Szerintetek sokan követnék a két székely kisfiú példáját? Ti szívesen próbálkoznátok ilyesmivel?
A 12 és 9 éves gyermekek saját gazdaságukat építik, nyáron pedig a mezőre járnak napszámba, a zsebpénzüket a gazdaságba fektetik, hogy egy újabb állat vagy a gabona árát előteremtsék. Közben nagyokat üzletelnek komoly gazdaemberekkel a környékbeli vásárokon.
4-es, dolgoztál te valaha állatokkal? Ahol a nap 365 napjában reggeltől estig bszod az eget, ha ellik a tehened éjjel is?
Marha nagy szabadság. Gyakorlatilag 100% röghöz kötés. Apáméknak volt gazdaság - "csak" 3 bszom nagy kert meg egy szántó, és állatok - tök jó volt hétvégente "segítség" címén napi min. 6 órát ott lenni. Egy élmény.
Szabadság? Hol? Soha, egy szabad hétvégénk nem volt, de cserébe elérték, hogy amikor végre elhúztam és végre azzal töltöttem a hétvégémet, amivel én akartam, NE akarjak soha többé ezzel foglalkozni.
Barátom néha felveti, jó volna egy veteményes. Oké, de én egy gyomot nem szedek ki. Semmit, ha akarsz legyen, TE csinálod.
Inkább robotolnék a sajátomban 365 nap/24 órát, minthogy a kapzsi, full idióta, agyhalott mégis milliárdos főnökeim zsebét tömjem szintén full idióta, lecsùszott kollégák között.
Mindig is érdekelt a mezőgazdaság, de el is akarom majd valamikor ott kezdeni a dolgot, hogy el akarok menni egy ismerősömhöz, aki megtanít traktort kezelni, meg venni akarok egy kisházat és annak a földjét elkezdeni művelni. Aztán majd egyre fentebb haladni. Ki akarok lépni abból, hogy mások zsebét tömöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!