Mi lehetne a jó megoldás?
11.es vagyok és jelenleg kertész szakmunkásként tanulok,de azt tervezem,hogy amint végeztem a 11.el,nem folytatom a tanulmányaimat tovább és érettségizek le kertészként hanem át iratkoznék Makón a Juhász Gyula szakközép Iskolába és ott tanulnék tovább a záró vizsga után a szociális ágazatban csecsemő gondozóként és ott érettségiznék le.Viszont a szüleim azt akarják,hogy a jelenlegi iskolámban végezzem el az érettségit.Esetleg ha záró vizsga után mégsem sikerül át iratkoznom a Juhász Gyulába van arra lehetőség,hogy kétszer érettségizzek le 2 külön szakmával 2 külön suliban?Mármint ezt úgy értem,hogy leérettségiznék a jelenlegi iskolámban utána plusz két évet tanulnék a szociális ágazatban és abból is leérettségiznék.Van ilyen opció?
Lehet olyan egyáltalán,hogyha befejeztem a 11.et akkor egy másik iskolában másik ágazatban nem kell elölről 9.-től kezdenem hanem folytathatom a +2 évtől ami érettségit ad? Egyébként akik Makón a Juhász Gyulába járnak/jártak;Milyen az iskola,milyenek a tanárok/diákok?Jó,összetartó közösség? Milyenek a tananyagok?11.után lazábban veszik?
Illetve esetleg 2.középfokú végzettséggel mennyit keresnék 1 hét alatt ha pl Ausztriában vagy Szlovákiában úgy,hogy lehetséges,hogy dísznövény kertész/topiáriás vagy rózsaoltóként dolgoznék,másod állásban pedig cukrászdai velszolgáló esetleg fagylalt árus lennék és alkalmi melóként pedig cscsemőgondozó/babyistter lennék?Hogyan lehetne ezt kivitelezni úgy,hogy jól járjak? Tudom,kicsit sokat akarok de én alapjáraton mindig is egy. Agy családot szerettem volna és számomra és majd a jövendőbeli gyerekeim szàmára is sokkal jobb életet/körülményeket akarok biztosítani,ráadásul vannak terveim,álmaim amiket mindenképpen meg szeretnék valósítani és ezek megvalósítása nem kevés pénzbe kerül.
Pont azt akartam írni mint az 1es, felnőttképzés lesz neked a jó.
Átiratkozásról nem tudok sokat, de szerintem nem 9.től kezdenél hanem külömbözeti vizsgát kell tenned, ami ilyen későn elég durva lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!