Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ami nem visszaváltható pet...

Ami nem visszaváltható pet palack az nem kárositja a környezetet? Mi különbség a kettő között? Miért nem veszi vissza a gép mindet? Másmilyen műanyagból készül ami betétdijas?

Figyelt kérdés
szept. 2. 13:36
1 2
 11/14 anonim válasza:

"Vagy hogy gondoltad leprogramozni?"

Úgy, hogy vonalkód alapján tudja, hogy az PET palack vagy ALU vagy üveg és azt is tudja, hogy nem jár érte visszatérítés.

Az egyéb veszélyes hulladék nem tudom hogy jön ide, én csak a repont rendszer előtti műanyag, alu, üveg italcsomagolásokról beszéltem.

De igazából már tulajdonképpen majdnem tárgytalan, a legtöbb olyan csomagolás már kifutott. Az átmeneti időben még átvehették volna az automaták is.

okt. 15. 20:50
 12/14 anonim ***** válasza:

"Úgy, hogy vonalkód alapján tudja, hogy az PET palack vagy ALU vagy üveg és azt is tudja, hogy nem jár érte visszatérítés."

Gyakorlati forgatókönyvre gondoltam. Jelenleg kiírja random, hogy nem visszaváltható, stb. aztán többedszerre mégis beveszi.

Hogyan kezelnéd le, hogy azokat is benyelje, amikért nem jár pénz, de ne nyúljon le 50 Ft-ot olyanokért, amik visszaválthatók, de ő mégis nem visszaválthatónak érzékelte?

okt. 15. 23:49
 13/14 anonim ***** válasza:
Az a kulonbseg hogy most elvettek a szemetvalogato emberek munkajat, es helyette INGYEN elvegeztetik ugyanazt a munkat a birka neppel.
nov. 17. 14:36
 14/14 anonim ***** válasza:

Ugyanúgy szét kell szelektálni a szemetet, mert csak a pet-palack, az aludoboz, meg pár üveg az, ami 50ft-os. Mindent visszaviszek, és így is van egy szép IKEA-s szatyornyi szelektív, ami várja, hogy a szelektív-szigetre vigyem vissza: befőttes- és olivaolajos üvegek, alu konzervdobozok, meg azok a kis műanyag tálcák amikbe időnként csomagolják a gyümölcsöket és a zöldségeket. És tudom jól, hogy a legtöbb háztartásban nincs idő, energia meg kedv arra, hogy ezeket elmossák és gyűjtsék, meg visszavigyék, hanem kiöntik a babot a konzervdobozból, és megy egyből a kukába.

Amúgy az őskorban, mikor kollégista voltam, volt egy másfél literes lidl-s borosüveg, ami 127 forintot ért. Nem vagyok rá kifejezetten büszke, de kinyomtattuk a vonalkódot, átragasztottuk a sima üvegeken, és profit. Nem tudom, a mai automatákkal működne-e, vagy súlyt is mérnek.

nov. 17. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!