Nem gondoljátok a szabadság durva korlátozásának azt, hogy az iskolákban elzárják egész napra a diákok telefonját és egyéb okos eszközeit?
Annyira szerintem nem durva, amikor én voltam sulis még nem is volt mindenkinek okostelefonja és mégis kibírtuk a tanítást nélküle. Persze akkor még nem volt így ráfüggve mindenki a telefonjára. Most sem kéne elvenni, ha be tudnák tartani, hogy órán ne nyomkodjuk a telefont.
Persze ez amúgy nem a legnagyobb probléma az oktatásban, csak figyelemelterelés, addig sem az oktatás állapota a téma a médiában meg a közbeszédben.
Ha bezárják a gyereked a terembe délután 4-ig, az korlátozza a szabadságot.
Az, hogy le kell adnia azt az eszközt, aminek használatát a házirend már eddig is tiltotta, az semmilyen szabadságot nem korlátoz.
Azért ki lehet bírni az iskolát a mobil nélkül is, 5 éve érettségiztem, de mi még nem voltunk ennyire belebzulva a telefonba.
Amikor te voltál gyerek, akkor sem volt gond...
Ha attól parázol hol merre lehet akkor vegyél neki egy okosórát
Visszaemlékezve a diákéveimre, csak kötelességeim voltak, ha bármely jogomat érvényesíteni próbáltam, akkor rögtön el lettem hordva minden szarnak. Olyan durva jogokat próbáltam érvényesíteni, hogy szerettem volna inni egy korty vizet, vagy kimenni pisilni, mert a 15 perces szünetben sem kerültem sorra.
Pont ez jutott eszembe ma, mikor leesett, hogy elkezdődött az iskola, hogy én 16 évesen vettem meg az első okostelefonom a nyári keresetemből, és bizony rosszul esett volna, ha elvették volna tőlem. Nem volt képes annyi mindenre, mint a mostaniak, jelenleg egy olyan telefonom van, amit 45 ezerért vettem árom éve, de ez is sokkal több mindenre képes. Pl. arra, hogy 100 ébresztőt lehet maximum beállítani rajta. Ha a 16 éves énem rendelkezett volna ezzel a mobillal, és tudta volna, hogy elveszik tőle, és a titkárságon őrzik majd nap közben, 100%, hogy a 16 éves énem kiszámolta volna, hogy ha hét órám van, 45 perces órákkal, és 15 perces szünetekkel (nálunk így volt, mert hatalmas volt az épület, de mondom, sokszor arra nem volt elég a 15 perc, hogy sorra kerülj a wc-re sorbanállók közt, én nem jártam a büfébe, de ott is lehetetlen volt megvenni és még el is fogyasztani a tízóraid), akkor az 7x60=420 perc, tehát minden negyedik percben csendülne fel a titkárságon a Tudd meg, hogy mi vagyunk a fidesz c. trashdalocska.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!