Követnek az utcán, volt már ilyen esetek?
Volt egy eset, amikor egy forgalmas úton, a zebránál várakoztunk, és észrevettem, hogy egy idősebb férfi feltűnően engem néz. Budapesten, napközben, nem a belvárosban, de forgalmas, beépített területen történt a dolog. Váltott a lámpa, átmentünk. Elindultam volna az egyik irányba, látom, ő is jön arra. Ekkor hirtelen irányt váltottam, mire ő is. Nem gond, akkor sem nagy kerülő nekem, ha a másik utcán megyek. Kicsit lemaradva jött utánam. Gondoltam, most megállok, mivel nem siettem. Egy olyan helyen, ahol volt egy kis kilátás, megálltam és vártam. 20-30 m-rel lemaradva ő is megállt és várt. Majd egy idő után (5-10 perc lehetett) lassan elindult, és amikor mellém ért, megkérdezte: hova-hova, merre? Mire vállat vontam. Erre továbbment. Amikor látótávolságon kívül került, én is mentem tovább, a dolgomra, egy közeli fotóüzletbe. Az 1990-es években történt a dolog, amikor még filmre fényképeztünk. Huszonéves voltam akkor.
Szerintem egy unatkozó nyugdíjas lehetett, aki ezzel szórakoztatta magát, hogy kifigyel embereket. Úgy gondolom, rossz szándéka nem volt, csak unatkozott.
Kedves Kérdező!
Mire alapozod ezt az elgondolásod?
Ha tegyük fel, követnek... Kik? Vajon mit akarhatnak tőled?
Olyan 13-14 éves koromban, de még tuti általános iskolásként mentem haza egyszer, és jött velem szembe egy cigány pasi, olyan 40 körüli, volt nála egy rózsa. Elkezdett magyarázni, hogy milyen szép vagyok, meg feleségül akar venni. Mondtam, h bocsi, de mennem kell, úgyhogy otthagytam, utána kiabált utánam, hogy elvágja a torkom, ha nem fekszek le vele, meg úgyis elvisz apámtól, ha akarom ha nem... Hát nagyon be voltam tojva, mire hazaértem. Anyámék is ki voltak akadva. Aztán pár nap múlva mentem haza megint, és az iskola előtt ácsorgott ugyanaz a pasi, és szólongatta le az embereket. Észrevettem, úgyhogy a hátsó kapun mentem ki, de folyamatosan azt éreztem, hogy követ. Nem követett, de azért nagyon para volt. Utána sokáig jött értem a bátyám, nem mentem haza egyedül.
Aztán már felnőttként, mentem fodrászhoz, de messzebb parkoltam le, mint a szalon, és onnan olyan negyed órát kellett gyalogolni. Egy aluljárón mentem át, de rossz helyen jöttem föl, vissza kellett mennem. Ahogy feljöttem és visszafordultam, velem egyszerre megfordult egy férfi is, de az még nem volt gyanús, csak észrevettem, hogy egyszerre mentünk fel, meg aztán le megint. Lent vettem magamnak fornettit, ő is beállt oda, de mikor fizettem, nem kért semmit, hanem jött utánam. Na ez már para volt. Felmentem a lépcsőn, és annál a kijáratnál van egy UniCredit, oda beszaladtam, és mondtam a biztonsági őrnek, hogy nem akarok semmit, csak egy pasi követ. Nagyon jófej volt, elkezdett úgy beszélni, mintha dolgom lenne a bankban, és magyarázta, melyik sorszámot húzzam, mert tényleg bejött utánam a pasi, de aztán ki is ment, ahogy látta, hogy nem vagyok egyedül. Nagyon aranyos volt a biztonsági őr, nem akart elengedni, de sietnem kellett, úgyhogy kiengedett hátul, ahol az alkalmazottak jártak ki cigizni.
Egyszer meg kutyát sétáltattam, és egy törpe csaj állandóan arra jött, amerre én mentem. Mivel nagy területet bejártam, kizárt volt, hogy véletlen legyen, valószínűleg figyelt meg követett. Tőle megkérdeztem, hogy mit akar, de nem válaszolt, csak nem jött többet utánam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!