Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire teljesíthetetl...

Tényleg ennyire teljesíthetetlen kérés ez? Szülők! Ha a ti gyereketek erre kérne, megtennétek? /hosszú kifejtés, aki nem szeret olvasni, ne kattintson/

Figyelt kérdés

Olyannyira apróság - szerintem legalábbis -, hogy máskülönben szót sem érdemelne, nemhogy kérdést.

Apám közel tíz éve ételfutárként dolgozik. Sokfelé megy, és sok macskával találkozik, de csak az utóbbi időben kezdte, hogy lefotózza a kisebb, lába elé vetődő cicákat, a valamivel nagyobb, a kocsiba bemászó macskákat. Tök cuki meg minden, de én meg megkértem, hogy NE TEGYE. Százszor, ezerszer, de ő le se tojja, azt mondja "dehogynem", mintha annyira látni akarnám, és egyszerűen megossza velem ezeket a cuki pillanatokat.

Indoklás nélkül is szerintem elégnek kellene lennie, hogy megkértem, ne tegye, én mégis megtettem neki. Öt éve, hogy a macskánkat elvitte egy infarktus. Konkrétan bejött a szobámba, a székem mellé ért, aztán eldőlt. Mivel sürgetett a lehetőségek ideje, nyári szünet volt, ha kutyát akartam, akkor azt a két hetet kellett kihasználni a szobatisztaságra. Két héttel a halála után még nem tértem magamhoz, de már a menhelyen voltunk az első kutyánkért. Aztán három hónnappal később úgy hozta az élet, hogy valakitől hozzánk került egy másik, lelki sérült. Apám és én is segghülyék voltunk, különbség az, hogy neki szinte első szóra minden, nekem mind a mai napig harc. Apám domináns személyiség, én pedig nem, viszont én viszem őket napi 3-4x. Mindamellett, hogy imádom a kutyákat, ésszel felfogom, hogy hülyeség volt még egyet magunkhoz venni úgy, hogy az elsővel sem tudok bánni. És utálom a sétákat. Szeretem a társaságukat, szeretek összebújni velük, de a séták számomra gyomorgörcs, apámtól meg, aki 2 hetente viszi őket egyszer, és teljesen máshogy viselkednek, hallgatom, hogy milyen egyszerű, meg osztogatja a hülye tanácsait, miközben pont az a lényeg, hogy vele máshogy van. Ő egyszer szól, és lenyugszanak, én meg ezerszer szólok, és semmi nem történik, pedig pórázon viszem őket, apám meg az egyiket póráz nélkül. Eszembe jutnak a macskás napok, sokat dörgölődzött, kijött az ajtóhoz üdvözölni, együtt aludtunk, és nyugodtabb napok voltak, már ami a macskával illeti. Úgy érzem, hogy tőle több, vagyis jobban érezhetőbb szeretetet kaptam. Erősebb volt a kötődés, és éreztem, hogy jó vagyok neki, ki tudom elégíteni az igényeit, míg a kutyáknál a lelkem nyuvasztása sem elég.

Nos tehát, nagyon él bennem, hogy cicát szeretnék, de tudom, hogy nem lehetséges. Egyébként a macskánk utcai cica volt, apám csontsoványan hozta haza. Tényleg nem tudom hogyan kurtítani, hogy kavargó, kellemetlen érzéssel tölt el, mikor azokat a cicákat látom a képen. Apám meg csak legyint rá.

Mindamellett, hogy jólesett kiírni magamból, igazán érdekelne a szülők válasza, hogy mennyire tartanák tiszteletben a gyerekük kérését.

2023. jún. 19. 19:20
 1/8 anonim ***** válasza:
79%

Nem vagyok szülő.

A kérés nem nagy, megtehetné, ha akarná.

Ha macskát akarsz, a külön költözés után semmi akadálya nem lesz. Ha pedig nem bírod a foglalkozást a kutyákkal, ezt beszéld meg vele. Vagy keressetek neki új gazdákat, vagy fogadjatok fel sétáltatót.

2023. jún. 19. 19:27
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem kérdéses, hogy a kutyák maradnak, ahogy az sem, hogy én intézem őket, és örülhetek, ha 1-2 hetente egyszer viszi őket sétálni. Sétáltatót pedig akkor sem fogadnék, ha nyernék a lottón. A kérdés csak az, hogy a szülők tiszteletben tartanák-e vagy sem.
2023. jún. 19. 19:30
 3/8 anonim ***** válasza:
91%
Mint látod, nem tartja tiszteletben. Nem is érdekli. Az, hogy másik szülő tiszteletben tartja-e, teljesen mindegy. Mert a te apád nem teszi és úgy hiszem, nem is fogja.
2023. jún. 19. 19:33
 4/8 anonim ***** válasza:
32%
Mondaná meg nekem valaki miért olyan nehéz értelmezni a szöveget? Ti szülők vagytok? Kérdező, igen. Nem nagy kérés. Sajnálom, hogy apudat ennyire nem érdekli.
2023. jún. 19. 19:35
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
A leírtakat elmondtad már neki úgy, ahogy ide leírtad?
2023. jún. 19. 19:48
 6/8 A kérdező kommentje:
Elmondtam. Vagy semmit nem mondott és megnyitotta a telefonján a galériát, aztán a kezembe adta a telefont, hogy nézzem meg, vagy azt mondta, hogy hülyeség, vagy a kifejtés szereplő "dehogynem", amikor azt mondtam, hogy nem akarom látni.
2023. jún. 19. 19:51
 7/8 anonim ***** válasza:
Igyekszem a gyerekem kéréseit tiszteletben tartani mindig.
2023. jún. 19. 19:52
 8/8 A kérdező kommentje:
A másik reakció az volt, ezek szerint kiderült, hogy macskás vagyok. Majd miután nem lesznek kutyáink, tarthatok macskát. Aztán következik, hogy na, nézzem már meg.
2023. jún. 19. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!