Élvezitek ti is ezt a hideg időt?
"Gyűlölöm. Hideg, eső, még eső, szürkeség, sötét, semmit nem kehet csinálni. Ki se megyek a házból ilyenkor"
Miért? A 40 fokban kimentél?
Sokan be voltak szorulva a lakásukba annyira nem mertek kimenni ebbe a melegbe!
Az tény hogy ilyen nyarunk még nem nagyon volt az X-évtized alatt!
"Miért? A 40 fokban kimentél?"
Dél körül nem nagyon, de pl kocogni jártam minden reggel. Sokkal jobb volt nyári reggelen,mint most ebben a hidegben. Meg én ilyen időben tiszta depi leszek. Én nagyon éltem ezt a nyarat, szerintem Ausztriába kellett volna születnem vagy valami mediterrán helyre. Miattam a tél úgy ahogy van megszűnhetne. Egy ami nem hiányzik a nyári estékből, az a szúnyog, de ilyen időben úgyse ücsörgök a teraszon este, úgyhogy tökmindegy.
"nem csíp a szúnyog"
Nálunk itt van a falon a kis köcsög, bekéreckedett, meg se mozdul, hajnalban ittam egy sört, jól van mondom megkíméllek, majd egy arra járó pók elvégzi a munkát!
"de pl kocogni jártam minden reggel"
Az este is jó.
"Egy ami nem hiányzik a nyári estékből, az a szúnyog"
Mentolos, citrusos, vagy ezek keverékét kell feloldani illóolaj formájában vízben vagy krémben, ezt felvinni ruhára vagy bőrre.
Ezek közül is az eukaliptuszt és a citromot "nagyon szeretik", de ha merészebb vagy a fokhagymával is próbálkozhatsz. Beáztatod vagy felfőzöd, leszűröd és azt permetezed.
A sötétre, 20-25 fokos melegre nagyon mennek, a fénybe, kánikulába elbújnak, a hideget, esőt, szelet nem szeretik, csak a víztükröt.
A meleg színeket (piros, narancs) is sötétként érzékelik, a hideg színek és a fehér taszítják őket.
Igen, a 40 fokban kimentem. Van a kertünkben fémvázas medence, nagyon éltem a strandhangulatot. Esténként ki lehetett ülni a kertbe, teraszra, vagy bármilyen vendéglátóhely kerthelyiségébe, teraszára. Sétáltunk a Dunánál, kempingeztünk a Balaton partján minimális költséggel, nyaraltunk Horvátországban, tökéletes volt a 35+ fok. Kirándultunk erdőben is, ott a fák alatt nem is volt olyan meleg.
Ezek közül most SEMMIT nem tehetek meg, mert befagy a seggem 2 perc után kint. De ahogy kinézek az ablakon, a kedvem elmegy az élettől is, nemhogy attól, hogy kimenjek. Szóval mindent összevetve ezerszer többet voltam kint nyáron a melegben, mint ebben az időben. Nekem most kezdődik a 4 fal között ülős időszak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!