Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy kb. az...

Miért van az, hogy kb. az összes korombeli sokkal jobb, mint én?

Figyelt kérdés

Az összes volt osztálytársamnak jobb élete van, mint nekem. Már ők 30 éves korukra elérték amit kellett, én meg semmit. Én szégyellem, hogy hiába nem voltam rossz tanuló, még se értem el semmit. A gimiben még ajándékot is kaptam azért mert jó tanuló voltam, de mégis semmit nem értem el vele.

Gazdag gyerekekkel jártam anno egy suliba, és lenéztek engem. Nekik anyu meg apu elrendezte a jó munkahelyeket, eltudtak költözni városra, mert ott házat tudtak nekik venni, nekem nem. Nekik kb. csak megszületni volt nehéz. Biztos nem utasították el őket sehonnan, mint engem, mert ő nekik a szüleik elrendezték, hogy jó helyen dolgozhassanak.

aug. 31. 17:04
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Gimiben én is jó tanuló voltam, de az csak elméleti tudást adott, azzal kitörölhetem felnőttként. Azzal nem lehet pénzt keresni ha tudom Jókai Mór életrajzát, meg az 1848-as forradalom és szabadságharc eseményeit időrendben, vagy az egysejtű mikroorganizmusok jellemzőit. Sokkal többet ér ha valaki talpraesett, gyakorlatias, jól kommunikál, megnyerő a külseje/személyisége, nagy kapcsolati hálót épít ki stb. Ismerek olyat, aki középiskolában és egyetemi büfészakon is csak bukdácsolt kettesekkel, de közben jó helyre dörgölőzött és ma már több cége, webshopja van, nagyon jól él belőle.
aug. 31. 17:24
 2/8 anonim ***** válasza:

Dettó ez..

Más hasonló helyzetű haverok már barátnőjükkel házat vettek, gyereket terveznek.

Én nehezen találok olyat akivel meg tudok lenni és 2 fizuból tudnánk fenntartani magunkat.

Volt barátnőm szülei már 15 éves korára megvették neki a lakást. Én szégyeltem magam mert még kajára is alig futotta.. neki meg már saját lakása volt. Nem is tartott tovább mint 2 év a dolog, pénzes faszi kellett neki akinek szül 20 évesen és eltartja olyan körülmények között a lakásban, hogy neki semmi gondja ne legyen.

aug. 31. 17:39
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Van aki késöbb érik. Nekem 30 éves koromi csak autóim, meg kisebb hajóim voltak, adtam-vettem sefteltem.

Közben az ilyan kis pedánsabbaknak meg már feleség volt, házat épi´tettek 23-25 évesen.

Én 30 után kezdtem kiépíteni némi egzisztenciát, akkor lett gyerekem is, 40-re meg németknél dolgoztam, és fizetgettem a saját házam árát vissza.

Nincs sablon, hogy kinek hány évesen mit kell, vagy illik.

aug. 31. 17:45
 4/8 anonim ***** válasza:
29%

Miért van az, hogy másokkal foglalkozol, ahelyett, hogy saját életedből hoznád ki a maximumot önsajnáltatás és sírás helyett?

Miért van az, hogy hasonlítgatsz? Ennek van valami értelme? Bezzeg egy korodbeli hajléktalanhoz nem hasonlítgatod magad, mert máris kiderülne, hogy nemis olyan szörnyű a helyzetet. Látod, minden csak viszonyítás kérdése.

aug. 31. 21:11
 5/8 anonim ***** válasza:
Szia. Én is így vagyok. Idén leszek 30 és nem értem el semmit sem. Rossz családi háttérrel és kapcsolatok nélkül nagyon nehéz. Nekem két szakmám van, amit a szüleim unszolására végeztem el, egyikben sem vagyok jó. Nagyon megbántam, hogy azt a kettő szakmát választottam, de a szüleim rám erőltették. És most itt vagyok, 30 évesen, van két szakmám, mindkettő kevés tapasztalattal, de egyikhez se értek. Szerencsére 27 évesen kijöttem Ausztriába, és itt próbálok új életet kezdeni, nyelveket tanulni, és szeretnék kitanulni egy olyan szakmát is, amiben tényleg jó vagyok és amihez értek is.
aug. 31. 22:00
 6/8 anonim ***** válasza:
46%
Miért nem beszélsz arról, hogy te mit tettél azért, hogy vidd is valamire?
aug. 31. 22:15
 7/8 anonim ***** válasza:
0%

Hát leírtad,hogy gazdag szülők támogatták.Mit nem értesz?

Elmultál 30 de te ezeket az embereket figyeled.

Ha jól csinálod akkor a te gyereged már olyan lesz akinek vehesz házat,lakast...ahogy azoknak vettek a szüleik.

szept. 1. 11:36
 8/8 anonim ***** válasza:

A mai világban szinte minden lehetséges egy jó kapcsolati rendszerrel. Sőt, sok esetben ezek nélkül konkrétan hátrányba is kerülhet valaki, pl. munkakeresés terén. A gazdag szülők gyerekei meg ezeket a kapcsolatokat kihasználva juthattak el arra a szintre, ahol most vannak. Lehet köztük olyan, akinek önerőből ment ez, de nem ez szokott a jellemző lenni. Ilyenek mellett meg könnyű sokat elérni.

Szóval a saját érdekeben se hasonlítgasd magad hozzájuk, bár tudom, mennyire nehéz tud lenni ez, és sok esetben igazságtalanság is.

okt. 3. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!