Van egy személy, akivel nemrég barátkoztunk össze. Ő bízik bennem, én is bízok benne. De mindennap ír és udvariatlannak érzem, ha nem válaszolok. De nekem rengeteg tanulnivalóm és házim van, s nem tudom egyszerre mindet csinálni. De őt se hagyhatom el mivel depresszióba esne végül öngyilkos lenne. Ezt ő maga mondta. Más barátot nem tud szerezni.
Az ilyennel fenyegetőzők 99%-nak csak a szája jár. Aki így próbálna meg engem zsarolni, azt leépíteném, engem senki ne zsaroljon.
okt. 1. 20:45
3/12 anonim válasza:
Úristen, szálljál ki az önjelölt öngyilkos életéből, mert megfojt, és még a végén te leszel maradék erőddel öngyilkos! Instabil érzelmi manipulátorokkal nem kezdünk! Az neked semmi mást nem hozhat, csak bonyodalmat! Nem vagy felelős érte, ne is játssz el gondolattal, hogy az vagy.
okt. 1. 20:47
4/12 A kérdező kommentje:
De őszintének tűnt. És az én lelkemen száradna, ha tényleg megtörténne. És én ezt nem akarom.
okt. 1. 20:53
5/12 anonim válasza:
Kislány, éljed már a saját életedet, ne kösd össze egy elmebeteggel! Ennyibe becsülöd magad? Össze akarsz vele házasodni, hogy 80 évre biztosítsd, hogy nem lesz öngyilkos? Mi vagy te, Teréz anya?
okt. 1. 20:57
6/12 anonim válasza:
Ő tehet róla, ha rádtolja. A saját életéért ő maga a felelős, nem te.
Ne hagyd magad ezzel zsarolni.
okt. 1. 21:14
7/12 anonim válasza:
Na ezzel azért figyáznék a helyedben, mert már most passzív zsarolás. Így nem csoda, hogy "más barátot nem tud szerezni". A jó barátságok nem azért működnek mert a másik elvására szerint csinálsz mindent, hanem azért mert kölcsönösen szeretitek a másikat olyannak amilyen.
okt. 1. 21:17
8/12 anonim válasza:
NEM A TE FELELŐSSÉGED.
Ha nem érzed jól magad egy kapcsolatban (itt baráti, de szinte mindenfélére igaz), vagy hátráltat valamilyen módon, lépj ki belőle, amilyen guorsan tudsz. Nem a te hibád, ha annyira instabil, hogy nem tudja elviselni. Ez érzelmi zsarolás, még akkor is, ha nem annak szánja.
A depresszió persze nem vicc, de ha nem csak drámaian túloz, ezen a ponton inkább pszichiáterre lenne szüksége, nem arra, hogy másokat zaklasson vele. Úgyse tudsz neki segíteni, valószínűleg csak antidepresszáns pszichoterápiával kombinálva tud.
okt. 2. 00:53
9/12 anonim válasza:
*gyorsan
okt. 2. 00:54
10/12 anonim válasza:
"De őt se hagyhatom el mivel depresszióba esne végül öngyilkos lenne. Ezt ő maga mondta."
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!