Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek erdemes hazakoltoz...

Szerintetek erdemes hazakoltozni Magyarorszagra Ausztriabol?

Figyelt kérdés

Roviden-tomoren, 23 eves vagyok es mar a 3. eve elek kint Ausztriaban teljesen egyedul. A vendeglatasban dolgozom, a nyelvtudasom kb. olyan B2-es szinten van nemet nyelvbol. A gondom azzal van, hogy valoban sok minden jobb Ausztriaban mint Mo-n, egeszsegugy, infrastruktura es stb, es az ember termeszetesen itt jobban meg tud elni mint otthon, de ahogyan szoktak mondani: "Itt sincsen kolbaszbol a kerites.". Ha az ember nem keres legalabb 2800-3000 eurot nettoban (amennyit higyetek el, sokan nem keresnek meg itt sem), akkor azert itt sem annyira konnyu az elet. Videken is egy kozepes meretu kerteshaz, normalis allapotban 400-500 ezer eurotol kezdodik, a szolgaltatasoknak (fogorvos, autoszerelo stb) nyugodtan lehet szamolni 3-szoros arakkal mint otthon es stb... Amiert elgondolkoztam a hazakoltozesen, az ket okbol fakad. Az egyik szimplan a honvagy a csalad es a baratok miatt, persze otthon konnyebben tud szocializalodni az ember a sajat anyanyelven, a masik pedig az hogy nem szeretnek eletem vegeig vendeglatozni (kvazi az Osztrakoknak csicskazni), inkabb hazamennek es meg levelezon tanulnek tovabb az egyetemen es ha kevesebbet is keresek, legalabb motivalt lennek.

Ti mit gondoltok errol? En olyanokat is ismerek akik hazamentek kulfoldrol es nem bantak meg, aztan olyanok is vannak akik szerint ehezes es pusztulas van Mo-n. Szerintetek nagyon nagy hiba lenne hazakoltozni?

#Kulfold, hazakoltozes
szept. 21. 10:36
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
84%

Mint szintén Ausztriában élő magyar, én soha nem mennék vissza. Az árak ugyanott vannak egyébként, bár ez lehet függ helytől is. De egy bolti bevásárlás Pécsen még konkrétan drágább is lehet, mint itt Vorarlbergben, ami elméletileg a legdrágább tartomány. Én rendszerint elhányom magam, amikor Magyarországra megyünk. Egy katasztrófa, ami ott van és a helyzet csak folyamatosan romlik. Házat ott se fogsz tudni venni, én se fogok soha házat venni, elvagyok egy kis lakásban, amik rendszeresen havonta 400-500 eurók. Ha pedig ilyenben élsz, akkor nem kell 2800-3000 eurót keresni egyáltalán, 1800-ból is meg lehet élni úgy, hogy mindenre futja.

"nem szeretnek eletem vegeig vendeglatozni (kvazi az Osztrakoknak csicskazni"

Úgy, ahogy Magyarországon tanulnál valami újat, tanulhatsz itt is újat és dolgozhatsz abban. Lehetőség mindig van, csak akarás és kitartás kérdése.

Én nagyon nem javaslom, hogy visszamenj, mert nagyon könnyen megbánhatod. Lehet, hogy esetemben azért ennyire szomorú a helyzet, mert Pécs felől jövök. Ha te Pestre mész, akkor valószínűleg nem ennyire gyászos ott a világ. De rengeteg barátunk jött már ki ide rajtunk keresztül a segítségünkkel és még jönni is fog, mindenki menekül, olyanok is, akik egészségügyben dolgoznak és alapvetően bőven átlag fölött keresnek. Egyszerűen nem minden a pénz. Én Magyarországra akkor se mennék vissza, ha 3x annyi lenne a bérem. Az emberek, a környezet, minden hányingerkeltő abban az országban, a tömegközlekedés, egészségügy pedig főleg egy katasztrófa.

Mondom még egyszer: baranyai tapasztalatom van és onnan ismerek embereket is. Tudom, hogy Magyarországnak vannak gazdagabb részei, mint például Pest, ahol egy fokkal jobb minden. De az is hanyatlik az egész országgal együtt, úgyhogy biztos, hogy nem mennék vissza. Még utazóba se szívesen megyek az országba.

szept. 21. 13:42
 12/29 A kérdező kommentje:
9-es kommentelo, latszolag szovegertesi problemaid vannak. B2-es szinten beszelem a nyelvet, itt kint tettem le az ÖSD-nel a nyelvvizsgat. Igen, nagyon is fontos megemliteni a bevandorlokat. Nem a Magyar, a Szlovak es egyeb europai fog problemat okozni, hanem a Szir, Csecsen, Afgan es a tobbi harmadikvilagbeli szutykok. Gondolom meg nem jartal Osztrak varosookban. Nezd meg egyszer Grazban Gries-t es Lend-et pl.
szept. 21. 14:08
 13/29 A kérdező kommentje:
Amugy mennyire erdekes, valoban elszoktam mar a magyar mentalitastol. Feltettem egy teljesen normalis kerdest, es par ora alatt tobben is belemalltak es elkezdtek szemelyeskedni a semmire. :D
szept. 21. 14:09
 14/29 A kérdező kommentje:
11-es, koszonom az ertelmes es hasznos valaszt!
szept. 21. 14:10
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

Te megérted a Vorarlbergi dialektust?

Katasztrófa, ahogy beszélnek. Köze sincs a némethez. A svajci németre hajaz. (Schwitzerdütsch) :D

szept. 21. 14:13
 16/29 A kérdező kommentje:
15-os: Hol nem beszelnek Ausztriaban dialektusban? :D Karintiaban egymast sem ertik meg neha.
szept. 21. 14:16
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom, Steiermark is borzadály. Ugatva beszélnek. De Vorarlberg talán a legszörnyűbb. Legalabbis nekem.

Villachban vagy, kérdező?

szept. 21. 14:25
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Amugy miert nem veszel egy olcso ingatlant vas megyeben, az osztrak hatar közeleben (van), es ingazhatnal naponta? Vendeglatoskent siman el tudnal helyezkedni Burgenlandban is, a hatar közeleben. Es a csalad/baratok sem lennenek olyan messze, persze ez attol függ, hol laksz Magyarorszagon.
szept. 21. 14:32
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

#18 vagyok

Azert en a helyedben, ilyen fiatalon gyurnek az osztrak nyugdijra. Hiaba keresed meg adott esetben ugyanazt a penzt itthon, de azert kint ugye 14x kapsz fizut egy evben, ez sem mindegy, gyülik a penz az Abfertigungskonto-n is, es amint fentebb emlitettem, a nyugdij miatt qrvara nem mindegy. Tudom hogy 23 evesen meg nemigazan gondol erre az ember, de meg vagyok rola gyözödve, hogy ebböl a szempontbol bizony meg fogod banni. Ezert is dobtam fel az ingazos opciot,egy kicsit "a kecske is jol lakik, a kaposzta is megmarad" lehetösegkent. Azert jol gondold at!

szept. 21. 14:40
 20/29 anonim ***** válasza:
78%
Ebben az országban is meg lehet élni. Lopással, csalással és egyebekkel. Ellenben az nem az egyén érdekeit szolgálja. És nevezhettek buta libsinek, de k*rvára nem vagyok az sem.
szept. 21. 14:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!