
52%

14 igen igazad van, a saját hülyeségem áldozata voltam csak. De akartam hinni benne, hogy barátok lehettünk volna. (Ez volt a legnagyobb hibám).Long story short amikor elköszöntem, hogy elég volt, nem szeretnék vele többet beszélni, meg is indokoltam miért, átment zaklatásba az egész. Nekem nem ego-boost volt, az elején elmondtam neki, hogy én nem keresek senkit, nem akarok tőle semmit max haverok lehetünk. Ennek tudatában kezdett irogatni. Aztán sajnáltam, hogy egyedül van és nincsenek barátai, stb sok tragédia bla bla, csak éppen manipuláció volt az egész. Szóval ennyit a hisztikéről, meg mindenkit csak letiltogatásról.

Ugye milyen könnyű ítélkezni mikor nem tudod mi történt? Tudom, hogy hibás voltam az egészben, sokkal hamarabb megkellett volna tennem.

De külső szemmel könnyű ítélkezni.

okt. 23. 15:23
 16/23 anonim ***** válasza:
61%
Attól is függ hogy meg se nézte az üzenetet vagy megnézte csak nem válaszolt. Ha az első akkor csak más teendője van. Ha a második akkor valószínűbb hogy gondolkodik a válaszon.
okt. 23. 22:02
 17/23 anonim ***** válasza:
74%

Ahogy 10-t es 13-t lepontoztak, az latszik, hogy egyre tobb az onmagaval torodo egoista a mai tarsadalomban.

Ezzel alapvetoen nem is lenne gond, ha erzelmileg intelligensebbek lennenk, de ahogy az izomerovel, vagy a klasszikus IQ-vam is van, az erzelmi intelligencia magas foka is csak keveseknek adatik meg, a tomegnek nem.

A regi korosztalyok sem voltak persze jobbak, ott is erzelmileg unintelligensek az emberek, csak naluk meg nem volt ennyire divat az individualizmus. Ott a tultolt csaladi kozosseg volt inkabb a beallitodas, meg az agyatlan paternalizmus es tekintelytisztelet.

okt. 23. 23:09
 18/23 anonim ***** válasza:
#17 érdekes, pont a 10 és 13-as válaszok képviselik azt a csak magával törődő egoista vonalat, amely szerint magasról szarják le ha valaki kommunikálna velük, mert ők szent és sérthetetlenek, akikhez senki ne merjen szólni.
okt. 23. 23:16
 19/23 anonim ***** válasza:
43%

17, 13-as vagyok. (15 is én voltam)

Nem, nem magasról tojom le, hogy valaki kommunikálni akar velem. Nem ment át üzenet. De amikor nem tudok elolvasni egy fejezetet egy könyvből, mert az jön, hogy “mit csinálsz?? Miért nem válaszolsz??? Bajod van velem??? Miért nem lehet válaszolni?? Látom, hogy online vagy. Minek ez a nagy titkolozás??? Miért nem lehet elmondani mit csinálsz?!” (Holott elmondtam) És folytathatnám, de ez nem normális kommunikáció. Én arra próbáltam rámutatni, hogy van amit hosszútávon nem lehet elviselni. Meg amikor annyira nincs valakinek élete, hogy mindent tudni akar a tiedről.

De odaírtam extrém eset. Persze az értelmezés nem megy ugye?!

Érdekes módon az igazi barátaim nem csinálnak ilyet. Akkor se ha később válaszolok, mert nincs időm akkor, és én se keresem az okokat, hogy ők miért válaszolnak később vagy sem.

okt. 24. 08:21
 20/23 anonim ***** válasza:
Bocs nem 17, hanem 18 elnéztem a számot, előző voltam.
okt. 24. 08:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!