Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek erdemes hazakoltoz...

Szerintetek erdemes hazakoltozni Magyarorszagra Ausztriabol?

Figyelt kérdés

Roviden-tomoren, 23 eves vagyok es mar a 3. eve elek kint Ausztriaban teljesen egyedul. A vendeglatasban dolgozom, a nyelvtudasom kb. olyan B2-es szinten van nemet nyelvbol. A gondom azzal van, hogy valoban sok minden jobb Ausztriaban mint Mo-n, egeszsegugy, infrastruktura es stb, es az ember termeszetesen itt jobban meg tud elni mint otthon, de ahogyan szoktak mondani: "Itt sincsen kolbaszbol a kerites.". Ha az ember nem keres legalabb 2800-3000 eurot nettoban (amennyit higyetek el, sokan nem keresnek meg itt sem), akkor azert itt sem annyira konnyu az elet. Videken is egy kozepes meretu kerteshaz, normalis allapotban 400-500 ezer eurotol kezdodik, a szolgaltatasoknak (fogorvos, autoszerelo stb) nyugodtan lehet szamolni 3-szoros arakkal mint otthon es stb... Amiert elgondolkoztam a hazakoltozesen, az ket okbol fakad. Az egyik szimplan a honvagy a csalad es a baratok miatt, persze otthon konnyebben tud szocializalodni az ember a sajat anyanyelven, a masik pedig az hogy nem szeretnek eletem vegeig vendeglatozni (kvazi az Osztrakoknak csicskazni), inkabb hazamennek es meg levelezon tanulnek tovabb az egyetemen es ha kevesebbet is keresek, legalabb motivalt lennek.

Ti mit gondoltok errol? En olyanokat is ismerek akik hazamentek kulfoldrol es nem bantak meg, aztan olyanok is vannak akik szerint ehezes es pusztulas van Mo-n. Szerintetek nagyon nagy hiba lenne hazakoltozni?

#Kulfold, hazakoltozes
szept. 21. 10:36
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

17-es: Igen, mellette egy faluban élek.

18-as: Nem rossz elképzelés, ki tudja lehet az lesz a vége. :) Igen, a nyugdij is valóban nagyon fontos, szoktam hallani hogy mondják az emberek Mo-n lehet nem is fognak rendes, teljes nyugdijat kapni pár 1-2 évtized múlva...

20-as: Nem vagy ettől még "libsi", biztosan van abban is igazság amiről te irsz...

szept. 21. 17:34
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
Ne is akard megtapasztalni.
szept. 21. 17:50
 23/29 anonim ***** válasza:
77%

Hekkeld meg a rendszert és ingázz Sopron környékéről, mint sokan mások.

Levelező mellett dolgozz kint továbbra is és képezz kezdőtőkét stb.

Csak te tudhatod mit akarsz kezdeni magaddal és milyen képzést csinálnál

szept. 21. 21:15
 24/29 anonim ***** válasza:
77%

NENENENENENE!!

Eszedbe ne jusson!

Egyszerű laktóz vizsgálatra kértem időpontot július elején... novemberben megyek majd.

És ez csak az egészségügy. Kb úgy képzeld el, hogy így megy minden, közben meg a lakhatásod elviszi a fizud felét, kaja után jó ha marad 100 ezer megtakarításra, családra, szórakozásra, váratlan kiadásra, stb... és akkor már medján feletti vagy.

Gyere szépen haza szavazni, nézzük meg hogy oár év alatt mire megy egy esetleges új banda az ország vezrtésével, és akkor talán.

Hidd el, ezerszer jobb az isztrákoknak csicskázni, mint a kínai gyárban, vagy lölő egyik kifőzdéje/hotele/étterme, akármijében megkeresni az éhbért. Nincs az a szocializáció itthon, amiért megérné ezt az elbszott kiszipolyozó leuraló kisajátító rendszert táplálni.

szept. 22. 00:47
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
(Jaja, bocsánat a szar helyesírásért, asszem fáradok)
szept. 22. 00:49
 26/29 A kérdező kommentje:
Az utolsónak: Igen elhiszem, sajnos én is elég sok pocsék dolgot hallottam otthonról, de azért nem gondoltam hogy ennyire rossz a helyzet...
szept. 22. 18:11
 27/29 anonim ***** válasza:
Nem véletlenül vándorolnak ki ennyien. Én is ki fogok, ha a kezemben lesz a diplomám.
szept. 22. 18:40
 28/29 anonim ***** válasza:

Ha honvágyad van,gyere haza

Csak most majd spórolnod kell,vigyázz,itt nem költekezhetsz annyira,mint most Ausztriában képzelem, de a leírásodból lejön,hogy nem keresel ott se túl sokat, de talán többet,mint itt(?)

Van csomó meló,amit úgy hirdetnek meg (Mo-n), hogy ilyen nyelvtudással,olyan nyelvtudással, az pont jó lehetne neked (csak majd max nézd át a szakmai nyelvet, hogy ily biznisszkifejezések pl tárgyalások,megrendelések,reklamációk,hivatalos levelek.)

Gyere haza,a honvágy már elég nyomós érv. | Csak ne éld fel azt a pénzt,amit ott megszereztél; eleve jó(bb) lenne, hogyha úgy jönnél,hogy hozol tartalékot, és ha már itt is munkába állsz, itt is folyamatosan tartalékolj.

okt. 6. 22:35
 29/29 anonim ***** válasza:
*ha pl nem becsül meg a főnök, legyen 3-4-5-6-7-8 stb hónapra elegendő pénzed,hogy felmondhass.
okt. 6. 22:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!