Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi lett volna a helyes lépés?

Mi lett volna a helyes lépés?

Figyelt kérdés
A történet a következő: trolibuszon zsúfoltság van, és nem tudja becsukni az ajtót. A sárga, ajtó előtti területről visszahúzodnak az utasok, de így sem sikerül többszöri próbálkozásra. Végül egyszercsak egy idősebb bácsi (!) a kezével megfogja egy női utas csuklóját és erősen letolja kezét a jelzőgombról, gondolva, hogy nyomja a nyitó gombot. (A nő egy szót sem szól ijedtében.) Az ajtó továbbra sem záródik, végül a vezető odajött és kézzel segített a zárásban. Erre a bácsi a nő felé fordulva megjegyzi (valami ilyesmit): "Azt hittem, a nyomógombon van." (Ott is volt, de nem azért nem nyílt az ajtó.) A nő hebeg valamit. A bácsi NEM kér bocsánatot az erőszakosságért. Szólnom kellett volna (ott álló férfiként) rá ezért?

szept. 17. 11:20
 1/9 anonim ***** válasza:
73%
Nem , akkor igen ha lökdöste gyalázta volna de akkor sem vitázunk sem öreggel sem idiótákkal mert ez nem a 80as évek . Rögtön képen rúgnak aztán várhatod a hálát az elsietett megmentettől meg a zsarukat tanúkkal mert mindenki beleavatkozik saját érdekeltséggel . Kerülni a helyzetet ha balhé kerekedik akkor merészen hirtelen felgáncsolni lefújni a tetűt aztán séta lelépés hang nélkül .
szept. 17. 11:36
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

"Azt hittem, a nyomógombon van."

Ez volt részéről a bocsánatkérés, nincs tovább miről beszélni

szept. 17. 11:47
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Idősek közül sokan nem tudnak már viselkedni. Nálam egy papa hisztizett velem a liftben, mert biztos rossz gombot nyomta.

Nem kell felvenni velük a kesztyűt. Sokan demensek is, az gyakran párosul agresszívebb viselkedéssel.

szept. 17. 11:58
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Én múltkor megkérdeztem egy idős nénit, hogy segítsek-e a csomagjával, amikor épp szállt le a villamosról. Rámvisított, hogy ne nyúljak hozzá. Megjegyzem, kb egy méterre álltam tőle, hozzá sem értem.

Az öregek egy része totál kattos, hagyni kell őket, főleg ha nem csinálnak ki tudja mekkora galibát.

szept. 17. 12:50
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Semmit nem kellett volna tenned.
szept. 17. 13:28
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Vedd tudomásul, ha belegebdsz, akkor sem tudsz megfelelni a világnak.

Ne is kísérletezz!

szept. 17. 14:58
 7/9 anonim ***** válasza:

Az ilyen helyzeteknél nem kell közbeavatkozni.

Szerintem is az "Azt hittem, a nyomógombon van." mondat volt a bácsi részéről az elnézéskérés, hiába nem kimondottan az.

szept. 17. 22:48
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenért még nem kell szólni.Mondjuk más szituációkban is legyél megfontolt,mert nem ritka,hogy maguk a nők kezdik a balhét,az "utca hős férfija" viszont az előzményeket már nem látja,csak "igazságot" akar tenni.
szept. 18. 08:27
 9/9 A kérdező kommentje:
pedig én - naivan - azt gondoltam, hogy az idősek udvariasabbak másokkal, ők még olyan nevelést kaptak stb...
szept. 18. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!