Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hol húzod meg a környezetvédel...

Hol húzod meg a környezetvédelem határát saját magad számára?

Figyelt kérdés
Mi az, amit még megteszel a környezet védelme érdekében, és mi az, amit azért már nem? Bármilyen területen.

szept. 13. 16:55
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
82%
#10 nem is arról volt szó hogy meg lehet-e csinálni avagy sem. Hanem hogy csinálja a f.om most, ha nem muszáj.
szept. 13. 21:03
 12/33 A kérdező kommentje:

"Minden másban pöpec környezetvédő vagyok."

Nem repülsz és nem használsz autót, hanem gyalog mész vagy biciklivel, csak használtruha-boltban vásárolsz ruhát, a papírnak mindkét oldalára írsz, csak aztán megy a szelektívbe, komposztálsz és saját magad termeled meg a zöldségeket-gyümölcsöket is?

szept. 13. 21:59
 13/33 anonim ***** válasza:
73%

Mindig falusi életmódot folytattunk,mindenünk van,a felesleg megy a piacra.Ez 100 km-en belül,és sokszor tömegközlekedéssel.

Nem tudok vezetni,tömegközlekedem,csak akkor vitetem magam kocsival,ha tényleg muszáj.

Használok menstruációs bugyit,néha betétet.Ezeket itthon,amúgy tampon.Van mosható vattakorongom is.

Nem veszek minden limlomot össze.Próbálok természetes anyagokat használni takaritáshoz,tisztálkodáshoz.

A fürdővízet nem mindig engedem le a kádból,a wct szoktam leönteni vele.Ha nem mosok hajat,akkor a virágra ki is locsolhatom,mivel vegyszer mentes.Hirtrlen ennyi jutott eszembe.

szept. 14. 06:54
 14/33 A kérdező kommentje:

A határok hol vannak, az a kérdés, nem az, hogy ki hogyan védi a környezetet.

Pl. a lidlben a zöldséghez-gyümölcshöz-pékáruhoz biztosított műanyag zacskót többször is felhasználom, de azt azért már nem, hogy pénzért vegyek ilyen zacskókat, mint az aldiban kéne, úgyhogy akkor már inkább az aldiban nem veszek zöldséget-gyümölcsöt, a pékárunál biztosított zacskót meg, ami félig papír, félig műanyag oda dobom, ahova épp sikerül, hol a papír közé, hol a kommunális hulladékba. (Ezt nem is értem, hogy mitől környezetbarát az a zacskó, ami félig papír, félig meg műanyag...)

Vagy: Azt megteszem, hogy az üdítős, nem visszaváltható műanyag palackokat a műanyaggyűjtőbe teszem, de a tejes, joghurtos flakont, amit elvileg még le is kéne vetkőztetni (fogalmam sincs, miért, hiszen a ruhája is műanyag...), meg ki is kéne öblíteni előtte, inkább behajítom a kommunális szemét közé.

Vagy: Nem járok külföldre nyaralni, mert az környezetterhelő, nyaralni, pihenni meg akárhol is lehet, belföldön is, sőt, azon belül is a lakóhelyemhez közel, de a vízzel nem spórolok zuhanyzáskor, mert annyi azért nekem is jár, hogy nyugiban letusolhassak minden nap, akár 10-12 percen keresztül is.

Ilyesmi válaszokat várok.

szept. 14. 08:25
 15/33 anonim ***** válasza:
100%

A szelektív hulladékgyűjtés alap.

Van komposztálóm a kertben, amit tudok azt magamnak termelem meg. Igyekszem élelmiszerből magyart venni.

Műanyag zacskót sosem veszek, vettem ilyen többször felhasználhatós bizbaszt.

Feleslegesen nem halmozok fel tárgyakat, igyekszem tudatosan vásárolni.

Járok az erdőkbe szemetet szedni, segítek fákat telepíteni, patakokat/mocsarakat megtisztítani stb.

A kutya után összeszedem a sz.rt és lebomló zsákot használok, más kutyája után nyilván nem szedem össze, akkor kb egész nap görnyedve járkálnék az utcán.

A határ nálam a kocsi. Nem vagyok hajlandó a BKK "szolgáltatásait" igénybe venni. Mivel a közelemben nincs bolt, így autót használok (a munkába is).

Illetve nem nyaralok belföldön. Max hosszú hétvégékre vagyok hajlandó elmenni Magyarországon belül. Olyan árak vannak ma már a szállásokon, hogy ennyiért inkább a tengerpart vagy az Alpok.

szept. 14. 09:08
 16/33 anonim ***** válasza:

A határ mindig változik.Általában van nálam szatyor,ha nincs veszek,de csak ha muszáj.Van többször használatos zacskóm,de nem használom.Amugy meg,amit te határnak leírtál,az ugyanúgy környezet védés.Mindenkinek az a határ,amit leirt mit csinál.De élethelyzettől függően váltoharnak a dolgok.

Én azért nem járok nyaralni,mert nem érddkel.Lemegyünk a tóhoz a ferjemmel,csupadzkodhatok,ő horgászik,embereket nem látok,ez elég nagy kikapcsolódás.

szept. 14. 10:07
 17/33 A kérdező kommentje:

"Amugy meg,amit te határnak leírtál,az ugyanúgy környezet védés."

A határon inneni dolgok igen, de a határon túliak már nem.

"Mindenkinek az a határ,amit leirt mit csinál."

De abból, hogy leírja, hogy csinál X meg Y dolgot, még nem következik, hogy mit nevez ő Z-nek, ami viszont már túl sok lenne neki.

szept. 14. 12:44
 18/33 anonim ***** válasza:

"a pékárunál biztosított zacskót meg, ami félig papír, félig műanyag oda dobom, ahova épp sikerül, hol a papír közé, hol a kommunális hulladékba"

Fan fact: az átlátszó rész nem műanyag, hanem celofán. A legjobb helye a komposztálós vagy a kommunális kukában van. Nem újrahasznosítható, ellenben komposztálható, ahogy a papír része is.

szept. 14. 12:54
 19/33 A kérdező kommentje:
Mamám, fan fact... Inkább írtad volna magyarul...
szept. 14. 13:07
 20/33 EagleHUN ***** válasza:

Mit szólnátok a közösségi komposztálókhoz?

A helyet és a komposztálót a felszerelést na meg a kevés felhasznált vizet az önkormányzat biztosítaná.

Ha mindenki csak azt dob bele amit komposztba bele lehet, és például az önkormányzat a lenyírt füvet és a faleveleket is ezekbe dobná elszállítás helyett, és folyamatos a vízpermetezése a komposztálónak. Akkor viszonylag gyorsan és szagmentesen ( nem büdös ) lebomlik "virágfölddé".

A lakók a virágföldet felhasználnák.

Ha lenne ilyen gyűjtenétek külön azt ami komposztálható?

szept. 15. 13:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!