Sport (kondi, úszás, squash stb) - havi 16 ezer all you can move-val.
Ezenkívül néha eljárok lovagolni, wakeboardozni, és télen snowboardozni, ezek nem fix havi költségek, de nem olcsó egyik sem.
Más kimondott hobbim nincs, de szeretek utazgatni is, arra nyilván százezreket kell szánni :D 28N
Nyelvtanulás (van pár nyelvkönyvem, de inkább netes anyagokkal dolgozom), sorozatnézés (előfizetés nélküli honlapokról nézem őket), kirándulás, olvasás. Utóbbit könyvtárral, netről letöltött PDF-ekkel megoldom, vagy netes appokkal. Kirándulásra megy minimális pénz.
Régen lovagoltam, de csak hobbi szinten, az viszont nagyon költséges volt. Hetente 8-10.000 ft elment rá, benzinköltség nélkül.
Túrázás és az ezzel összeköthető utazás. Hogy mennyit szánok rá nehéz meghatározni, mert utazási költség, adott esetben szállás, nevezési díjak ha olyan (vándortúra, teljesítménytúra).
Kell hozzá felszerelés, mert lehet olcsóban is csinálni, de ha rendszeresen jár az ember akkor azért előbb utóbb eljut arra a szintre, hogy fél év alatt elkopik egy túracipő, vagy csak kell egy jó fejlámpa, hátizsák.
Akvarisztika
Halkaja 4-5 havonta 20e, néha veszek növényeket, újítgatok, kb 10e
Diamond painting (“gyémántfestés) - nagyon szeretem, de borzasztó kevés időt tudok rászánni, egy-egy kép 5-15 eFt (a klasszikus olajfestmlnyeket szeretem, pl Klimt Adel Bochbauer vagy Van Gogh Íriszek). Van pár felhalmozódott, egyelőre nem költök rá, de max havi 10-15 lenne.
Szeretek ékszereket készíteni, ehhez drótok,gyöngyök, féldrágakövek, mindenféle kapcsok, talán ugyancsak egy 10-es lenne havonta- de ebből is sok felhalmozódott és mostanában nem jutott rá kellő idő.
Olvasni is szeretek, de a Fővárosi Szabó Ervin központi könyvtárba járok, a böngészde részen is frissen megjelent kötetek is bőven vannak. Mivel ketten élünk a kiskamasz fiammal, akinek tk ingyenes még a kölcsönzés, nekem évente talán 500 Ft a regisztrációs jegy, az övével kölcsönzünk mindketten, nekem ez tk ingyenes.
Színház, múzeum, komolyzenei koncertek kb 20 eFt/hó, 1-2 alkalom havonta valamilyen kulturális esemény.
Szoktam könyveket is venni, főleg művészeti albumokat, sorozatokat vagy az időszaki kiállítások albumait szoktam megvenni, a fiam pedig bbc history-t vagy történelmi sorozatokat, bookazine-okat. Erre párhavonta kb 15 eFt-ot költünk ketten vagy kb átlag havonta 10 eFt-ot.
Szeretem dekorálni az otthonomat, mindenféle kézműves alapanyag, pl koszorúalapok, ajándékcsomagoláshoz alapanyagok, szalagok, habrózsák, textilek, kerámiák stb. Havi kb 15 eFt lehet- ebben mindenféle lakásdíszhez, ünnepekhez, ajándékozáshoz kapcsolódóan tudok alkotni valamit.
Most épp a játékfejlesztésbe fogtam bele,vagyis egy éve készül a játékom.Sokszor elhagy az ihhlet,hogy mit hogy kéne kialakítani,vagy ép,hogy lehet megoldani az adott dolgot.
Költeni eddig talán 1-2 százezret fektettem bele,de sokszor vannak akciók,ingyenes assettek( más fejlesztők álltal eladásra szant cuccok) és azokból szoktam válogatni.
Úszás, gamelés. Túrázgatás, bicaj.
Évi 500k körül... ami így a hobbi szinten említhető.
Filmezés is a hobbim, de hát a torrent... 😃 mozi van kb évi 4 alkalom, hozzászámolhatod.
Bügykölni szeretek még, de erre igazándiból a kezdeti összeg volt sok. Kb 2 éve nem költöttem nagyobb összeget, csak ami az ajtuális javításhoz kellett. Pl fejhallgatóban kábelcsere. Kb 1200 volt a kábel, és csak a felét használtam fel. Pár centi zsugorcsővel, forrasztással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!