Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hol húzod meg a környezetvédel...

Hol húzod meg a környezetvédelem határát saját magad számára?

Figyelt kérdés
Mi az, amit még megteszel a környezet védelme érdekében, és mi az, amit azért már nem? Bármilyen területen.

szept. 13. 16:55
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
90%
Keveset fogyasztok - kevesebb szemét
szept. 13. 17:18
 2/33 EagleHUN ***** válasza:
34%

Az 50 forintos üvegek kivételével nem gyűjtök már szelektíven.

- A szelektív kukák tartalmát is úgy öntötték össze egybe elszállításkor mint a sicc. Láttuk és tudtunk róla hogy a zseméttelepre borogatják ugyanúgy mint a közösségi kukákét.

- Túl messze is vannak tőlem a szelektív gyűjtők. Részben ezért sem vállaltam hogy külön elviszem.

- Lakásban élünk nincs hely külön fém, papír, komposztálható stb kukákra.

- A normál/közösségi kukák tartalmának egy részét viszont elviszik szelektáló üzemekbe és leválogatják fémek és papír satöbbi visszagyüjtés után kutakodva. És vélhetően előbb utóbb minden szeméttel így fognak tenni.

szept. 13. 17:22
 3/33 A kérdező kommentje:

Ennél sokkal konkrétabb válaszokat várok. :)

Pl. a kutyám után összeszedem a kutyagumit, de más kutyája után már nem - vagy: minden kutyagumit összeszedek, de azt azért már nem teszem meg, hogy ...

Vagy: külön gyűjtöm a papírt meg a műanyagot, de a papírt és műanyagot is tartalmazó csomagolással nem vacakolok, meg a tejesdobozt se öblítem ki, csak úgy beledobom a műanyaggyűjtőbe.

Stb.

szept. 13. 17:23
 4/33 EagleHUN ***** válasza:
37%

Amit viszont nagy gondnak tartok és többet lehetne tenni érte indenki részéről.

A használt sütőolajok és zsírok visszagyűjtése.

Mi nem öntjük a wc -be és csatornába mert azt is károsítja azt és rengeteg vizet beszennyezhet.

Leadjuk gyűjtőhelyen.

Viszont ahhoz hogy mindenki így tegyen fontos lenne a fizetős visszaváltó rendszer a használt zsírok és sütőolajok részére. Mármint hogy fizetnének érte átvételkor. Pl 200ft/litert vagy ilyesmit. Hasonlóan a pet palack visszaváltáshoz csak például a benzinkutakon.

szept. 13. 17:26
 5/33 EagleHUN ***** válasza:
100%

"Pl. a kutyám után összeszedem a kutyagumit, de más kutyája után már nem - "

Erről egy vicces régi strory jutott eszembe.

( A kutyám után mindíg összeszedtem. )

Szóval pisilt a kutyám és jött egy akadékoskodó öregmanusz hogy ugye a "azt" is összeszedem? Mutat fél méterrel arébb lévő kgumira... Előkaptam a zacskót felvettem, mondom ezt nem az enyém nyomta, érezni is hogy hideg ( közben kívülről tapizgattam a zacskót) tessék csak megnézni... és vittem felé... :D

"Jól van jól van elhiszem" és elment. XD

szept. 13. 17:31
 6/33 anonim ***** válasza:
100%

Szelektíven gyűjtöttem a szemetet már akkor is, mikor erre nem volt anyagi ösztönzés. De, ami legalább ilyen fontos: nem veszek meg minden szart csak mert van rá pénzem. Nem halmozok fölösleges kütyüket, fölös porfogókat, fölösleges mennyiségű ruhát, amit divat vagy az eleve rossz minősége miatt gyakran cserélgetnék, stb.

De nem, nem fogok azért nem elmenni nyaralni külföldre repülővel, mert az "nem környezetbarát". Vagy, bár még olcsóbb is lenne tömegközlekednem a munkahelyemre, de legalább napi plusz 1 órát venne el az életemből, így nem fogok, ha nem muszáj.

szept. 13. 18:40
 7/33 anonim ***** válasza:
66%
Szelektiv hulladek utcan se szemetelek, vízbe sem. Nem üzemeltetek gyárakat, nem boritom fel az olajszállito hajókat a tengeren, nem melegítem olvasztom az északi sarkot se stb
szept. 13. 20:12
 8/33 anonim ***** válasza:
68%
Halászom, vadászom, gyüjtögetek.
szept. 13. 20:46
 9/33 anonim ***** válasza:
92%

Amire sose vennének rá:

- mosható pelenka

- mosható intimbetét

- mosható arclemosó korong a vattakorong helyett

Minden másban pöpec környezetvédő vagyok. De ezeket nem lennék hajlandó mosni. Elég öreg is vagyok ahhoz hogy emlékezzek a mosható pelenkára, hát nem mennék vissza direkt az időben, plusz a rengeteg víz, mosószer és energiafogyasztással sem lehet környezetvédelemnek nevezni ezt. A betét nekem már mindig eldobható volt, 1992 óta menstruálok, akkor jöttek be a vékonyak és a szárnyasok, előtte vatta volt anyáinknak meg szárnynélküli vastag Libresse, de mosni elég abszurd gondolat számomra. Áztatni a véres betéteket is a kakis pelenka mellett, hát nem.

szept. 13. 20:50
 10/33 anonim ***** válasza:
69%

9#

Hát pedig 100 ezer évig megvoltunk ezek nélkül és mégis itt vagy. Jé

szept. 13. 21:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!