Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek miért néznek rám...

Szerintetek miért néznek rám így az emberek?

Figyelt kérdés

18 éves lány vagyok, középsuliba járok. Tudni kell rólam, hogy nagyon érzékeny vagyok mindenre, nincs önbizalmam, ezért tettem fel ezt a kérdést is, mert az emberek pillantásain is képes vagyok agyalni, és egyből a fejükbe akarok látni, hogy vajon mit gondolnak rólam:) Zárkózott és csendes vagyok, vannak barátaim, ugyan nem sok, de ők tényleg igazak. Tulajdonképpen sosem tudtam beilleszkedni a korosztályomba, kiskoromtól fogva. Szeretek egyedül lenni és elvagyok a saját kis világomba, persze azért igénylem a társaságot is, de sosem voltam az a bulizós bandázós típus, nagyon távol áll tőlem. Szerintem szociális fóbiám is van, de a suliban nagyon kellemetlenül érzem magam sokszor, főleg szünetekben mikor sokan vannak körülöttem, akkor is leginkább az zavar, ahogy néznek rám, illetve nagyon könnyen zavarba jövök ha hozzámszól valaki (akik nem a barátaim) szerintem biztosan ez is látszik rajtam.

Amióta elkezdtem a gimit, azóta öltözköm "merészebben", illetve sminkelek is, nem túl erősen de feltűnően. Mindezt azért kezdtem el, mert ezelőtt tényleg nagyon elégedetlen voltam a külsőmmel, és mióta ilyen a megjelenésem, ez sokat változott, persze most sem vagyok teljesen elégedett:)

A lányok szinte mindig csúnyán, fintorogva néznek rám, többen ler*bancoztak, de akadt 2 olyan is akik súgdolóztak és röhögtek rajtam. Nekem ezek nagyon rosszul esnek, sokat agyalok is rajta. Sokan azt mondták az irigység az oka, de nem gondolnám mert néhány lány, aki így néz rám gyönyörűek,nem létezik, hogy ők irigykedjenek rám, szóval szerintem a kisugárzásommal lehet valami nagy gáz.

Egyébként sok fiúnak tetszem (nem dicsekvésből írom), és ők általában kedvelnek és kedvesek velem, csak a lányokkal van ez amit leírtam.

Szerintetek mi lehet az oka, illetve hogy lehetnék magabiztosabb?

okt. 15. 15:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
22%
Nincs diagnosztizálatlan autizmus spektrumzavarod?
okt. 15. 16:07
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Beszélgess róla egy orvossal :) Semmi gáz nincs benne. Amúgy (lányként írom) hogy nagyon sok lány nagyon rosszinulatú tud lenni és ezt most nem azért mondom hogy bizonygassam hogy "nem olyan vagyok mit a többi lány".
okt. 15. 16:13
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
Nyilván irritálóra sikerülhetett a kompozíció.
okt. 15. 16:50
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Arról nem írtál,hogy a Szüleid hogy neveltek,szoc.fóbia,lámpaláz terén nagyon is sokat számít,hogy eddig mik rögződtek beléd.
okt. 15. 17:14
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Te csendesebb típus vagy és valószínűleg vannak bizonyos klikkek az osztályban akik összetartanak, merészebbek, nagyobb hangúak extrovertáltak ami nem te vagy. Lehet érettebben is gondolkozol, azért nem találsz senkit a korosztályodban. Simán kinézhetnek ezért is téged. Azt, hogy ki lát szépnek és miért az mindenkinek a magánügye, ezt nem tudhatod. Lehet, hogy te nem látod magad olyan szépnek, de más lehet mást mondana. Ráadásul tetszel sok fiúnak szóval, nem lehetsz csúnya. :) lehet azért irigyek rád mert sok fiúnak bejössz.

Azokat akik csendesebbek, vagy máshogy gondolkodnak esetleg befelé fordulóak azokat mindig is kinézték.

Mit jelent a merészebben való öltözködés?

okt. 15. 17:22
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a 2,4,5-nek!

2-es: egyébként nagyon sok pszichológusnál jártam már, de a jelenlegi pszichológusomhoz, akihez az elmúlt 6 évben jártam (mással kapcsolatban, és nem rendszeresen) tervezek megint elmenni

4-es: erről nem igazán tudom mit írhatnék, de kiskoromra visszamenőleg arra emlékszem hogy nagyom utáltam oviba és általános suliba is járni, és nagyom utáltam a korosztályommal lenni,és a szüleim nem is erőltették. Persze próbáltak segíteni, ösztönöztek, hogy barátkozzak de mikor látták, hogy nem szeretnék,.nem erőltették. Amúgy mindig a felnőttek társaságában akartam lenni, és mindig az érdekelt amiről a felnőttek beszéltek, szívem szerint végig be se állt volna a szám:D

A mai napig bárkivel, aki nem egyidős velem, hanem idősebb egyből megtalálom a közös hangot és kicsit sem vagyok zavarban, sőt imádok beszélgetni

okt. 15. 18:07
 7/11 A kérdező kommentje:

5-ös: köszönöm a válaszod! Az osztályomból egyáltalán nem érzem magam kirekesztve, hiszen az osztályunk alapból olyan, hogy mindenki azzal barátkozik akivel jól kijön, tehát nagyon sok részre szakad.

És tényleg az osztályban érzem legkevésbé ezt a problémát, ott tulajdonképpen nincs is ez. Csak azért szoktak kibeszélni az osztálytársaim, hogy hogy nézek ki, miért van rajtam ennyi smink stb.

Tény, hogy ők nem sminkelnek annyira mint én, de ugyanúgy öltözködnek, és igazából sokan a suliban.

A merészebb ruhák alatt pántos topokat értek, vagy igazából bármilyet, de semmi extra kihívót nem veszek fel szerintem, erre azért mindig figyelek. Igazából csak ahhoz képest merész ez, ahogy pl általanos 8.-ban öltözködtem.

A sminkem picit erősebb, de szerintem nem vagyok egy olyan feltűnő lány:)

okt. 15. 18:16
 8/11 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok. Én is sminkeltem magam, középiskolában a szemem meg a szám meg alapozó volt rajtam. Nem volt egy profi smink, de oda jó volt. Nem néztem ki se r*bancnak se csúnyának, engem is megszóltak érte egy ideig, hogy ez nekem miért kötelező, de aztán megszokták, de én magamnak így tetszettem. Nem foglalkoztam vele. Azt tanácsolom, hogy te se foglalkozz ezzel. Legyél úgy, ahogy magadnak tetszel. Az öltözködésed sem tűnik kihívónak. Barátkozz azzal akivel kijössz, rájuk összpontosíts. Egy idő után megunják, hogy ezt mondogassák.
okt. 15. 18:31
 9/11 anonim ***** válasza:
25%
Ha erős sminket használsz és lengén öltözködsz, min csodálkozol? 🙂 Feltűnőbb jelenség vagy, nem egy szürke kisegér. Nyilván lesz olyan, akinek böki a csőrét, hogy kapósabb vagy, mint ők. Viszont azzal még lehetnek problémák, hogy a külsőd és a belsőd teljesen ellentétek. Kicsit szocializáld magad.
okt. 15. 18:48
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

cuki lehetsz, de h mi az valoság és vagy az igazság azt látatlanban nehéz megmondani

amugy sokan csak alalpbol rossz indulatuak, amivel nem lehet mitt tenni

és meg kell tanulnod szépen lassan ezeket mind kiszürni és letojni mert csak felesleges kellemetlen perceket okoznak az életedben

okt. 15. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!