Nem tudok beilleszkedni a társadalomba?
Ezt jó volt olvasni.
Ezt is.
Nekem az tűnt fel anno, hogy a világ egyre "fejlettebb", az átlagember meg egyre rosszabbul él, egyre feszültebb, frusztráltabb, az egészsége sem jobb, egy lakásravalót önerőből irtó nehéz összehoznia, ha tud egyáltalán. A bolti élelmiszer is rossz minőségű, a tárgyak is hamar tönkremennek, lehet újat venni mindig. A legújabb trendnek is meg kellene felelnie külsőleg, amit a reklámok által plántálnak a nép fejébe. Emellett alig van ideje ismerősökre, barátokra (ha léteznek még).
Aztán elterveztem, hogy egy nagyon egyszerű élethez keresek életteret, és olyat nem találtam, ahol a puszta ingatlan létezésével ne járna éves szinten költség, adózási kötelezettség. Valamint az én létezésem is adóköteles ("TB"). Már itt a "mártix" nem enged kiszállni, persze vannak, amiket nem is tudnék megoldani máshogy (pl. fogorvos...)
Azt hiszem, többen vagyunk, mint gondolnánk, de összeszerveződni nehéz, mert sok közös egyeztetést igényelne, ami idő, munka...és mindenekelőtt bizalom.
"Nem lenne ez a fene nagy kapitalizmus, hogy mindent is megkapsz a boltból"
Költözz ki Kubába, ha ez a bajod.
"A bolti élelmiszer is rossz minőségű"
Csak itt, Magyarországon, külföldön sokkal jobb minőségű ugyanaz az étel, mint itthon.
Miért nem költözöl tanyára, ahol önfenntartó lehetsz? Magadnak termelsz ott meg mindent. Nem kell modern luxus házban laknod, internetre se lesz szükséged..stb.
Az ember saját maga tehet testi és lelki egészségéért, de a többség erre lusta.
A stresszkezelést is meg lehet tanulni, ami megint csak az egyénen múlik.
"Miért nem költözöl tanyára, ahol önfenntartó lehetsz?"
Költöznék én, ha nem az egész fizetésem arra menne el, hogy az alapvető életfuncióimat fenntartom :D (van hol aludni, enni-inni). A félrerakás az luxus mostanában sajnos.
Gondolom tanyán nem olyan drágák a lakások. Veszel fel hitelt addig, míg a mostanit eladod. A hitelt kiegyenlíted és máris kint élsz a tanyán.
A mai helyzetben kissé elszállt gondolat azt feltételezni, hogy az embereknek saját, független ingatlana van... (és hogy nem gondolt volna az eladására.)
"A mai helyzetben kissé elszállt gondolat azt feltételezni, hogy az embereknek saját, független ingatlana van.."
Azért, mert neked nincs, ne feltételezd azt, hogy pl. a kérdezőnek sincs. És mi van, ha van?
Ha már szóba hoztad, én épp az ingatlanomat alakítom ki, de sok küzdelem lesz még vele, viszont nem bántam meg egyáltalán.
Te viszont szerintem a partvonalon vagy kinn.
"Te viszont szerintem a partvonalon vagy kinn."
Ez mit jelent? Tanulj már meg a saját anyanyelveden érthetően fogalmazni úgy, hogy azt rajtad kívül más is megértse.
De, ha te arra gondoltál, de nem vagyok ebben biztos, hogy nekem nincs saját lakásom, tévedsz. 7 éve saját hitelmentes lakásunk van a párommal.
Engem is lehoz az életről. Örülök, hogy vannak néhányan akik belátják, hogy ez nem normális. De amíg a droi
d többség szónélkül csinálja, addig nem lesz változás.
Most is, mondod, hogy kiábrándító, hogy az iskola, munka teszi ki az életünket. Erre legtöbben mit javasolnak? Hogy dolgozzál vagy tanuljál...
A 90 % ilyen. És csodálkozol hogy szar a rendszer? Hát az is marad.
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__munkahely-kollegak__..
Csak nézd meg a 16-os lepontozottságát. Ennyien védik a rendszert :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!