Mi a helyes lépés?
Az egyik osztálytársam egyben a legjobb barátom is, eddig nagyon jól kijöttünk , nagyon sok mindenben egyet értettünk. Mostanában elkezdtem pozitívabban gondolkodni és jobban érdekelnek olyan dolgok amit eddig elutasítottam. Azt érzem , hogy ami eddig közös volt bennünk és szerettem benne , azaz a pesszimizmus elkezdett zavarni, és ahogy viselkedik és gondolkodik.
Fontos számomra , mert mindenben támogat, de néha ez már az agyamra megy és nagyon vissza kell fognom magam , hogy ne mondjam azt, hogy fejezze be . Azt érzem , hogy jobb lenne nekem nélküle.
Ilyenkor mi a helyes lépés, mert nem szeretném megbántani?
Szerintem ne kezeld túl radikálisan a dolgot. Ne ilyen full vele vagy egyáltalánban gondolkozz. Főleg mert egy olyan valaki, akivel erős szálak fűznek össze.
Szóval szerintem csak finomhangold a dolgokat. Változtass a távolságokon, a gyakoriságokon. Kísérletezd ki mik ebben az új élethelyzetben a jó érintkezési formák, mennyi belőlük.
Szerintem ez az irány, ahogy hosszabb távon jó barátságokat ápolni, nem az, hogy akivel nem 100% az átfedés azokkal megszakítani és elvágni a dolgokat.
Mert ahogy megy előre az élet egyre inkább az lesz, hogy változnak dolgok, emberek, élethelyzetek, szóval az lesz a normál, hogy nem lehet azt a fajta viszont tartani, mint még iskolában. Akkor is lehet kedvelni, szeretni, támogatni embereket, nyitottnak lenni feléjük, ha mi tök másmerre megyünk. Csak ezek más viszonyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!