Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Élettársam elmesélte, hogy...

Élettársam elmesélte, hogy valamelyik nap a közeli boltnál tanyázó hajléktalannal beszélgetett. Velem van a gond, hogy ezen kiakadtam?

Figyelt kérdés

A fő problémám, hogy arra már nem válaszolt, mondván nem emlékszik már rá, hogy alakult egyáltalán ki a beszélgetés. Gondolom látta, hogy hirtelen kiakadtam, és bezárt a témával kapcsolatban.

Félek nehogy rászálljon a hajléktalan és lehúzza egyre többször pénzzel meg vásároltasson magának dolgokat. Élettársamat sajnos könnyen be lehet így fűzni.

1-2 hete azzal jött haza, hogy vásárolt neki kaját. Azzal nincs is gond, támogattam, jó gondolatnak tartottam. Most meg ezt mesélte, hogy beszélgetett vele. Ez viszont már kicsit megijesztett.

De főleg amiatt, mert nem mondja el hogy alakult ki a beszélgetés. Nagyon nem mindegy, hogy a hajléktalan leszólította és ő belement a beszélgetésbe, vagy ő köszönt rá és úgy ment bele vele beszélgetésbe. Ezeknek nagyon nem örülnék. Vagy megint vett neki valamit, és úgy alakult a beszélgetés. Ez lenne a legjobb, ezzel nem is lenne gond.

szept. 7. 10:58
 1/6 anonim ***** válasza:
89%
Teljesen mindegy, hogy alakult ki a beszélgetés. A hajléktalan is ugyanúgy ember. Közel sem mindegyik olyan, hogy automatikusan állandó jelleggel le akar húzni. Egy felnőtt embertől pedig elvárható, hogy legyen annyi esze vagy önkontrollja, hogy nem hagyja magát átejteni a mindennap kéregető embereknek. A baj inkább veled van, hogy ezt ennyire felfújod. Az emberek sokszor magányosak és akit látsz szinte heti/napi gyakorisággal azzal nyugodtan lehet pár szót váltani, még akkor is, hogyha neked ez furcsa.
szept. 7. 11:08
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen, veled van a gond. Értem és tudom én, hogy a legtöbb hajléktalan gázos alak, de azért ez a szintű dehumanizálás már durva.
szept. 7. 11:09
 3/6 anonim ***** válasza:
71%

Nem értem mi a probléma. Vett neki kaját, szép gesztus, bár sokan azért ezt sem tennék meg, mert az a véleményem hogy munkát mindenhol lehet találni, és a kéregetés elég gerinctelen dolog.Viszont van amikor az ember úgy gondolja tesz az illetőnek egy szép gesztust.

Ha emiatt elkezdesz a pároddal veszekedni én az ő helyében elgondolkodnék a szakításon. Volt már olyan párom hogy semmi dolgok miatt kezdett el velem kötözködni, meg rugdosodni meg mittudom én milyen aljasságokra, mert olyanja volt a csajnak. Nem biztos hogy ebben az esetben a hajléktalannal van probléma.

szept. 7. 11:12
 4/6 A kérdező kommentje:

3-as

A kaja vásárlására írtam, hogy én is jó gondolatnak tartottam.

A vásárlás és a beszélgetés két külön alkalom.

szept. 7. 11:19
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Mi is mindig köszönünk egymásnak az utcánk végén tanyázó hajléktalannal. Adok néha kaját neki, télen kapott néhány régebbi meleg runadarabot amit mi nem használunk. Cserébe néha megáll megkérdezni hogy vagyunk, hogy vannak a kutyáink stb.. beszélgetünk. Nem hiszem hogy ebben bármi rossz lenne
szept. 7. 11:22
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is egy kicsit túlzás ez a reakció. Tudom, vannak problémás alakok, hajléktalanok közt is, de egy mezei beszélgetésből nem kell rögtön ilyesfajta konklúziókat levonni.
szept. 7. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!